Skocz do zawartości
Orbital

Jaka Grafa Ale Nie Za Dobra Żeby Płyta Obsłuzyła

Rekomendowane odpowiedzi

po prostu chce grafike kupić jak najlepszą na moją płyte główną ALE taką którą mi obłuży płyta

chodzi generalnie o to że nie chce kupować grafiki będzie szybsza niż możliwości płyty głownej

obecnie mam Geforce TI 200 core250 ram400 64MB (takie ma ustawienia niepodkręcone)

żeby nie robić zamieszania bo wyciąg z analizy płyty jest długi a się nie znam które parametry pomóc mogą w doborze karty... podaje link do pliku txt

Wyciąg z SISOFT Sandry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procka masz wporzo :-P kup coś ala radeon 9550 gigabyte`a albo co jednak bardziej polecam radeon 9500pro albo 9700pro. jesli masz wolne około 450 - 500 kup radeona 9800pro mediona ( to co mam w podpisie - tanie i naprawde bardzo dobre :) ). ewentualnie modowalne gf6200 lub jakies tanie gf6600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście ,że lepiej brać z 128 bitową szyną oraz także 128 MB pamięci, nie masz się co bać twój komp to pociągnie,w dodatku 128 bitowa szyna+128 MB pamięci = większa wydajność :D

Powiedz także jaki masz zasilacz,bo zasilacze pokroju Codegen,Megabajt,Feel,Deer,Aton i jakie tam jeszce są z najniszej półki mogą nie dać rady,bo karty takie jak Radeon 9500, Radeon 9700 i lepsze są prądo żerne.Więc lepiej nie oszczędzać na zasilaniu,bo inaczej będziesz musiął każdego dnia módlić się: "Boże miej w opiece mój komputer" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...