Skocz do zawartości
P@weł m

Chłodzenie P4 1,5 Ghz.

Rekomendowane odpowiedzi

polecam freezera. Mi po zmianie z boxowego temperatura spadla z ponad 50C na jakies 35C w idle (pomogla tez w tym zmiana pasty);) Do tego wentyl z freezera smiga mi na max 2000 rpm (=cisza) a ten boxowy to lecial na 4500rpm. Jeszcze jakieś pytania? :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam freezera. Mi po zmianie z boxowego temperatura spadla z ponad 50C na jakies 35C w idle (pomogla tez w tym zmiana pasty);) Do tego wentyl z freezera smiga mi na max 2000 rpm (=cisza) a ten boxowy to lecial na 4500rpm. Jeszcze jakieś pytania?  :rolleyes:

1484372[/snapback]

Fajnie tylko że daj linka gdzie mozna to kupic na allegro. A poza tym powiedz jaka pastę dałeś :wink: :wink: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taka cięzyna na allegro popatrzec? www.allegro.pl dla twojej swiadomosci...

koszt tam to jakies 69 zł + przesylka...

Ja slyszalem ze z af 64 wylewa sie olej i niszczy procki ... slyszal ktos cos o czyms takim jeszcze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arctic Cooling Ferrezer 4 za 69zł. Jak masz zapłacić tyle samo to kupuj lepiej w sklepie niż na allegro. cooling.pl jest rewelacyjny.

Ja slyszalem ze z af 64 wylewa sie olej i niszczy procki ... slyszal ktos cos o czyms takim jeszcze?

- jakieś niepotwierdzone sporadyczne przypadki. Spotkałem się z bodajże dwoma - były to uszkodzone mechanicznie heatpipe'y. A uszkodzenie mechaniczne to wiadomo - samemu można dokonać.

Ja mam Freezera 4, jest cichy, wydajny. Pastę polecam tą z zestawu MX-1 ewentualnie Arctic Silver 5 - 2-3 stopnie mniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi