Skocz do zawartości
kubolo

Cl2.5 Vs Cl3 - Co To I Jaka Różnica?

Rekomendowane odpowiedzi

pytam bo nie wiem.

1472796[/snapback]

Szukajcie, a znajdziecie.

Jak wiadomo CL pochodzi od agielskiego clock czyli zegar. CL2.5 oznacza zegar o tarczy 2,5'' a Cl 3 zegar 3''. Wiadomo że im większe tym lepsze jeśli chodzi o telewizory ale z drugiej strony małe jest piękne... Więc to zależy do czego potrzebujesz tych pamieci. Wskazówka na dużym zegarze porusza się trochę wolniej bo ma większą drogę do pokonania niż na tym miejszym 2,5". Dlatego majac kości 3 calowe to się trochę zegarek w windows spóźnia (kwestia spóźnienia tego zegara też tu była poruszana).

Reasumując: Różnica między tymi kośćmi to 0,5 cala czyli około 1,25 cm - niby niewiele ale zawsze te 20 %... Więc jeśli nie chcesz żeby Ci się spóźniał zegarek i żeby procek nie był za bardzo obciążony poruszaniem wskazówek to kup pamięci CL 2,5.

ps. Specjalnie napisałem coś czego nie można nigdzie znaleźć żeby nie powtarzać w kółko tych samych topików :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wiadomo CL pochodzi od agielskiego clock czyli zegar. CL2.5 oznacza zegar o tarczy 2,5'' a Cl 3 zegar 3''. Wiadomo że im większe tym lepsze jeśli chodzi o telewizory ale z drugiej strony małe jest piękne... Więc to zależy do czego potrzebujesz tych pamieci. Wskazówka na dużym zegarze porusza się trochę wolniej bo ma większą drogę do pokonania niż na tym miejszym 2,5". Dlatego majac kości 3 calowe to się trochę zegarek w windows spóźnia (kwestia spóźnienia tego zegara też tu była poruszana).

Reasumując: Różnica między tymi kośćmi to 0,5 cala czyli około 1,25 cm - niby niewiele ale zawsze te 20 %... Więc jeśli nie chcesz żeby Ci się spóźniał zegarek i żeby procek nie był za bardzo obciążony poruszaniem wskazówek to kup pamięci CL 2,5.

ps. Specjalnie napisałem coś czego nie można nigdzie znaleźć żeby nie powtarzać w kółko tych samych topików  :lol:

1479199[/snapback]

:blink: :twisted: :-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ps. Specjalnie napisałem coś czego nie można nigdzie znaleźć żeby nie powtarzać w kółko tych samych topików  :lol:

1479199[/snapback]

:lol: :lol: :lol:

lejesz sie czy naparwd tak uwazasz ?:) jesli tak myslisz to :

wyjdz i skończ robić z siebie debila, pisząc to zrobiles z siebie straszne pośmiewisko

:mur:

CL- Cas Latency w skrocie oznacza oppoznienia zwiazane z dostepem do pamieci, im mniejsze tym lepiej, daje to wiekszosc przepustowosc pamieci przy tym samym zegarze

jesl inie to : :lol:

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol:  :lol:  :lol:

jesl inie to :  :lol:

1479229[/snapback]

przecież napisałem: "ps. Specjalnie napisałem coś czego nie można nigdzie znaleźć żeby nie powtarzać w kółko tych samych topików"

Czytaj: no żart taki ale jak by nie patrzeć padło że lepsze są CL2,5 czyli w sumie aż tak bardzo nikogo w błąd nie wprowadziłem :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lejesz sie czy naparwd tak uwazasz ?:) jesli tak myslisz to :

wyjdz i skończ robić z siebie debila, pisząc to zrobiles z siebie straszne pośmiewisko

:mur:

CL- Cas Latency w skrocie oznacza oppoznienia zwiazane z dostepem do pamieci, im mniejsze tym lepiej, daje to wiekszosc przepustowosc pamieci przy tym samym zegarze

jesl inie to :  :lol:

1479229[/snapback]

Z poczuciem humoru to u ciebie mniej wiecej tak jak u wieprza(nie obrażajac wieprza).

Pisząc to: sam zrobiłes z siebie BETONA :mur:

Edytowane przez petrosbike

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi