Skocz do zawartości
kuebk

Zalman Cnps-7000a/b Na Abit Bx133-r

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam takie pytanko czy jest możliwe założenie tego zalmanika w tą płyte. Wiem że nie posiada ona dziurek wokół socketa żeby go przymocować ale ja myślałem żeby go czymś takim przymocować Zapinka ZA1 Socket A/370, myślicie że tak by się dało :?: A jak nie to jakie chłodzenie byście polecali do tego co mam w opisie (punkt 1), z góry odpada wszystko co jest głośne, bo obecnie mam volcano 9 i nie moge z nim wytrzymać. Aha no i niedługo myśle o zmiana na celka tulipanka 1ghz i go tak gdzieś na 1333 albo więcej podkręcić do odrazu takie żeby na nim też lux działało. Z góry dzięki za informacje :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No mój kolega ma takiego zalmana musze go teraz tylko odwiedzić i sprawdzić, ale mi się wydaje że najwięcej problemów będzie z dystansem radiatora od cpu chodzi mi tu o to czy jak założe to na tej przejsciówce to czy radiator dotknię rdzenia cpu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydaje mi się że nie będzie wadził o kondziory, większy problem może być z tym czy powierzchnia radiatora dotknie jadra cpu, bo ta 'przejsciowka' jednak jest pare milimetrow nad mobo, a w płytach co są dziurki to to 2 mocowania dotykaja idealnie płyty :?

Na allegro znalazłem coś takiego ZALMAN CNPS3100-Plus myślicie że to było lepsze od mojego volcana 9, gdyby się okazało że ten 7000 nie wejdzie :?:

I jeszcze jedno pytanko co myślicie o celku tulipanki 1.0 sl5zf :?:

Edytowane przez LuXuS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...