Skocz do zawartości
Tallib

Banalne, Ale Nie Wiem Jak To Zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Problem jest prozaiczny mam XP'ka i niech ktoś mi powie- jak to zrobić, żeby ustawić wielkość wyświetlanej stronki internetowej [mam IE], bo coś się pokiełbasiło jak przechodzę z jednej str. do drugiej to się otwiera raz mała raz duża i za każdym razem trzeba maksymalizować-jak ustawić żeby XP zapamiętał ustawienia wyświetlonej strony i zastosował je do wszystkich wyświetleń??

Edytowane przez Tallib

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie swego czasu okropnie wkurzało np. to, że IE po jakimś krótkim czasie przestał zapamiętywać rozmiar okna przeglądarki i czasami sie otwierała na pełnym ekranie, czasami w oknie - niezależnie od tego jak ostatnio wyłączyłem. Jak to rozwiązałem? Zmieniłem przeglądarkę na Mozilla Firefox i jestem wielce zadowolony :) IE to przeżytek, zastanów się nad tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. zmien przegladarke

2. jesli chcesz zostac przy IE, to mala rada:

IE zapamietuje ustawienia podczas czyszczenia historii - dziwne, ale prawdziwe.. testowalem przed chwila na IE 5 z W2K

Ustaw na full i Narzedzia-> Opcje internetowe-> Wyczysc historie, a potem wylacz i jak wlaczysz, to powinno byc ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie banalne więc wytłumaczę łopatologicznie:

Otwierasz okno zminimalizowane (czyt. mniejsze, nie zajmujące całego ekranu), rozciągasz je za pomocą kursora (a nie maksymalizacji) na cały ekran (najeżdżając na krawędzie okna pojawią się strzałki) i zamykasz. Po ponownym otwarciu powinno być ok. U mnie działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tallib napisał(a):

Problem jest prozaiczny mam XP'ka i niech ktoś mi powie- jak to zrobić, żeby ustawić wielkość wyświetlanej stronki internetowej [mam IE], bo coś się pokiełbasiło jak przechodzę z jednej str. do drugiej to się otwiera raz mała raz duża i za każdym razem trzeba maksymalizować-jak ustawić żeby XP zapamiętał ustawienia wyświetlonej  strony i zastosował je do wszystkich wyświetleń??

1471038[/snapback]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dex'ior napisał(a):

czyszczenie historii działa

i zmień temat na regulaminowy

1473058[/snapback]

Nie działa! Ani czyszczenie ani rozciągnięcie [tyle to i ja wiedziałem akurat na ten temat]- więc może jakieś inne pomysły...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi