BikerBo Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 chcialbym zlozyc sobie kompa porzadnego mam fundusze 6,5 tysiaca chodzi o komp bez minetora ani myszek i klawiatur tylko sama skrzyneczka myslalem cos nad : athlon 64 procek moze 3000+ oczywiscie krecony karta graf moze x800xt mobo moze dfi lan party jakis obudowa nie ma dziada tsunami czarna z oknem rzadzi !! :) mozecie cos dopisac zlbo calego secika do tej kwwoty. z gory dzinki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 przecież jest pełno tematów.... kto tu wejdzie to powie ci coś takiego (na 100%) Dfi nF 4 (nie SLI) A64 Venice 3000+ 2x512 RAm A-Data Vitesta GeForce 6800 GT lub Radeon x800 XL Pionner DVD 109D Obudowa Tsunami ;) Karta dźwiękowa Audigy 2 Ja bym na twoim miejscu chłodzenie wodne sobie założył ;) Gotowy zestaw zalmana kosztuje 1000zł !! Jak się dobrze rozejrzysz to się zmieścisz z tym do 5000zł (włącznie z chłodzeniem wodnym) a reszte kase przepij , lub oddaj rodzicom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorwlodek Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 za taką cenę to bym wziął minimum 2gb ramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expi Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Przede wszystkim A64 Venice 3000+. Karte graficzna polecam GeForce 6800 GT. Chłodzenie wodne bedzie dobre jak juz powiedzial Trendzik. Grafy X800Xt bym nie bral. Do dzwieku ci sie nie pcham. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 a64 3000+ vience 1 gb ramu wodne zalmana chlodzonko OCZYWISCIE RADEON x850 jakis ... plyte moze z lanparty dfi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZarZax Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 (edytowane) bez minetora 1472482[/snapback] Hehehe a to dobre :ploom: :lol: Ja bym brał do tego 6800GT ze wzgledu na ps3.0 Edytowane 30 Maja 2005 przez ZarZax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 mi się wydaje że ten temat to kolejna ściema !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 (edytowane) dlaczego tak sądzisz Tredzik znam gościa któremu dziadek kupił sprzęt z kilka koła sam monitorek sonacza lcd za 3koła do tego radka 9800pro pentiuma4 512 ramek a było to jakieś 3lata temu jak nie dalej a co do tematu to sie wyłamie z chłodzeniem wodnym nie bierz zalmana tylko coś sobie sam złóż np. BIE 3, frost slim, atira na gpu i chipset, pompka cyrkulacyjna grundfos, cena będzie podobna a wydajność lepsza od zalmna Edytowane 30 Maja 2005 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob@k Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Obudowa - Thermaltake Tsunami - 540 zl Zasilacz - Tagan TG580-U22 2force - 569 zl (www.zenfist.pl) Plyta glowna - DFI Lan Party NF4 SLI-D - 731 zl Procesor - AMD Athlon 64 3000+ BOX s939 Venice - 665 zl HDD - Samsung 160 GB 7200 8M cache - 376 zl Grafika - Leadtek Winfast GeForce 6800 GT PCI-E 256 DDR TV DVI - 1689 zl ----------- 4570 zl Zostaje jescze: Pamiec - ??? Chlodzenie - ??? Masz na to 2000 zl wiec spokojnie mozesz wybrac.Niech specjalisci od pamieci sie wypowiedza :) Ale ja bym bral 2 GB i normalne choldzenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <<TyBiAs>> Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 zgadzam sie z ptysem nie pakuj sie w zelamnowski badziew o wydjnosci srdniego AC. Chlodnica BIE3 jak napisano wyzej, na blok bym sporbowal znalezc Xpowera albo nowa wersje x2p. Pompka to nie grundfos bo zajmuje duzo miejsca i sie robi zlomowisko z kompa a pozatym po kiego grzyba komus taka wydajnosc??? Kup jakas pompeczke na 12V pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Plyta glowna - DFI Lan Party NF4 SLI-D - 731 zl Procesor - AMD Athlon 64 3000+ BOX s939 Venice - 665 zl HDD - Samsung 160 GB 7200 8M cache - 376 zl 1473067[/snapback] Skąd Ty te ceny bierzesz?? Płyta normalnie prawie 100zł tańsza, dysk tańszy 50zł normalnie, grafę też z 50zł taniej się lekko znajdzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 www.skapiec.pl Od ceny tego co kolega podal 2 posty wyzej odjac 400zl na luzie... TBH - Niech kupi FC za 2000zl... na przyszlosc bedzie mial. Mobo - DFI Vitesty 2x256MB do testow i 4x512MB twinmosow czy innego badziewia bo i tak przy 4 kosciach ma fsb 333 czy 400 przy venice ;) Ja bym zaczekal z grafa do 23 czerwca kiedy wychodzi G70, nie chodzi mi o samego G70 ale ceny GF 6 spadna i to ostro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 (edytowane) no no sprzeciki niezle jak za ta kase... hehe ja mam bardzo zdolnego sasiada ktory wlasnie niedawno kupil sobie kompa za 6,5 tys zł albo i nawet 8,5 tys zł - niestety nie pamietam czy 6 czy 8 ale najlepsze jest to jaki ma sprzet i jak bardzo dal sie w chu... zrobic!!!! a za ta kase dostał: procek AMD Athlon 2800+ Barton - 380zł płyta gigabyte na nForce 2 (dokladnie nazwy nie pamietam) chyba z 280zł ram 2x256MB Kingstone -zwykle CL3 - 380zł grafika radek 9800Pro - 700zł dysk seagate 120GB SATA - 360zł DVD/RW Plextora za 480zł obudowa Chieftec - ta sama co u mnie w podpisie 400zł myszka, klawiatura logitech- komplet okolo 300zł glosniki logitech Z-jakies tam 5.1 - cena okolo 300-400zł (moze cos ponad 200 zeta) monitor 17" LCD Sony - koszt okolo 2000zł - nawet fajny i to jest jego caly sprzet za niech bedzie 6,5tys złoty... ceny te ktore napisalem sa przyblizone i niezle zaokraglone bo jak by sie postaral to by taniej dostal... i policzcie sobie ile przeplalcil... Tragedia ale tak to jest jak ktos sie nie zna na kompach i radzi sie sprzedajacych w sklepach ktorzy tak walsnie robia w bambuko... dlatego dobrze ze istnieje takie forum gdzie mozna sie poradzic fachowcow :) Edytowane 30 Maja 2005 przez Szpakos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 nie zadna sciema jade legalnie do USA zarobic se na kopa i rower i sie pytam. skladacie sety jakie i ja bym dal finalny set bedzie venice athlon 64 czywiscie 3000+ :> karta graf x800xt z usa sciagana (compusa, jak dobrze pojdzie to visionteca x850xt wypasny na maxa w pyte ziom :D:D) obudowa tsunami czarna z oknem (ona z przodu ma te neony pod tym niebieskie czy to pic tylko trza se dokupic ? ) ram jeszcze nieewiem ale fullll szybki i 1 GB (2 x 512) zasilek chiefteca 420watt do tego revoltec katoda niebieska :) i klawa tez revoltec niebieska :) :* piekna jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 nie zadna sciema jade legalnie do USA zarobic se na kopa i rower i sie pytam. skladacie sety jakie i ja bym dal finalny set bedzie venice athlon 64 czywiscie 3000+ :> karta graf x800xt z usa sciagana (compusa, jak dobrze pojdzie to visionteca x850xt wypasny na maxa w pyte ziom :D:D) obudowa tsunami czarna z oknem (ona z przodu ma te neony pod tym niebieskie czy to pic tylko trza se dokupic ? ) ram jeszcze nieewiem ale fullll szybki i 1 GB (2 x 512) zasilek chiefteca 420watt do tego revoltec katoda niebieska :) i klawa tez revoltec niebieska :) :* piekna jest 1473183[/snapback] CompUsa ma cienki wybór przynajmniej w Chicago ja wole zdecydowanie MicroCenter znajdziesz tam duzo wiecej sprzetu i przeważnie lepsze ceny. Wiem bo odwiedzałem wszystkie większe komputerowe w okolicy. Jesli chodzi o porade to tak jak wiekszość oczywiście : A64 3000+,3200+ Mobo Dfi,Asus,MSI Nforce4 Ultra lub SLI 1GB Ram (coś markowego-Corsair,Geil,PQI,..) X800XL (uwazam że jest ciut mocniejszy od 6800GT) Zasilacz Tagan,Chieftec,Antec min.380W or higher to tyle pewniaków reszta do przemyslenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 nie zadna sciema jade legalnie do USA zarobic se na kopa i rower i sie pytam. skladacie sety jakie i ja bym dal finalny set bedzie venice athlon 64 czywiscie 3000+ :> karta graf x800xt z usa sciagana (compusa, jak dobrze pojdzie to visionteca x850xt wypasny na maxa w pyte ziom :D:D) obudowa tsunami czarna z oknem (ona z przodu ma te neony pod tym niebieskie czy to pic tylko trza se dokupic ? ) ram jeszcze nieewiem ale fullll szybki i 1 GB (2 x 512) zasilek chiefteca 420watt do tego revoltec katoda niebieska :) i klawa tez revoltec niebieska :) :* piekna jest 1473183[/snapback] Nie bierz Chiefteca, weź sobie Tagana lepiej, albo cos lepszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 dlaczego nie chieftec ? tagan lepszy ? ja sie tak bardzo nie znam wiec niewiem a co zta obudowa tsunami ma ktos ja czarna z oknem ? sa niebieskie swiecidelka na froncie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZnAl Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 no pewnie ze lepiej wziac tagana / topowera zamiast chiefteca porownaj sobie np na http://www.zenfist.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...