.:::PaStA:::. Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Czy blok wodny mozna by było przykleic do proca klejem termoprzewodzącym?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Blok wodny to zazwyczaj kawał miedzi- jest ciężki. Proce różne są ;-) - np gdybyś chciał przykleić go do athlona powierzchnia połączenia będzie malutka (rdzeń proca) i zapewne blok odpadnie... Co innego gdy masz obudowę desktop- ale klejenie bloka do proca to i tak pomysł chybiony IMO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 zawsze jest możliwość przytwierdzenia bloczku do proca, jak nie na srubki do mobo to na zapinki, a jezeli dobrze mi wiadomo to klej ma gorsze właściwości niż pasta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:::PaStA:::. Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Ja mam celka tualatina z heatspreaderem wiec jest duza powierzchnia. dziur w mobo nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 to i tak za mała i może odpaść, więc na Twoim miejscu bym nie ryzykował, zarzuc takie cuś http://mcs.pc.pl/produkt19.html i po kłopocie. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:::PaStA:::. Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 I nastepne 30zł ... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 I nastepne 30zł ... :? 1469023[/snapback] poszukaj po aukcja internetowych, w innych sklepch lub po forumowiczach, ja podałem MCS bo poprostu bo akurat przeglądałem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Jak przykleisz to raczej nie zdemontujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarodziej007 Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 moge się założyć o browara no dobra o dwa browary że jak nawet Ci się uda go przyczepić to nie ma sans żebyś zdemontował w łatwy i bezproblemowy sposób procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:::PaStA:::. Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Mam na NB radiatorek wys. 2mm przyklejony na klej i ni ptoka go nie moge oderwac. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dartelin Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 A ja mam ten sam problem tyle ze z karta graficzna (radeon 9100). Czy jest jakis sposob zeby zamocowac blok na gpu jesli nie ma zadnych mocowan ani dziur itp. ? W tej chwili radiator jest przyklejony. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 (edytowane) A ja mam ten sam problem tyle ze z karta graficzna (radeon 9100). Czy jest jakis sposob zeby zamocowac blok na gpu jesli nie ma zadnych mocowan ani dziur itp. ? W tej chwili radiator jest przyklejony. Pozdrawiam. Jak blok nie jest zbyt ciężki to można go przykleić na np. thermopox ale czy jest sens montowania wc na radeona 9100? U mnie wystarczyło wymontować z oryginalnego przyklejonego radiatora wiatraczek i podwiesić arctica tc żeby owiewał całą kartę. pozdr. Edytowane 5 Grudnia 2005 przez bart3d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 a jezeli dobrze mi wiadomo to klej ma gorsze właściwości niż pasta.zle ci wiadomo - termopox85 ma wieksza przewodnosc niz nieledna pasta co do tych przezroczystych klejow to nie wiadomo co to jest ,jakie ma wlasciwosci ,wiec trzeba je olac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Według mnie klejenie na klej termo czegoś tak cieżkiego jak blok to beznadziejny pomysł. Nawet jeżeli klej złapie to zawsze istnieje ryzyko że może puścić a wtedy nie daj Boże spadając może urwac radiator z mostka lub "zabić ;D" kartę graficzną albo Bóg wie co jescze. Pokaż fotki płyty i bloku to na pewno wspólnie jakoś zrozwiążemy problem mocowania tego bloczku. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Według mnie klejenie na klej termo czegoś tak cieżkiego jak blok to beznadziejny pomysł. Nawet jeżeli klej złapie to zawsze istnieje ryzyko że może puścić a wtedy nie daj Boże spadając może urwac radiator z mostka lub "zabić ;D" kartę graficzną albo Bóg wie co jescze. Pokaż fotki płyty i bloku to na pewno wspólnie jakoś zrozwiążemy problem mocowania tego bloczku. pozdro przy okazji proc bez żadnego chłodzenia raczej na pewno tego nie przeżyje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 (edytowane) otóż to Termit :D a miałem takie dziwne przeczucie że o czymś zapomniałem napisać :D Edytowane 5 Grudnia 2005 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 nie wiem jak Wy ale jak potem wajche od soca przerzucic zeby sie dalo proca wyciagnoac :| wiec chyba tak na zawsze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 nom będzie proc zintegrowany z płytą no i jeszcze bloczek normalnie lepiej nić te cuda ECSa :wink: :wink: :wink: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remuch Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) A ja mam ten sam problem tyle ze z karta graficzna (radeon 9100). Czy jest jakis sposob zeby zamocowac blok na gpu jesli nie ma zadnych mocowan ani dziur itp. ? W tej chwili radiator jest przyklejony. Pozdrawiam. może tak http://img213.imageshack.us/my.php?image=12172340575bm.jpg co prawda to jest zamontowany radiator, ale blok tak samo można zamontować Edytowane 18 Grudnia 2005 przez remuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik70 Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Za ładnie to nie wygląda, po za tym większość kart graficznych ma elementy z drugiej strony laminatu. Spokojnie można przyklejać blok termopoxem, nie ma takiej siły żeby blok odpadł, prędzej cały układ odpoadnie :P Do wszytkiego co ma duże rdzenie specjalnie bym się nie bał przyklejać, pod wyjątkiem że klejem będzie termopox. Jak ktoś ma amd z małym rdzeniem to copershim'a posmarować z dwóch stron. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...