Skocz do zawartości
htw

Temp

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy jest sens otwierania tego tematu ale czy przy obecnych temperaturach ( zaraz sie dosłownie rozpłyne ) tez w waszych obudowach i prockach zawitał upał - > bo u mnie to jak kiedys miałem od 40 do 42 stopni C to teraz 50, 52 :) i co najgorsze nie ma na to rady :) Widze chyba ze tzreba bedzie zainwestować w jakies szybszy wentylator ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy jest sens otwierania tego tematu ale czy przy obecnych temperaturach ( zaraz sie dosłownie rozpłyne ) tez w waszych obudowach i prockach zawitał upał - > bo u mnie to jak kiedys miałem od 40 do 42 stopni C to teraz 50, 52 :) i co najgorsze nie ma na to rady :) Widze chyba ze tzreba bedzie zainwestować w jakies szybszy wentylator ...

1470773[/snapback]

Olej, jest oka, u mnie podobnie, tyle że ja passive go chłodze ;) w stresie 91st wskazuje, ale w rzeczywistośći jest o wiele niższa...

-> I tak maja kontrole przed spaleniem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... spokojnie... to normalne... w pokoju chyba mam 30 C... i w idel podskoczylo mi 6-7 do 48C a w stresie dochodzi nawet 60 na tym olbrzymie ktory chlodzi mi procek... i tez mam dwa 92 wentyle wdmuciach!ace z boku powietrze.... 120 wyciaga.. i nawet na maxa jak ustawie wentyle to nic nie daje za bardzo.. bo wentyle pracuja na tym cieplym powietrzu ktore krazy w pokoju ... i kolko sie zamyka... trzeba to przetrzymac....

Szem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To u mnie zawsze było tak:

CPU - Idle - 38 Stress - 47

NB - Idle - 29 Stress - 35

A teraz jest tak:

CPU - Idle - 47 Stress - 52

NB - Idle - 37 Stress 45 :blink:

Boję się teraz o NB bo jak dotknę radiatora to dosłownie parzy :blink: Muszę mu jakieś active chłodzenie założyć. U mnie w pokoju około 30* - mam pokój na zachodzie i od 13 do 21 słońce cały czas mi w okna łupie :mur:

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dziś mam temp'y o 10*c wyższe niż w inne dni...

Kiedy to się skończy... ;)

1471295[/snapback]

Fajnie, ze nie jestem osamotniony :) Jak sie patzryłem na tego speedfana to zal dupe sciaskał - ale na to nie ma rady, chyba ze sie otworzy lodowke i zapakuje sie tam biednego PC-ta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi