AK47 Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Witam! jako że nie znam się za bardzo na sprzęcie grającym, postanowiłem zwrócić się do Was. Spalił mi się głośniczek wysokotonowy w kolumnie. Moc 80W(chyba - napis zamazany), impedancja 8 Ohm. Muszę szybko kupić coś nowego, ale nie wiem, jakie wymiary ma mieć nowy głośnik tzn otwór we frontpanelu kolumny ma 120mm. Rozstaw otworów mocujących wynosi 135mm. W którym dziale na allegro mam szukać? Głośniki 100mm czy 130-135mm? Wydaje mi się, że w tym drugim, ale dla pewności wolę spytać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Rozmiar głośnika to jest średnica jego membrany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberDe@th Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Rozmiar glosnika to nie wszystko. Wazna jest jego moc, pasmo przenoszenia i pare innych szczegolow. Jesli jednak chcesz juz wymieniac "na slepo", to proponuje takze wymienic glosnik w drugiej kolumnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac102 Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Tak jak powiedział kolega wyżej, zmierz średnice membrany,ja osobiście stawiałbym na dział 100mm,ale upewnij sie żeby nie było na mnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...