Skocz do zawartości
kszonek

Amd64 - Jaki - Jaka Mobo - Jaka Grafa?

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiego amd64 opłaca sie najbardziej kupic? Myslałem o 3000+, ale powiedzcie mi czym sie roznia w praktyce venice i winchester, bo oba maja 0.09.

Jaka płyte kupic? słysząłem, ze najlepsze do oc i ogolnie sa DFI, ale ktora bo jest ultra-d, sli-d i sli-dr. Czy opłaca sie sli-dr, bo jest duzo drozsza, a czy tez tyle lepsza?

No i jeszcze grafa, płyty sa pod sli, ale nie trzeba chyba koniecznie dawac sli? mozna teraz kupic jedna karte, a np za jakis czas duzucic druga do sli? I kupujac grafa to co lesze: x800 czy 6600? no i jakiej firmy? Poradzcie

pzdr

*EDIT*

chyba mi sie pomyliło ;) to nie miało byc x800 tylko x700, bo to raczej nie ta cena ;)

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

venice'a 3000+ bo sie lepiej kreci

DFI nf4 ultra-d

X800 XL sapphire'a

z czego slyszalem SLI nie jest jakos strasznie oplacalne, mozna oczywiscie wsadzic jedna karte a potem druga dodac, ale lepiej bedzie na razie leciec na X800 XL niz gf6600 a za pare lat zmienic na cos mocniejszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jak brać X800 XL, to jakiej firmy ? Mile widzane linki.

i jak z tym DFI? jest najlepszy? jak tak to jaki model?

*EDIT*

w zwiazku z moja pomyłka w pierwszym poscie:

wiec co lepsze z x700 a 6600/6600GT???????????????

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

*EDIT*

w zwiazku z moja pomyłka w pierwszym poscie:

wiec co lepsze z x700 a 6600/6600GT???????????????

1468624[/snapback]

weź kup VENICE + DFI (bez SLI) + tego radeona x800 XL ... a jak nie masz kasy to weź GeForce 6600GT bo jest szybszy i lepszy od x700 i od zwykłego 6600 :wink:

Zasilacz TAGAN 380W będzie dobry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak napisalem wczesniej - radeona wez sapphire'a, znajdziesz wszedzie, a plyte takze jak napisalem model ultra-d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

okay, ale jak nie ma kasy na x800XL to jakiej firmy najlepsze do o/c GF??? i w miare tanie ;)

może być: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16092 czy moze cos innnego, albo inna firma?

// i mam jeszcze pytanie co do ultra-d: czy ona ma sli, bo ma chyba dwa sloty pci-e 16x...

pzdr

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

okay, ale jak nie ma kasy na x800XL to jakiej firmy najlepsze do o/c GF??? i w miare tanie ;)

może być: 1470158[/snapback]

GF6600 dobry bedzie ale bierz GT i nie z komputronika. szukaj przez www.skapiec.pl znajdziesz na pewno sporo taniej. gigabyte, msi beda dobre.

jezeli zas chodzi o DFI Lanparty NF4 Ultra-D to ma:

# 2 PCI Express x16 slots

# 1 PCI Express x1 slot

# 1 PCI Express x4 slot

# 2 PCI slots

ale SLI nie obsluguje

Edytowane przez Pooh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem ze mozna odblokować sli - w temacie o dfi na tweaku (ale stron sporo, wiec wczesniej nie widziałem). skapca znam i znalazłem duzo taniej, ale dzieki za troske o moj portwel ;) z komputronika podaje dlatego, ze maja duzy wybor i opisy dobre. a jaki model gt - sa duzo drozsze, a nie mam kasy :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

np? podaj jakis model to rozpatrze propozycje....

ps w komputroniku nie widzer radka 9800 pro na pci-e..................

ps2 po za tym wole jednak cos w granicach 500 zł, bo zaraz sie dowiem, ze lepsza wydajnosc ma 6800 ultra w SLI

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi