Skocz do zawartości
abes99

Acer 4651 Vs Dell Inspiron 6000

Rekomendowane odpowiedzi

Acer: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18228

a Dell sciagnety ze stanow: P-M 1.6, 256MB DDR2 (dokupie w PL 512MB), 40GB hdd, X300 64MB, matryca 1400x1050 15,4", DVDRW

Aktualnie mam Dell'a Precision M50 i sobie chwale (15" 1600x1200, PIV 1.8, 512DDR, 40GB). Dell wychodz ciut taniej, i Della sobie chwale. Ale tu mam polska gwarancje, fakturke VAT (nie trzeba kombinowac z umowa k-s zeby wciagnac w koszty). Ma moze ktos tego Acer'a? A moze cos innego z min. taka matryca i budzecie ok. 5k zeta (max do 6k)? Zastanawialem sie nad Inspironem 9300, ale troche za duzy jak dla mnie (czesto przenosze lapa) ;) W Dell'u na minus brak wyjscia DVI...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam 9300, śmiało polecam-imho komputer bez wad jeśli odpowiada Ci taki rozmiar;

wczesniej mialem sporo laptopów więc jestem stosunkowo zdystansowany do tego co mówie; Jeśli masz mozliwosc to polecam wersje z gforce6800-po prostu świetna sprawa;

pozdrawiam

ps:

nie wiem jakiego della miales na mysli ale 9300 ma dvi; i sporo wiecej bo: wifi, bt, 6xusb, firewire, svideo i securedigital slot;

Edytowane przez varna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam 9300, śmiało polecam-imho komputer bez wad jeśli odpowiada Ci taki rozmiar;

wczesniej mialem sporo laptopów więc jestem stosunkowo zdystansowany do tego co mówie; Jeśli masz mozliwosc to polecam wersje z gforce6800-po prostu świetna sprawa;

pozdrawiam

ps:

nie wiem jakiego della miales na mysli ale 9300 ma dvi; i sporo wiecej bo: wifi, bt, 6xusb, firewire, svideo i securedigital slot;

1476890[/snapback]

No wlasnie obawiam sie troche tych rozmiarow - praktycznie codziennie gdzies sie przemieszczam z lapem. Dlugo sie zastanawialem nad 9300, ale ze wzgledow praktycznych skupilem sie nad 6000 - i to wlasnie o niego mi chodzi piszac, ze nie ma DVI ;) Jak sie sprawuje matryca w 9300? Mozna wiedziec gdzie go zanabyles, w jakiej konfiguracji i w jakiej cenie? Bo jesli chodzi o Della, to zastanawialem sie nad gosciem z Allegro, ktory wysyla je z USA (cena na dell.com + 15% + 60$ wysylka) - ma sporo pozytywnych komentarzy z wysylka lapow zza oceanu, dlugo juz je tak sprzedaja - wiec w miare pewny.

Edytowane przez abes99

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi