Skocz do zawartości
.::FreeMan::.

Kingston ddr333 CL2 vs CL2.5

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam Kingstony DDR 333 na kościach winbond cl.2.5 i wcale nie jest rewelacyjnie jak podniose naoięcię to jest lepiej ale zastanawiam się czy na kościach Samsunga nie byłoby lepiej.

ja tez mam te na winbondach i niespecjalnie sie kreca :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FSB

czyli normalnie krece proca przez fsb a pamiatki automatycznie sie kreca??? czy mozna jakos same pamiatki krecic???

Kręcąc przez FSB zwięksasz zegary CPU, RAM, PCI, AGP i HDD (CD-ROMu chyba tesh - jak wshystko to wshystko).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Kingstony DDR 333 na kościach winbond cl.2.5 i wcale nie jest rewelacyjnie jak podniose naoięcię to jest lepiej ale zastanawiam się czy na kościach Samsunga nie byłoby lepiej.

KS na Samsungach chodzą u mnie na 402MHz przy 2.6V na najgorszych timingach. Nie jest to więc żadna rewelacja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie jeszcze jakie dokładnie są te windondy. Spotkałem się z kilkoma ( ah 6, bh 6 i to różnych serii np. dd 230 ,dd 239 ) Mogą być różnice w osiągach tak jak z problemem tc - td w Samsungach. Zapodaj co widzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie jeszcze jakie dokładnie są te windondy. Spotkałem się z kilkoma ( ah 6, bh 6 i to różnych serii np. dd 230 ,dd 239 ) Mogą być różnice w osiągach tak jak z problemem tc - td w Samsungach. Zapodaj co widzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez mam te na winbondach i niespecjalnie sie kreca :(
Mam to co Wy, Winbondy na cl2,5 i ekstrmalnego overclockingu zapodac sie raczej nie (testowalem na drv5 u kumpla). Agresywny timing na cl2 jeli sie usatwi dodoatkowa utrudnia sparwe. Na szczescie pomga nawet niezle zwiekzenie napiecia. Ja mailem plan kupic na Samsungu ale dostac je to jest naparwde szczescie wiec wzialem KINGSTONUCHY jak mawaui moj kumpel:))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...