htw Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Nie wiem czy jest sens otwierania tego tematu ale czy przy obecnych temperaturach ( zaraz sie dosłownie rozpłyne ) tez w waszych obudowach i prockach zawitał upał - > bo u mnie to jak kiedys miałem od 40 do 42 stopni C to teraz 50, 52 :) i co najgorsze nie ma na to rady :) Widze chyba ze tzreba bedzie zainwestować w jakies szybszy wentylator ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Nie wiem czy jest sens otwierania tego tematu ale czy przy obecnych temperaturach ( zaraz sie dosłownie rozpłyne ) tez w waszych obudowach i prockach zawitał upał - > bo u mnie to jak kiedys miałem od 40 do 42 stopni C to teraz 50, 52 :) i co najgorsze nie ma na to rady :) Widze chyba ze tzreba bedzie zainwestować w jakies szybszy wentylator ... 1470773[/snapback] Olej, jest oka, u mnie podobnie, tyle że ja passive go chłodze ;) w stresie 91st wskazuje, ale w rzeczywistośći jest o wiele niższa... -> I tak maja kontrole przed spaleniem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maker Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 CPU 36 BUDA 41 w stresie 50 42 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szemhazej Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 ... spokojnie... to normalne... w pokoju chyba mam 30 C... i w idel podskoczylo mi 6-7 do 48C a w stresie dochodzi nawet 60 na tym olbrzymie ktory chlodzi mi procek... i tez mam dwa 92 wentyle wdmuciach!ace z boku powietrze.... 120 wyciaga.. i nawet na maxa jak ustawie wentyle to nic nie daje za bardzo.. bo wentyle pracuja na tym cieplym powietrzu ktore krazy w pokoju ... i kolko sie zamyka... trzeba to przetrzymac.... Szem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 To u mnie zawsze było tak: CPU - Idle - 38 Stress - 47 NB - Idle - 29 Stress - 35 A teraz jest tak: CPU - Idle - 47 Stress - 52 NB - Idle - 37 Stress 45 :blink: Boję się teraz o NB bo jak dotknę radiatora to dosłownie parzy :blink: Muszę mu jakieś active chłodzenie założyć. U mnie w pokoju około 30* - mam pokój na zachodzie i od 13 do 21 słońce cały czas mi w okna łupie :mur: Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 ja wrzucilem wentyle w budzie sporwotem na 12V ale chyba dlugo przy tej wichurze nie wyrobie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 U mnie w Idlle bylo 32"C obecnie 40-41. Wiatrak kreci sie na 5V. 40"C to mialem jak wylaczylem wentylator i zrobilem pasywne chlodzenie ze swojego pentagrama :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazy_martin Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 ja mam dzisiaj do 60*C na CPU w stresie, zrobiłem dodatkowe chłdzonko na NB z góry radiatora od FX 5k2 ulti, przesmarowałem srebrną pastą z procka i spadał tempa do 45* w stresie na NB. a w pokoju 30-32 *C ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawnOfSun Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Ja dziś mam temp'y o 10*c wyższe niż w inne dni... Kiedy to się skończy... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
htw Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Ja dziś mam temp'y o 10*c wyższe niż w inne dni... Kiedy to się skończy... ;) 1471295[/snapback] Fajnie, ze nie jestem osamotniony :) Jak sie patzryłem na tego speedfana to zal dupe sciaskał - ale na to nie ma rady, chyba ze sie otworzy lodowke i zapakuje sie tam biednego PC-ta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Ja miałem maxa 69 stopni rzpy sotrym graniu w q3 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...