Blast3r Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 (edytowane) Witam. Chcialbym sie dowiedziec co to sa za opcje: - AGP sideband addressing - AGP fastwrites Jak one sie maja do wydajnosci mojej karty ? Co daje ich wlaczenie ? EDIT: sorry, ze pisze w tym topiku, ale podkrecilem mojego GF 2 MX 400 32MB SDR do Core clock : 219.5 Memory Clock : 207.6 i zaczal mi sie grzac... radiator bardzo goracy. Mysle o jakims wiatraczku, ale najpierw chcialbym sie dowiedziec jak zmierzyc temp. gpu (?) BTW. Jak myslicie - czy to moje podkrecenie na tym zlomie jest warte swieczki i czy da to wzrost faktycznych FPS w grach ? Edytowane 28 Maja 2005 przez Blast3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 te 2 opcje minimalnie przyśpieszają komunikacje na agp (zapis po zboczu sygnału i szybsze adresowanie) jakieś 2% wydajności na nowych kartach. A co do oc 2 Mx 400 zacznij go chłodzić wiatrakiem ;) opłaca się go kręcić zobacz:). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blast3r Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 dzieki Dominik za odpowiedz. A jak wlacze te dwie opcje to bedzie sie bardziej grzal ? Bo grzeje sie niemilosiernie, po 1h pracy nie moge dotknac radiatora na dluzej niz 10sek bo sie poparze... A co do wiatraka to jaki to trzeba kupic ? Zamontowac na radiatorze ? No i jak zmierzyc temp. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F!lip` Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Chcialem sie przy okazji spytac o te opcje: - AGP sideband addressing - AGP fastwrites Mam je w rivietunerze ustawione na: determined by VGA BIOS Są do wyboru jeszcze opcje: force on i force off. Nizej jest jeszcze opcja: - Graphics adapter identification Ustawiona na: determined by hardware. Tutaj opcje to: GeForce, Quadro, custom. Jak je najlepiej ustawic (dla wydajnosci). Mam karte gf 2mx 32MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...