nrl Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 jak przebiega postępowanie karne :) bo cos ucichło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 jak przebiega postępowanie karne :) bo cos ucichło. 1489863[/snapback] Ja nie wiem. Ucichło. Zgłosiłem sprawe tydzień temu, powiedzieli ze bedą mnie wzywać aby czy to coś dopowiedzieć czy donieść dowody. Jak narazie nie dzwonili. Ostatnią sprawę z oszustem tak samo powiedzieli. Zadzwoni dopiero w momencie jak oszust dobrowolnie oddał to co było moje. Wiec jak widać róznie to bywa. Czasem działają nie dając w ogóle znaku życia i nagle już jest po sprawie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 FFS FFS FFS FFS FFS FFS FFS FFS FFS FFS FFS FFS Jaks [ciach!]lona [ciach!]a ukradla mi zarowno konto steama jak i konto pocztowe. @!#!@%$!#@^#%#@$ Najpierw konto steama ktos mi przejal, potem kiedy valve mi zresetowalo konto koles wlamal mi sie na emaila i znowu przejal maila od valve. Dzwoniac do interii odzyskalem maila ale teraz tak, jak tego typa namierzyc bo mu nie odpuszcze. Stracilem polowe maili, mialem mnostwo informacji na koncie. Jesli mi interia nie udostepni ip typa to chyba pojde na policje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 (edytowane) FFS FFS FFS FFS FFS FFS FFS FFS FFS FFS FFS FFS Jaks [ciach!]lona [ciach!]a ukradla mi zarowno konto steama jak i konto pocztowe. @!#!@%$!#@^#%#@$ Najpierw konto steama ktos mi przejal, potem kiedy valve mi zresetowalo konto koles wlamal mi sie na emaila i znowu przejal maila od valve. Dzwoniac do interii odzyskalem maila ale teraz tak, jak tego typa namierzyc bo mu nie odpuszcze. Stracilem polowe maili, mialem mnostwo informacji na koncie. Jesli mi interia nie udostepni ip typa to chyba pojde na policje. 1490072[/snapback] Więc: 1: Po co podowałeś adres mailowy którego używasz do prywatnych spraw, na serwerach valve, itp przecież to oczywiste że będziesz dostawał mase spamu i mase włamań. 2: Jak koleś umiał sie włamać i przejąć twoje konto i pocztę, to raczej umie byc anonimowy i nie przyda ci sie jego IP na nic. 3: na policję zawsze możesz iść, ale tam 1/10 to informatyk który coś tam się zna, sznase małe... PS. Jeżeli Ci zależy daj ogłoszenia wszedzie gdzie podawałeś swojego maila, że odkupisz swoje konto od tego co je przejął za powiedzmy 1000zł. Wtedy gościa sprowokujesz, pewnie sie do ciebie odezwie i będziesz miał już jakis punkt zaczepienia. Potem możesz uzgodnić z nim że się niby zgadzasz, poda Ci numer konta i juz go praktycznie masz. Wtedy cyk na policję, policja do banku, bank udostepni dane na podst. numeru konta gościa. Edytowane 10 Czerwca 2005 przez dszywala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 (edytowane) Wiem ze totalna glupota ale spojrzmy w przeszlosc, obydwa konta zakladalem jakies bardzo dawno temu. Gorzej ze tak naprawde ten mail byl najbardziej anonimowy, wszedie gdzie tylko moglem to albo nie podawalem adresu maila albo blokowalem jego pokazywanie. Edytowane 10 Czerwca 2005 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Dostałem dzisiaj fakturke i gwarancje za DFI od Pana Adama :D Czekałem troszke ponad 4 miesiace co prawda <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars77 Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 a mi mowi ,ze przelał a kasy na koncie nie ma... caly A.Ch. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Dostałem dzisiaj fakturke i gwarancje za DFI od Pana Adama :D Czekałem troszke ponad 4 miesiace co prawda <_< 1494916[/snapback] Ja tez otrzymalem dzis fakturke i gwarancje, fakt ze niby wystawiona 31 Marca a sprzet kupilem w lutym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boryna Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Ja tez otrzymalem dzis fakturke i gwarancje, fakt ze niby wystawiona 31 Marca a sprzet kupilem w lutym. 1495077[/snapback] ...a ja mialem dostac soja albo w sobote albo na poczatku tego tygodnia, narazie ani widu ini slychu..... :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 U mnie tak samo - ni widu, ni słychu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 UWAGA!!!! BARDZO WAŻNE INFO!!!! Rozmawiałem osobiście z kierownikiem serwisu firmy NTT, czyli teoretycznego gwaranta płyt DFI, które firma Amasoft tamże zakupiła. Sprawa w przypadku uszkodzenia/padnięcia płyty wygląda tak: Gwarantem dla End-usera jest firma Amasoft i do niej należy zgłaszac wszelakie roszczenia gwarancyjne z racji tego, ze tam ją zakupilismy. Firma NTT może przyjąć na serwis te płyty drogą formalną jedynie od firmy Amasoft. Jednakże w obliczu przedstawionego przeze mnie problemu oszustwa, NTT W WYJĄTKOWYCH OKOLICZNOŚCIACH MOŻE przyjąć na serwis płyty od zwykłeg uzytkownika. Jednakże pobierze za to opłatę manipulacyjną w wysokości 50 zł brutto, z racji konieczości wysłania jej bezpośrednio do DFI ( procedura RMA ). Do tego dochodzą oczywiście kosztyprzesyłki do siedziby NTT. Jak widac nie jestesmy zupełnie na lodzie, choć w wypadku nieszcęścia poniesiemy koszty. Teraz ode mnie - p. Adamie, lepiej, aby w razie koniecznosci serwisowania płyt był Pan zdolny do załatwienia tego NORMALNĄ PROCEDURĄ GWARANCYJNĄ. Nikt z Nas nie będzie świadomie ponosił kosztów wynikających z Pana zaniedbań. Szczerze radzę się nad tym zastanowić.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boryna Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 TO ja na to..............ładna kicha :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Znając życie i tak szybciej i prawdopodobnie taniej wyjdzie zapłacić te 50zł + przesyłka niż słać do Adasia… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 slijcie do niego, jak cos to pod paragraf podejdzie gra na zwkloke. Ja ide sie uczyc :mur: kuc :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 No ja tam kasy nie mam nadal. Ale to nie moja brocha jak narazie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoZy Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Znając życie i tak szybciej i prawdopodobnie taniej wyjdzie zapłacić te 50zł + przesyłka niż słać do Adasia… 1496052[/snapback] Otóż to - woję dać to 50 dych niż tracić nerwy na niesolidnego sprzedawcę (by nie użyć mocniejszych słów) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COMTEX Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Witam wszystkich Mam na imie Tomek, jestem dyr. ds sprzedaży w firmie COMTEX. Niestety w związku z bardzo złymi sygnałami w sparwie naszego pracownika pana Adam, podjeliśmy kroki wyjaśniające, i tak: pod groźbą utraty pracy ( a dotychczas byliśmy zadowoleni z pracownika) poprosiliśmy o dowody udawadniajacego jego racje, gdyż w przeciwnym wypadku okazało by się, że nas okłamuje, a na to ani ja a tym bardziej PREZES nie pozwoli. [Pierwsza sprawa] Jak się okazała, pana Adama można nazwać jak kto chce, ale napewno nie oszustem, płyty główne DFi jak i wiele innych sprzętów zakupił najnormalniejszą drogą, wystawił każdemu faktury które zaksięgował w marcu tego roku i każdy ze sprzętów posiada gwarancje producenta. Fakt nie otrzymania faktur przez kupujących to niesolidność pana Adam, nic innego. Z tego co wiemy wiele razy prosił o kontakt mailowy w sprawie faktur. I co otrzymywał : Gra na zwłoke i itp. Z takim podejściem nie da się prowadzic normalnych rozmów, prosze pamietac ani policja, ani prokurator nie zapewni panstwu to co moze pan Adam, trzeba tylko chcieć porozmawiać. [Druga sprawa] SOLID_SNAKE, sprawdziliśmy całe info na ten temat dostępne dla nas, (archiwum GG itp), i w tej sytuacji, która napewno jest patowa, zasugerowaliśmy panu Adamowi, ażeby przelał ową kwote panu stach..... .Ale tym samym jako firma w której pracuje otaczamy go ochroną przez naszych prawników i tym samym będzie dochodził swoich racji na drodze prawnej. Pan stachowiak, mógł, ale tego nie zrobił załatwić to polubownie. Niezgodność towaru otrzymanego z zamowionym zglasza sie najszybciej jak sie da, Z informacji z allegro jednak wynika jasno: kupione 15.02.2005, info z allegro dotyczące niezgodności towaru w dniu 18.03.2005 , czyli po miesiącu. Sytuacja patowa, ale od czego jest normalna rozmowa, tutaj polegl pan adam i pan stach.... . [sprawa trzecia] Niestety z przyczyn dla nas nieznanych firma COMTEX została uwikłana w nie swoje sprawy, nie mamy nic wspólnego jako firma z kontrahentami pana Adama, a wyraźnie sugeruje się, że tak właśnie jest. Woli informacii: konto w allegro YEDI należy do firmy COMTEX, jest to firmowe konto jednego z naszych pracowników, gdyz allegro nie udostępnia rejestracji firmy jako osobowości prawnej czym jest COMTEX Sp. z o.o. . Konto Yedi nie ma nic wspólngo z panem Adamem i tym samym nie może być wiązane z nim teraz ani później. W związku z takim obrotem sprawy, iz dostajemy informacje od naszych klientów, o tym co się dzieje tutaj na forum, i jak wynika z wielu wypowiedzi iz nie które osoby zapomniały co to dowody,a co przypuszczenia, czy domniemania informujemy: Wszelkie wypowiedzi juz wypowiedziane i te które będą wypowiedziane a będą dotyczyć pośrednio lub bezpośrednio firmy COMTEX i wpłyną na marketing firmy,wszystko będzie zgłaszane naszej kancelarii prawniczej a dalej organom ścigania za "narażanie firmy na straty w związku z nieprawdziwymi publiczymi wypowiedziami", a jednocześnie firma będzie dochodzic od każdego odszkodowania z tgo tytułu. We wspólpracy z tweak-em napewno ustalimy potrzebne szczegóły. Wiemy, iz większość z państwa nie ma ukończonych 18 roku życia, a pomimo tego posiada konta na siebie w allegro, każda interwencja organów ściagania u nieletniego wiąże się zgodnie z polskim prawem z interwencja u rodziców. A ewentualne nie male odszkodowania bedą dochodzone właśnie od nich. Przyznam, że nigdy sie nie spotkałem osobiście z takim niezrozumieniem, strasznie chcecie mnieć winnego. Nie wiem co jest powodem. Każdy kto ma wątpliwości co do wiarygodności moich słów, czy tez dokumentów przedstawionych przez pana Adama, proszony jest o kontakt z firmą (32) 274-85-93 z panem Tomkiem prosze . Ponieważ to wy macie do pana Adama pretensje więc jesteście stroną, wiec prosze sie pofatygować do pana Adama lub do nas. Tym postem uważamy temat za zakończony, firma nie będzie odpowiadała poprzez forum na jakiekolwiek pytania. Od tego jest telefon. Nie mniej jednak pracownicy codziennie będą śledzić fora, jeśli uznamy to za stosowne podejmiemy odpowiednie prawne kroki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Nie no to juz sie robi smieszne ... dziecinada i nic wiecej - nie jestem poszkodowany ale sledze ten temat i po prostu ta wypowiedz mnie zabila ... Do czego pan Adam sie jeszcze posunie ? skad mam wiedziec ze firma comtex istnieje i czy autorem tego posta nie jest wlasnie pan ADAM ? A straszyc sadem mozna male dzieci a nie doroslych ludzi ... Po prostu widze ze ktos sie przestraszyl i szuka kazdej mozliwej drogi do wybrniecia z sytuacji ... Tylko ze teraz jest juz troche za pozno ... Rozumiem gdyby poszkodowan byla jedna osoba - mozna by mowic o nieporozumieniu ale mamy duzo poszkodowanych z ktorch kazdy mial prawie identyczne problemy a to juz przypadkiem nie jest ... A i mam pytanie czy moderator nie mogl by wyjawic czy przypadkiem pan ADAM i firma COMTEX nie pisaly z tego samego numeru ip ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 COMTEX co ty za [ciach!]ły piszesz blebelbelbelebbeblebe próbujesz zastraszyć ludzi którzy zostali zrobieni w balona, co wam sie na pewno nie uda. co do tego czy ja np ukończyłem 18 lat to powiem panu że tak. wasza firma jest słaba i jesteście oszustami. normalna firma nie wprowadza w błąd klienta jak wy. a co do dzwonienia do waszej firmy to co my mamy jeszcze płacić za wasze przekręty. przyszedł wielki pan prezes i myśli że dzieciaki się zwiną i się przestraszą PS. A co zrobicie z tym nieszczęsnym magazynierem buchehchehchchehchchechche i z GLSem który tak często gubił przesyłki Jak pan taki odważny to „my” możemy zgłosić firmie kurierskiej GLS jak pana firma oczernia ich usługi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 (edytowane) Mam na imie Tomek, jestem dyr. ds sprzedaży w firmie COMTEX. Mozna rozmawiac z pana przelozonym? Prosze o kontakt. Niestety w związku z bardzo złymi sygnałami w sparwie naszego pracownika pana Adam, podjeliśmy kroki wyjaśniające, i tak: pod groźbą utraty pracy ( a dotychczas byliśmy zadowoleni z pracownika) Jak wyzej. Dlaczego dyrektor sprzedazy wyjasnia sytuacje a nie menadzer? Rozumiem ze pan odpowiada przez prezesem zas pan Adam przed panem. Czyzby pan sie tez bal utraty pracy ze wyjasnia pan sytaucje po kryjomu? [Pierwsza sprawa] Jak się okazała, pana Adama można nazwać jak kto chce, ale napewno nie oszustem, płyty główne DFi jak i wiele innych sprzętów zakupił najnormalniejszą drogą, wystawił każdemu faktury które zaksięgował w marcu tego roku i każdy ze sprzętów posiada gwarancje producenta. Wystawil FAV KOMU? Niestety tu jest blad, fav dostalo moze z 5 osob? A wiec co sie stalo z reszta? US sie powinno tym zajac. Fakt nie otrzymania faktur przez kupujących to niesolidność pana Adam, nic innego. Z tego co wiemy wiele razy prosił o kontakt mailowy w sprawie faktur. I co otrzymywał : Gra na zwłoke i itp. Tym sie zajmie POLICJA i PROKURATOR. Jako ze jest to pracownik firmy to firma za niego odpowiada. Z takim podejściem nie da się prowadzic normalnych rozmów, prosze pamietac ani policja, ani prokurator nie zapewni panstwu to co moze pan Adam, trzeba tylko chcieć porozmawiać. J/w [Druga sprawa] SOLID_SNAKE, sprawdziliśmy całe info na ten temat dostępne dla nas, (archiwum GG itp), i w tej sytuacji, która napewno jest patowa, zasugerowaliśmy panu Adamowi, ażeby przelał ową kwote panu stach..... .Ale tym samym jako firma w której pracuje otaczamy go ochroną przez naszych prawników i tym samym będzie dochodził swoich racji na drodze prawnej. FAV sa na firme comtex z tego co wiem wiec to firma bedzie odpowiadac a nie pan Adam. Od kiedy nip jest wystawiany na prywatna osobe? Pan stachowiak, mógł, ale tego nie zrobił załatwić to polubownie. Z tego co wiemy bylo inaczej. Ale tym sie zajmie policja. Niezgodność towaru otrzymanego z zamowionym zglasza sie najszybciej jak sie da, Z informacji z allegro jednak wynika jasno: kupione 15.02.2005, info z allegro dotyczące niezgodności towaru w dniu 18.03.2005 , czyli po miesiącu. Sytuacja patowa, ale od czego jest normalna rozmowa, tutaj polegl pan adam i pan stach.... . Wpis na allegro nie stwierdza prawnie faktu ze wada zostala zgloszona 18.03.2005 [sprawa trzecia] Niestety z przyczyn dla nas nieznanych firma COMTEX została uwikłana w nie swoje sprawy, nie mamy nic wspólnego jako firma z kontrahentami pana Adama, a wyraźnie sugeruje się, że tak właśnie jest. Skad wy macie tych prawnikow? Z uzbekistanu <no offence do uzbekistanczykow> ? Skoro FAV sa wystawiane przez comtex to comtex odpowie prawnie za czyny pracownika, pisalem to wiele razy. Firma jako comtex mozecie pozniej dochodzic SWOICH PRAW WOBEC NIEZETELNOSCI PRACOWNIKA. Wszelkie wypowiedzi juz wypowiedziane i te które będą wypowiedziane a będą dotyczyć pośrednio lub bezpośrednio firmy COMTEX i wpłyną na marketing firmy,wszystko będzie zgłaszane naszej kancelarii prawniczej a dalej organom ścigania za "narażanie firmy na straty w związku z nieprawdziwymi publiczymi wypowiedziami", a jednocześnie firma będzie dochodzic od każdego odszkodowania z tgo tytułu. We wspólpracy z tweak-em napewno ustalimy potrzebne szczegóły. Wiemy, iz większość z państwa nie ma ukończonych 18 roku życia, a pomimo tego posiada konta na siebie w allegro, każda interwencja organów ściagania u nieletniego wiąże się zgodnie z polskim prawem z interwencja u rodziców. A ewentualne nie male odszkodowania bedą dochodzone właśnie od nich. SPOKO STARY AHAHHAHAHAHAHAHHA :lol: Przyznam, że nigdy sie nie spotkałem osobiście z takim niezrozumieniem, strasznie chcecie mnieć winnego. Nie wiem co jest powodem. MY TEZ NIE HAHAHAHAH :lol: Każdy kto ma wątpliwości co do wiarygodności moich słów, czy tez dokumentów przedstawionych przez pana Adama, proszony jest o kontakt z firmą (32) 274-85-93 z panem Tomkiem prosze . Ponieważ to wy macie do pana Adama pretensje więc jesteście stroną, wiec prosze sie pofatygować do pana Adama lub do nas. Nikt nie musi sie pofatygowac do was, sprawa jest na policji i w prokuraturze. A teraz najlepsze: Sami sobie przecza :lol: Wszelkie wypowiedzi juz wypowiedziane i te które będą wypowiedziane a będą dotyczyć pośrednio lub bezpośrednio firmy COMTEX i wpłyną na marketing firmy,wszystko będzie zgłaszane naszej kancelarii prawniczej a dalej organom ścigania za "narażanie firmy na straty w związku z nieprawdziwymi publiczymi wypowiedziami", a jednocześnie firma będzie dochodzic od każdego odszkodowania z tgo tytułu. We wspólpracy z tweak-em napewno ustalimy potrzebne szczegóły. Wiemy, iz większość z państwa nie ma ukończonych 18 roku życia, a pomimo tego posiada konta na siebie w allegro, każda interwencja organów ściagania u nieletniego wiąże się zgodnie z polskim prawem z interwencja u rodziców. A ewentualne nie male odszkodowania bedą dochodzone właśnie od nich. Przyznam, że nigdy sie nie spotkałem osobiście z takim niezrozumieniem, strasznie chcecie mnieć winnego. Nie wiem co jest powodem. Pozdrawiam i ide zakuwac na ostatnie zaliczenia :-| PS. Co jest do cholerci z cytowaniem? Zmienilem kolor zeby to bylo czytelne. Ps. Ciekawa uwaga od nexera COMTEX = AMASOFT ? lol? Moze to ktos rozjasnic ? W ogole ta jego opowiesc o comtex jakos nie trzyma sie faktow i kupy. No chyba ze powiazac to ze smrodem :lol: Edytowane 16 Czerwca 2005 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicol Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 (edytowane) Ludzie jestem załamany jeżeli osoby, które walą takie błędy ortograficzne i stylistyczne zostają dyrektorami to ja idę od razu na prezesa!!! A tak poważnie to weź człowieku przestań się wygłupiać bo i tak już się wszyscy śmieją. Swoje pogróżki to możesz na półkę z bajkami dla dzieci włożyć a nie próbujesz straszyć porządnych ludzi. i jeszcze jedno telefon to ty bierz w rękę i jeśli chcesz wyjśc z tego wszystkiego z twarzą to zacznij przepraszać ludzi... Edytowane 16 Czerwca 2005 przez kicol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 (edytowane) [Druga sprawa] SOLID_SNAKE, sprawdziliśmy całe info na ten temat dostępne dla nas, (archiwum GG itp), i w tej sytuacji, która napewno jest patowa, zasugerowaliśmy panu Adamowi, ażeby przelał ową kwote panu stach..... .Ale tym samym jako firma w której pracuje otaczamy go ochroną przez naszych prawników i tym samym będzie dochodził swoich racji na drodze prawnej. Pan stachowiak, mógł, ale tego nie zrobił załatwić to polubownie. Niezgodność towaru otrzymanego z zamowionym zglasza sie najszybciej jak sie da, Z informacji z allegro jednak wynika jasno: kupione 15.02.2005, info z allegro dotyczące niezgodności towaru w dniu 18.03.2005 , czyli po miesiącu. Sytuacja patowa, ale od czego jest normalna rozmowa, tutaj polegl pan adam i pan stach.... . Po pierwsze zwykłe poczucie kultury wymaga, aby czyjeś nazwisko pisać z dużej litery, a do tego dokańczać a nie pisać "panu stach....." co mogło by sugerować nie całkowitą znajomość pisownie nazwiska, ale dalej już pisze całe stachowiak więc nieznajomość pisowni nie wchodzi w gre. Inna kwestia, to, że z małej litery, no ale nie moja sprawa jak kto został wychowany. W tym momencie Pan sam reprezntuje firmę COMTEX i wyrabia u ludzi opinie na temat traktowania przez Pana i Pańską firmę inne osoby, czyli bez szacunku. To raz. Dwa "Pan stachowiak mógł sprawe załatwić polubownie" widzę, że te "dostępne dla Was" info było przynajmniej nie pełne jeśli nie poprzekręcane. Ja pisałem do Pana Adama przez 3 miesiące i nieprawidłowość związaną z zakupionym procesorem zgłosiłem ODRAZU. Zresztą CAŁĄ historia została wydrukowana i przekazana śledczemu. Jeśli Pan nie wierzy? NIE MA SPRAWY. Na tym forum jest jeszcze post pana Adama, w którym sam sie przyznaje co do nieprawidłowości towaru. Post ten jest z 28 lutego 2005r. 1303983[/snapback] Kasy nie ma do dzisiaj. Dlaczego info tak późno? Raz, że pierwszy raz miałem styczność z nieprawidłowością otrzymanego towaru (wszystkie moje komentarze są pozytywne, co świadczy o tym, że nigdy z nikim nie miałem problemów), a dwa, że byłem okłamywany non-stop, a ponieważ jestem człowiekiem ugodowym chcialem to polubownie załatwić i wierzyłem w szczerość Pana Adama, czego sie do tej pory nie doczekałem. Jestem człowiekiem łątwowiernym, wierzącym w szczerość i chęci innych osób, niestety to mnie zgubiło. Jak poczułem sie bezradny zgłosiłem to na allegro. Zresztą użytkownik tego forum PITer może potwierdzić, że rozmawiałem razem z nim (przypominam w obaj dostalismy nie te procesory, PITer dostał pieniądze, mnie Pan Adam chciał wykiwać) z Panem Adamem. Próbowaliśmy załatwić tą sprawe polubownie. Proszę mnie nie oskarżać, że ja poległem w normalnej rozmowie bo to jest czysta bzdura i świadczą o tym logi, których pewnie Pan dostał przynajmniej nie kompletne. Dysponuje nimi Policja zresztą tak jak całą dokumentacją. Jak są dziesiątki negatywów na konta Pana Adama, pełno wpisów na tym forum to chyba normalne że człowiek ten jest nie wiarygodny? Jeśli bedzie potrzeba, Policja rejestr rozmów odrazu ukaże na tej "drodze prawnej", pozatym nie bedzie najmniejszym problemem wyciągniecie billingów z okresu luty-maj aby dowiedzieć się kto z kim naprawde chciał sie kontaktować i kto tu "poległ" Ja poszedłem na Policje po 3 miesiącach udręki wiec proszę mi nie wciskac, że ja nie jestem ugodowy :> Aha. Jestem osobą pełnoletnią i może być Pan tego pewien. Sprawe na Policji zgłosiłem osobiście. Fakty, którymi Pan dysponuje i przedstawia tutaj na forum w celu umniejszenia winy Pana Adama a postawieniu mnie jako winowajcy świadczą, że albo a ) jest Pan oszukiwany tak jak dzisiątki ludzi na allegro, którzy wystawili negatywy i te osoby z tego forum, które również się wypowiedziały na temat "numerów" Pana Adama b ) jest Pan niekompetentny, gdyż nie sprawdził Pan sprawy doglębnie, tylko wysłuchał Pan jednej strony i to właśnie tej, która jest oskrażana przez dzisiątki osób c) jest Pan poprostu tą samą osobą co Pan Adam :mellow: Edytowane 16 Czerwca 2005 przez .:Solid_Snake:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars77 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 a pan dyr Tomek jak ma na nazwisko bo sie nie przedstawił do konca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 a pan dyr Tomek jak ma na nazwisko bo sie nie przedstawił do konca... 1499994[/snapback] nie ma nazwiska bo to pewnie wyimaginowana postac przez pana adama :wink: :wink: :wink: smierdzi na odleglosc ten post pana tomka - nie dajcie sie chlopaki temu pastuchowi i nasylajcie na niego jak najwiecej policji, prokuratury i innych urzedow skarbowych - trrzymam za Was kciuki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 nie ma nazwiska bo to pewnie wyimaginowana postac przez pana adama :wink: :wink: :wink: smierdzi na odleglosc ten post pana tomka - nie dajcie sie chlopaki temu pastuchowi i nasylajcie na niego jak najwiecej policji, prokuratury i innych urzedow skarbowych - trrzymam za Was kciuki :wink: 1500003[/snapback] uważaj bo wytoczy Ci sprawę i pójdziesz siedzieć :lol: :lol: (joke of course) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 uważaj bo wytoczy Ci sprawę i pójdziesz siedzieć :lol: :lol: (joke of course) 1500071[/snapback] a niech wytacza majac moj login do tweaka :lol: :lol: :lol: a siedziec pojde - na lezak w ogrodzie :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Nie za późno na leżakowanie? ;) A tak w "temacie"- sprawę chłopaki naturalnie wygracie i amasoft vel comsoft vel pan A. vel pan T. jeszcze (mam głęboką nadzieję) zapłacą za swoje "przekręty". Jest tylko jedno "ale"- patrząc po dotychczasowych postach grupy "amasoft vel comsoft vel pan A. vel pan T." można powątpiewać w ich poczytalność umysłową. Jeśli ich linią obrony będzie udawanie takich co to kontaktu z rzeczywistością nie mają, to może być Wam cięzko to wygrać ;) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vantomiko Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 (...) ani prokurator nie zapewni panstwu to co moze pan Adam, trzeba tylko chcieć porozmawiać. 1499426[/snapback] LOL :lol: "Zadna dziewczyna nie da ci tego, co daja ci klocki Lego" :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Jaki Comtex? jaki "dyrektor"? Jedyny kwit jaki w tym topicu widziałem jest wystawiony przez NTT na firmę AMA Soft (i nie wygląda na zrobiony w paincie) http://forum.purepc.pl/index.php?act=Attac...pe=post&id=1349 ... ktoś się bawi w refakturowanie na lewe firmy? :lol: Ktos dostał FV wystawioną przez "Comtex sp. z o. o."? "Dyrektor", "prezes" ... bosh ... zaraz tu jakiś "minister" zacznie pisać ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boryna Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Piter podobno dostal juz swoja fakture. Moja byla wysylana razem z jego, ale jeszcze nie dotarla....:( A jesli chodzi o firme comtex (jak zwal tak zwal), to takimi manewrami na pewno zyskacie sobie rzesze klientow. PS. Wypadaloby chociaz podstawowke skonczyc i nie osmieszac sie takimi wypowiedziami :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...