marian193 Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 (edytowane) Ostatnimi dniami słoneczko i wysokie temperatury ostro dają się we znaki nie tylko nam ludziom. Odpaliłem wczoraj swojego kompa i po około 30 minutach dłubania w necia sprawdziłem tempertaurę! Aż nie mogłem uwierzyć gdy zauważyłem ze jest około 10*C wyższa niż zwylke :angry: . Domyślam się ze to przez te upały- ale aż strach pomyśleć co to będzie gdy takie dni będą sie utrzymywac tygodniami!!! Mam pytanie- jak wam podniosła się temperatura ostatnimi dniami?? Edytowane 29 Maja 2005 przez marian193 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szemhazej Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 W pokoju gdzies z 28-29 (sauna) nic nie pomaga... a w kompie temp w obudowie z 28 do 33 skoczyla a na reszczie to srednio od 6-7 stopni.... coz trzeba wiatraczki z minimum przestawic na opcję "tornado" :)... Szem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 No ja dałem Freezera na max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper223 Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 u mnie w pokoju masakra mieszkam na 4 piętrze i nademną już jest tylko dach :) temp masakra w pokoju prawie 30 stopni ( sauna ) Jeśli chodzi o kompa to temp podczas normalnej pracy jest jak prawie przy prime 95 Nie zmieniałem nic jeśli chodzi o prędkość wentylków na procu i w bódzie :) bo upał + hałas = nerwica i potworny ból głowy :) Oj w zimie było miodnie :) Ale kto w takie upalne dni siedzi w domu ??? i gra w cokolwiek ??? idę na basenik zaraz z moją gwiazdą :wink: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoofeR Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 (edytowane) u mnie w pokoju masakra mieszkam na 4 piętrze i nademną już jest tylko dach :) temp masakra w pokoju prawie 30 stopni ( sauna ) 1469954[/snapback] Nie będę się powtarzał :) U mnie dokładnie to samo. Temp w kompie (procek) wzrosła o 10 stopnie a o dziwo grafiki utrzymuje się na takim samym poziomie 68 stopni już od ponad pół roku :). Daruje sobie kombinowanie przy wiatrakach, wystarczy, że wczoraj w pentaqu zmieniłem pastę i podkręciłem 2 wentyle z boku obudowy chociaż prócz hałasu nic one nie dają ;) Edytowane 29 Maja 2005 przez WoofeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Freezer na max wcale mi nie przeszkadza, zwłaszcza, że okno jest otwarte i komputera i tak nie słysze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakonnik Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 a u mnie w pokoju na szczęście tylko 25*. a temperaturki o 5-6* skoczyły :angry: ale poczekam do wieczora to sie piekarnik tu zrobi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys25 Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 U mnie w budzie 36 na procku 47 w idle :sad: W load 5 stopni więcej. Musiałem procka odkręcić bo było jeszcze gorzej :mur: W pokoju mam 30 stopni, komp huczy bo wentyle mają po 1900 obr i jakoś nie palę się by je poskręcać. Nie ma rady, trzeba przeboleć :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 u mnie buda z ~23C na ~30C, procek w idle z ~27C do ~34C, w stresie pewnie 40 dyszki już są :mur: Po uj to lato :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy_bos Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 W pokoju niewiem ile mam stopni ale wiem że jest gorąco tak że to nieporozumienie. A co do biednego komputerka to temperatura skoczyła o jakieś 5 stopni (z 43 ,44 na 48,50) dodam to że go w szafce trzymam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian193 Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 (edytowane) Sam musiałem zamontowac dodatkowego wyjca żeby wydmuchiwał powietrze z budy. Jest teraz koszmarnie głosno ale lepsze to niż usmażenie kompa :cry: Chociaż tak naprwadę nie wiele to dało :mur: Zastanawiam się czy te problemy w takim stopniu dotykają też tych którzy chłodzenie w swoich kompach opierają na WC? :blink: Edytowane 29 Maja 2005 przez marian193 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 (edytowane) Umnie temperaturka podchodzi do 36 stopni (jak przyjdą extra upały jak 2 lata temu wybije ponad 45*- zalety mieszkania na poddaszu :( ) temp w budzie podskoczyła o 15* a procka o 13*, więc pilnie musiałem wyborować dziure w boku, wstawiłem wentyla 120cm i temperaturka w budzie spadła o 8* ale (o co mnie zdumiało) temp. procka spadła o 17* !!! - nowy wentyl dmucha prosto na grafer, NB, fety i procka i delikatnie rusza powiertze przy na pamięciach i SB.... Czyli płyta - 38* - 42* a procek 47*(idle) do 57*(stres) Teraz jestem przed wymianą jednego z wentyli wyciągających powietrze z budy, tylko musze dorobić owiewke, bo chce żeby zasysał powietrze prosto z nad fetów i z jednej strony proca, a nie wżerał od razu tego co wtłoczy boczny wentyl, dam znać jakie będą tego efekty (i może wtedy jakieś zdjęcia...) Edytowane 29 Maja 2005 przez Mighn Taghor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Kilka dni temu włączam kompa patrze a mam 49 stopni, eeee Jeszcze raz uruchomiłem i znów to samo. Jako, że wcześniej były około 38 to mnie to trochę zdzwiło. Bok odkręciłem i tam sobie chodzi bez problemu Temperatura w buzie 30-31 stopnia Na procku 43 idle, 48 stres. Wentylatorów nie podkręcałem bo nie ma takiej potrzeby, bym się tylko zdenerwował hałasem panującym w pokoju a tak mam cisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoofeR Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 (edytowane) Nie ma co się martwić. Dziesiątki tysięcy ludzi w Polsce ma takie kompy jak my tyle, że bez dodatkowych wentyli itp. Nie otwierają obudowy przez pare lat i jakoś działają ;) No ale Was pocieszyłem. Obecnie: - pokój - 33 stopnie (pot spływa po du*** i czole). - procesor - 53 stopnie :zonk: :zonk: :zonk: Edytowane 29 Maja 2005 przez WoofeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Hehe, ja zeby zbić temperature na procku, spuściłem fsb z 133 na 100 (axp2400+ >>> axp1800+). Do szperania w necie i tak proca tak nie urzywam, wiec temperaturki nie są az takie drastyczne. W obecnej chwili na procku mam 39stopni a na diodzie proca 43. W budzie 30 stopni, wiec luzik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 (edytowane) Nie ma co się martwić. Dziesiątki tysięcy ludzi w Polsce ma takie kompy jak my tyle, że bez dodatkowych wentyli itp. Nie otwierają obudowy przez pare lat i jakoś działają ;) No ale Was pocieszyłem. Ale te dziesiątki tysięcy nie mają zazwyczaj podkręconego wszystkiego co się da... więc faktycznie pociecha jak diabli :( a z dziedziny obalania mitów i bajań - wentylator 120cm w boku budy daje znacznie więcej niż samo otwarcie budy! pod warunkiem oczywiście, że to wtłaczane powietrze ma się gdzie podziać... U mnie po otwarciu budy stwierdziłem wzrost temperatury procka o 6* w idle i 11* w stresie :mur: Edytowane 29 Maja 2005 przez Mighn Taghor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 (edytowane) Mi strasznie skoczyła temperaturka od tych upałów. Normalnie w idle(pikanie w necie i muzyczka) miałem 42-44*C a teraz dochodzi do 53*C. Najgorzej w stresie parę partyjek na Caromie i dochodzi do 71*C a chipset 50*C. Dodam, że procek nie podkręcony. Macałem ręką cooler i parzy. Oj rozglądam się za volcano 12. W budzie oczywiście wiatrak wyciągający powietrze. Edytowane 29 Maja 2005 przez apofiss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Ostatnimi dniami słoneczko i wysokie temperatury ostro dają się we znaki nie tylko nam ludziom. Odpaliłem wczoraj swojego kompa i po około 30 minutach dłubania w necia sprawdziłem tempertaurę! Aż nie mogłem uwierzyć gdy zauważyłem ze jest około 10*C wyższa niż zwylke :angry: . Domyślam się ze to przez te upały- ale aż strach pomyśleć co to będzie gdy takie dni będą sie utrzymywac tygodniami!!! Mam pytanie- jak wam podniosła się temperatura ostatnimi dniami?? 1469807[/snapback] daj spoqj.... po 30 min grania w csa zwiecha na tym configu co nizej... musze zanizac taktowanie grafiki... otworzylem obudowe... jak nie gram to grafike ustawiam na 150/250.. a gram raz na tydzien :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 (edytowane) Ja mam dzis w pokoju ( uwaga ! ) 35.5*C przy podlodze! W nocy kolo 4-5 rano jest ... 28-30*C :| Nie ma to jak mieszkac na ostatnim pietrze w bloku z lat 80-tych ;( Powiem tyle ze temp. 1700+@166x11 na WRIV + arctic ceramique wzrosla z 37*C (zima) na 58 ;/ Masakra i tyle. Edytowane 29 Maja 2005 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmon Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Mam ten sam problem, w pokoju 28*C, na procku o 11* wiecej niz normalnie, az 51*C :mur: Mam pentagrama qc-80cu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Ja mam w chacie 25 stopni, mieszkam w domku jedno rodzinnym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 u mnie w pokoju masakra mieszkam na 4 piętrze i nademną już jest tylko dach :) 1469954[/snapback] Wiem co to znaczy. Ja dodatkowo mam okno po południowej stronie :mur: . Wcześniej temp. wynosiła 26 - 28* a teraz nie schodzi poniżej 36 w idlu. W stresie to się boję sprawdzać pewnie coś koło 50 abo lepiej. * z programem Vcool Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakonnik Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 U mnie jest ciut lepiej bo okno mam na zachód.ale teraz to i tak ponad 25* jest. :zonk: musze tu sobie klimatyzacje założyć :) może coś da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11111 Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 ludzie!!! zdejmijcie boki bud i bedzie git:P raczej....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoofeR Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 W moim przy[adku zdjęcie boku powoduje zwiększenie się temp o kojelnie kilka stopni ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recall1982 Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Jak zdjeme boki budy, to mi sie dyski rozgrzewaja do czerwonosci, wiec wole miec zamknieta bude. A swoja droga to chlodzenie w kompie najlepiej testowac w upaly, bo przynajmniej wyjdzie czy jest wydajne czy nie, bo w zimie to zawsze zimno... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmaniaczek Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 ja mieszkam w bloku na 7 piętrze,wczoraj przez cały dzień miałem 34c <beczy>, blok jest ocieplany styropianem :? budze sie dziś o 8 rano i co widze ?? , 28.5c na dzień dobry :/ w pc procek ma 50 w idle i 70 w stresie (temperatura rdzenia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q3Jarz4b Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Na szczescie nie mam takiego problemu jak wy. Mieszkam na parterze i w starym budownictwie. Tam nawet w lato jest dosc chlodzno w mieszkaniu. Temp procka w stresie nie dojdzie do 40*C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 (edytowane) Na procku temp mi skoczyła o 10'C (okres "nieletni" 38'C - okres letni 48'C) <_< Dysk dochodził nawet do 40'C. Zamontowałem pod nim taki mały najbardziej badziewny wentyl i 6'C mniej (żeby był niesłyszalny to lata na 7V) :D Edytowane 30 Maja 2005 przez smasher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 hehe nie ma sie czym martwic. tep w zakresie dopuszczalnym, natomiast pocieszę pewnie kogoś że mnie temp na rdeniu grafiki wzrosła o ok 4-5 st c z 86 na 90 st C :> I co ?:) Spoko grabarza :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...