Skocz do zawartości
MatI

Który operator jest najlepszy??

Ktory operator jest najlepszy??  

1. 1. Ktory operator jest najlepszy??

• Era GSM
      11
    • Plus GSM
      11
    • Idea GSM
      17

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie ;) Czekam na odpowiedzi!! Aha zadaje to pytanie choć już było ale weszło now taktowanie co 1s i wiele innych promocji i czekam na wasze opinie ;) Dla mnie liczy się Plus!!  :twisted:

Co do taktowania 1s to Idea tez wprowadza taką opcję...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem wierny od lat Erze, wiernosc procentuje, lepsze oferty promocyjne i lepsza obsluga...Pozatym swego czasu byly tansze polaczenia do sieci Era (z Ery) a 90% numerow moich znajomych to wlasnie Era...teraz w nowych taryfach tez tak jest ale narazie z zmiana taryfy poczekam...Plus niestety mnie zawiodl calkowicie, pokrycie Polski srednie, strasznie czesto trafialem na dziury no i ta jakosc dzwieku ;( Idea po srodku wrankingu uzywam jej sluzbowo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam meritum w idei. ale tak naprawdę - widzę po moich qmplach w pracy (są reprezentowane wszystkie opcje) to na dziś nie ma zdecydowanych liderów gsm. wszystkie usługi się pokrywają i wyrównują. BTW wq 8O rwiają mnie te reklamy z 1sekundowym naliczaniem - takie za przeproszneim głupie pier....nie, bo przeciez za ta usługe trzeba płacić co już nie podają w reklamach. a jak się wiącej gada to potencjalny zysk też jest mniejszy, bo minuty mniej kosztują.

zagłosowałem na idee, ale tylko dlatego, bo ją mam, a nie uważam by się którakolwiek firma wybijała.

btw punktów - w idei profity można wymienić na gadanie a stokrotki nie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam meritum w idei. ale tak naprawdę - widzę po moich qmplach w pracy (są reprezentowane wszystkie opcje) to na dziś nie ma zdecydowanych liderów gsm. wszystkie usługi się pokrywają i wyrównują. BTW wq 8O rwiają mnie te reklamy z 1sekundowym naliczaniem - takie za przeproszneim głupie pier....nie, bo przeciez za ta usługe trzeba płacić co już nie podają w reklamach. a jak się wiącej gada to potencjalny zysk też jest mniejszy, bo minuty mniej kosztują.

zagłosowałem na idee, ale tylko dlatego, bo ją mam, a nie uważam by się którakolwiek firma wybijała.

btw punktów - w idei profity można wymienić na gadanie a stokrotki nie :wink:

Uslugi sa porownywalne (moze z wyjatkiem bylego abonamentu na wap) ale gorzej z pokryciem (wcale nie sa to jakies odludne miejsca) i jakoscia uslug.

Co do rozliczania co 1sek, ciekawsze sa tansze oplaty w ramach sieci.

Hehe trzeba zbierac stokrotki i kiedys moze cos z tego bedzie ;)) pewnie tez to kiedys wprowadza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przedtem mialem idee pop, i byla fajna ale nie funkcjonalna bo mozesz dzwonic jak kupisz karte a niechce mi sie co chwile po karte za 50 zl chodzic, a takto mam abonament w plusie teraz i dzownie kiedy mam potrzebe zeby dzwonic a nie wtedy kiedy mam karte.

btw. Plus tez jest fajny :) ale jednak Idea chyba jest najlepszym operatorem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początku miałem plusa bo wielu moich znajomych mialo ta siec a po 23 gadki sa liczone po 30 gr za minute wiec godzinna rozmowe moznabylo odbyc za 18 zeta (calkiem niedrogo) .Pozniej zarejestrowalem sobie telefon na babcie w idei ( 50 % abonamentu ) :twisted: I gadalem i gadalem i gadalem ,bo stac mnie bylo na stara optime 360 dzieki znizce 50 % na abonament. Pozniej wrocilem znowu do plusa ale w formie simplusa bo czesto rozmawiam po 23 i w weekendy mi sie to poprostu cholernie oplaca apozatym kontrloluje swoje wydatki ale zaglosuje na idee bo gadalem jak nienormalny przez ostatni rok. Jednak wg mnie opertaora nalezy wybierac po ilosci znajomych w danej sieci zazwyczaj tak jest tanio a najlepiej to poszukac w swojej rozdzinie jakiegos inwalide 1-grupy grzecznie go poprosic o papiery i leciec do idei albo do ery i gadac ile abonament daje .Zaglosuje na idee bo najwiecej moglem na niej gadac za niewielka kase.Pozdrowki for all

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AKa: to dziala od paru dni na wyswietlaczu (Cell Info) a wczesniej bylo jeszcze dokladniejsze i jeszcze wczesniej ale dzialalo na bazie SMSow klasy 0 (Channel Broadcast, Cell Broadcast).

Widze ze duzo osob zmienia sieci zeby zyskac nowy telefon, ja bym tak nie mogl, zmiana numeru dla mnie byla by ogromna strata...dlatego polecam zostawac w sieci i u nich zasluzyc na nowy telefonik :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AKa: to dziala od paru dni na wyswietlaczu (Cell Info) a wczesniej bylo jeszcze dokladniejsze i jeszcze wczesniej ale dzialalo na bazie SMSow klasy 0 (Channel Broadcast, Cell Broadcast).

Widze ze duzo osob zmienia sieci zeby zyskac nowy telefon, ja bym tak nie mogl, zmiana numeru dla mnie byla by ogromna strata...dlatego polecam zostawac w sieci i u nich zasluzyc na nowy telefonik :)

Hmmm a u mnie nie dziala.. Mimo ze tez mam ERE i Nokie3330 i wlaczone Cell Info.. dziwne... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Menu->Ustawienia->ustawienia telefonu-> inf. o sieci i GIT!!!

Czy ja pisze po chinsku czy co??? Przeciez napisalem ze mam ta opcje wlaczona a mimo to mi nie pokazuje.... Ojciec ma 3210 w Tak Tak'u i tez nie ma lokalizacji.. wiec moze slask jeszcze jest pokrzywdzony ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi