kszonek Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 (edytowane) Jakiego amd64 opłaca sie najbardziej kupic? Myslałem o 3000+, ale powiedzcie mi czym sie roznia w praktyce venice i winchester, bo oba maja 0.09. Jaka płyte kupic? słysząłem, ze najlepsze do oc i ogolnie sa DFI, ale ktora bo jest ultra-d, sli-d i sli-dr. Czy opłaca sie sli-dr, bo jest duzo drozsza, a czy tez tyle lepsza? No i jeszcze grafa, płyty sa pod sli, ale nie trzeba chyba koniecznie dawac sli? mozna teraz kupic jedna karte, a np za jakis czas duzucic druga do sli? I kupujac grafa to co lesze: x800 czy 6600? no i jakiej firmy? Poradzcie pzdr *EDIT* chyba mi sie pomyliło ;) to nie miało byc x800 tylko x700, bo to raczej nie ta cena ;) Edytowane 28 Maja 2005 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 venice'a 3000+ bo sie lepiej kreci DFI nf4 ultra-d X800 XL sapphire'a z czego slyszalem SLI nie jest jakos strasznie oplacalne, mozna oczywiscie wsadzic jedna karte a potem druga dodac, ale lepiej bedzie na razie leciec na X800 XL niz gf6600 a za pare lat zmienic na cos mocniejszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 (edytowane) Czyli jak brać X800 XL, to jakiej firmy ? Mile widzane linki. i jak z tym DFI? jest najlepszy? jak tak to jaki model? *EDIT* w zwiazku z moja pomyłka w pierwszym poscie: wiec co lepsze z x700 a 6600/6600GT??????????????? Edytowane 28 Maja 2005 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 A jaki zasilacz? Chieftec???????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Czyli jak brać X800 XL, to jakiej firmy ? Mile widzane linki. i jak z tym DFI? jest najlepszy? jak tak to jaki model? *EDIT* w zwiazku z moja pomyłka w pierwszym poscie: wiec co lepsze z x700 a 6600/6600GT??????????????? 1468624[/snapback] weź kup VENICE + DFI (bez SLI) + tego radeona x800 XL ... a jak nie masz kasy to weź GeForce 6600GT bo jest szybszy i lepszy od x700 i od zwykłego 6600 :wink: Zasilacz TAGAN 380W będzie dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Czyli jak brać X800 XL, to jakiej firmy ? Mile widzane linki. i jak z tym DFI? jest najlepszy? jak tak to jaki model? jak napisalem wczesniej - radeona wez sapphire'a, znajdziesz wszedzie, a plyte takze jak napisalem model ultra-d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 (edytowane) okay, ale jak nie ma kasy na x800XL to jakiej firmy najlepsze do o/c GF??? i w miare tanie ;) może być: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16092 czy moze cos innnego, albo inna firma? // i mam jeszcze pytanie co do ultra-d: czy ona ma sli, bo ma chyba dwa sloty pci-e 16x... pzdr Edytowane 29 Maja 2005 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 (edytowane) okay, ale jak nie ma kasy na x800XL to jakiej firmy najlepsze do o/c GF??? i w miare tanie ;) może być: 1470158[/snapback] GF6600 dobry bedzie ale bierz GT i nie z komputronika. szukaj przez www.skapiec.pl znajdziesz na pewno sporo taniej. gigabyte, msi beda dobre. jezeli zas chodzi o DFI Lanparty NF4 Ultra-D to ma: # 2 PCI Express x16 slots # 1 PCI Express x1 slot # 1 PCI Express x4 slot # 2 PCI slots ale SLI nie obsluguje Edytowane 29 Maja 2005 przez Pooh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Czytałem ze mozna odblokować sli - w temacie o dfi na tweaku (ale stron sporo, wiec wczesniej nie widziałem). skapca znam i znalazłem duzo taniej, ale dzieki za troske o moj portwel ;) z komputronika podaje dlatego, ze maja duzy wybor i opisy dobre. a jaki model gt - sa duzo drozsze, a nie mam kasy :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Proponuję Venice 3000+ (poprawiony kontroler pamięci i dodane SSE3), DFI LP nf4 Ultra-D i 6600GT od Leadteka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Dfi ultra-d i venice 3000+ biore, ale karta za droga dla mnie niestety :/ jak brać 6600 to jaka? tez leadteka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Według KŚ Testy najlepsze 6600 to model od Winfasta(ocena 3.89) (lepsza od 6600GT z Colorful(3.85) i 9800pro z HIS'a(3.84)) model Leadtek'a nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16092 - a ten moze byc? bo to wersja force..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 może być, wkońcu ciut lepszy od zwykłych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Dobra czyli jakotako złozony komp =] dzieki wszystkim za pomoc =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 zamiast wyrzucac kase na gf 6600 kupilbym radka 9800 pro dobrego ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 (edytowane) np? podaj jakis model to rozpatrze propozycje.... ps w komputroniku nie widzer radka 9800 pro na pci-e.................. ps2 po za tym wole jednak cos w granicach 500 zł, bo zaraz sie dowiem, ze lepsza wydajnosc ma 6800 ultra w SLI Edytowane 2 Czerwca 2005 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 aha przepraszam jezeli szukasz czegos na pcie to jednak gf , chociaz bardziej bym sie staral na twoim miejscu o radeona x800 jakiegos... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 no ale RX800 nie kupi za 500 wiec patrzac realnie pozostaje gf6600. kszonek -> duzo kart ma lepsza wydajnosc, ale na pci-e i ok 500 to lepszego wyboru chyba nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 dobrze godosz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Dobra dzieki =] pzdr4all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...