Skocz do zawartości
djcrash

Radeon 9000 czy Geforce 4mx460 ?

Rekomendowane odpowiedzi

jeli chodzi o marke to polecam sapphire chyba z tej seri ati 9000 sa najlepsze ..gigabyte hest gorszy dlaporównania słabsze pamiatki 5 ns a u sapphire 4ns.. nie mam pojecia ile na lelku wyjdzie mysle ze gdzies tak jak u mnei na durniu ..wiem za to ile na p4 2,4 ghz wychodzi ..wiec mozna by powiedziec ze to jej max tej karty czyli 7300

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak myslalem jeszcze pytanko jezeli ati to jakiej firmy najlepiej, a tak przy okazji ile wyjdzie punktow mniej wiecej na tej karcie na procku cel 2ghz

co do procka to duzo sie po nim nie spodzeiwaj :(

a co do wybory to w tym przypadku tylko ati 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej! Nie wiem ile masz pieniędzy, ale jak chcesz kupić GF4MX460 to wnioskuję, że masz jakieś 500zł.

Zastanów się dobrze zanim zainwestujesz te pieniądze. Ja osobiście proponowałbym Radeona 8500, pcworld opbulikowało najnowsze notowania cenowe, z których jasno wynika, że wydajniejsze od Radeonów 9000 i 9000Pro, radki 8500 staniały już do 470zł. Cena atrakcyjna na tyle, że warto je brać.

Za te pieniądze to dorbym rozwiązaniem byłby równiez GF3Ti200... ładnie się kręci i nie sprawia problemów, a na pewno jest nowocześniejszy i wydajniejszy od GF4MX460, a z Radeonem 9000PRO porównywalny.

Polecam test porównawczy Radeona 9000 i 9000PRO 64/128 MB z GF3Ti200 64/128 na X-Bit Labs.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobny dylemat z wyborem nowej karty graficznej. Zastanawiam się też czy warto czekać na Radeona 9500 i czy jego cena bedzie w granicach 600 zl. bo tyle jestem w stanie wydac na karte graficzna.

Czy na moim procu bedzie widoczna roznica w wydajnosci miedzy Ati 8500 a 9000 Pro? Ceny maja podobne...

Aaaa i nie piszcie zebym kupowal nvidie bo mam ostatnio ochote na radeona.

Moja Rivka ma juz ze 2 lata :D

I starczy mi juz Nvidii 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobny dylemat z wyborem nowej karty graficznej. Zastanawiam się też czy warto czekać na Radeona 9500 i czy jego cena bedzie w granicach 600 zl. bo tyle jestem w stanie wydac na karte graficzna.

Czy na moim procu bedzie widoczna roznica w wydajnosci miedzy Ati 8500 a 9000 Pro? Ceny maja podobne...

Aaaa i nie piszcie zebym kupowal nvidie bo mam ostatnio ochote na radeona.

Moja Rivka ma juz ze 2 lata :D

I starczy mi juz Nvidii 8)

Radek 9500 będzie zapewne w okolicach 1000zł, więc...

Bierz Radka 8500! Za 600zł dostaniesz naprawdę niezłego!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radek 9500 będzie zapewne w okolicach 1000zł, więc... 

Bierz Radka 8500! Za 600zł dostaniesz naprawdę niezłego!

Az taki drogi :?:

Maja byc przeciez radeony 9500, 9500 pro, 9700, 9700 pro.

Wydaje mi sie, ze zwykle 9700 bedzie po 1200-1500zl.

I wtedy ATI 9500 pro wypadaloby gdzies po okolo 1000 zl.

A zreszta juz sam nie wiem 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przykro mi, ale nie wziąłeś poprawki na to, że nie mieszkamy w stanach, tylko w Polsce i na zadupiu z definicji będzie drożej się płaciło za nowości.

Gwarantuję, że jak tylko się ukaże, to Radeon 9700 będzie kosztował 1400-1500, a Radeon 9500Pro 1200, i 9500 za co najmniej 1000zł.

No, ale może się zdażyć, że do czasu kiedy się ukaże Radeon 9500 będziemy mieli już NV30 i obniżki cen, ponieważ ATI ma zamiar wydać najpierw Radeona 9500PRO, a dopiero potem jak się rynek nimi nasyci wydać Radeona 9700 i 9500... spodziewać się można, że za prędko to nie nastapi.... tak więc jeżeli chcesz kupić kartę w najbliższym czasie i będziesz miał tylko 600zł, to o Radku 9500 możesz zapomnieć, po prostu na starcie będzie znacznie droższy. Spójrz ile czasu zajęło aby GF4Ti4200 staniał do poziomu 650zł, a przecież wciąż można kupić drozsze modele za ponad 1000 (kłania się Asus), i tak samo ma się sprawa z Radeonem 8500, BBA wciąż jest drogi, choć jest juz praktycznie wycofany z rynku, Radeon 9700Pro jest już ładny kawał czasu, a ceny się utrzymują, a staniał tylko dlatego, że weszła konkurencja innych firm. Nie masz co liczyć, że w tym roku, lub na początku przyszłego kupisz go za 600zł, to jest fizycznie nie możliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...