Stans Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 Witam Mam BOXowy wentylator i temperatura wynosi 44 C (jak nic nierobie na kompie) Pasta jest radiator przylega do procka niewiem o co biega bo słyszałem że temperatura powinna wynosic ok. 35 C. Postanowiłem kupić lepszy wentylek wezme chyba Vulcano 7+. I mam takie pytanie o ile sie zmniejszy temp. około jak teraz mam 44 C na BOXsowym ?????? aha procek nie jest podkręcony z góry dzięki pozdrowienia STANS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 temperatura to napewno spadnie....... tylko problemem jest do ilu..... ja osobiscie mam celka.. i na tym co nizej opisane mam temp od 28C do 36C... moj minimuj rekord to 16C a maximum 41C... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 a [pytanei czy miales na radiatorze boxowym ta czarna blache ?? i czy ja zdjales czy nie ?? masz wentylacje w budzie czy nic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stans Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 było tej pasty ale tyle co nic to poszedłem do sklepu i mi dali więcej nałożyłem na radiator to mi temperatura spadła możę max o 2 stopnie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 ALe czy zdjales ta "gume" z coolera??? Bo ja spotkalem sie z gumopodobna "pasta" ?? termoprzewodzaca na boxowym coolerze i nalezy ja zerwac ! Sama pasta z tuby ma byc! :) Powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert71 Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Na boxowym procku P4 nie ma zadnej gumy tylko podobnie do boxowego Tulipanka czarna pasta i kawalek miekkiego aluminium. Sprawdz czy na pewno masz Nortwooda ,a nie przypadkiem Willamette! Co do temperatury to te 45 stopni masz podczas obciazenia ,czy spoczynku ? Czy procek podkreciles na 133 ? Bo jak przy obciazeniu to jest ok . Zmiana coolera prawie nic Ci nie da(pare stopni) ,bo boxowy Intelowski jest calkiem dobry ,a to p4 tak sie grzeje przy obciazeniu .Taka jego uroda . Mam tez 1.8@2.4 i temperaturki : nic - 32-34 ,praca - 44-48 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...