mikolaj2277 Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 (edytowane) hmm :unsure: mam pytanie -odpalilem superip 8M razem z wlaczonym windows task managerem i ku mojemu zdziwieniu przy testowaniu CPU poziom wykorzystania procesora (CPU usage) maksymalnie wynosil 54%!!!!!.wiec moje pytanko do was czy wy macie to samo ? dziwna sprawa- jest to test CPU wiec obciazenie powinno byc max a nie ledwo ponad polowe. :mur: Edytowane 31 Maja 2005 przez mikolaj2277 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 masz wlączone HT? jesli tak to moze dlatego ze jeden wątek wykorzystuje. Ale czy nie powinny być dwa oddzielne wykresy dla każdego rdzenia logicznego?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj2277 Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 masz wlączone HT? jesli tak to moze dlatego ze jeden wątek wykorzystuje. Ale czy nie powinny być dwa oddzielne wykresy dla każdego rdzenia logicznego?? 1473138[/snapback] nio HT jest w ustawieniu domyslnym-wiec pewnie jest wlaczone(nie bardzo wiem czy da sie je wylaczyc), ale mimo wszystko cus tu nie halo dlatego ze czsami przy uruchomieniu wielu aplikacji obiazenie CPU jest wieksze ok 70% . Jak to jest u Was Centrinowców:)??ktos patrzyl na stopien wykorzystania CPU podczas testu super ip? :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 ale centrino nie ma HT! w biosie winnes miec mozliwosc wylaczenia HT a zeby zrobic 100% wykorzystanie to sciagi seti sobie i uruchom 2 wątki to winno CI zjesc calego proca :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj2277 Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 ale centrino nie ma HT! w biosie winnes miec mozliwosc wylaczenia HT a zeby zrobic 100% wykorzystanie to sciagi seti sobie i uruchom 2 wątki to winno CI zjesc calego proca :) 1473732[/snapback] masz racje Pageup wyloczylem HT i calego procka mi wcielo :D ale co zauwazylem : wynik super ip nie zmienil sie po wylaczeniu HT!!! -czy jest on wogole wykorzystywany ,czy jest to tylko kolejna funkcja malo potrzebna w "praniu" a bardziej w marketingu??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 super pi ma jeden wątek. Daje to jak np włączysz 2 wątki czyli np zrób sobie super Pi przy włączonym HT i w tle np winamp i to samo zrób przy wyłączony HT i zobaczysz różnice :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 na kompie stacjonarnym mojego kumpla z p4 3ghz ht jest to co u ciebie. ZMIEŃ te wszystkie "ip" na pi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Pozatym masz watek do dyskusji do takich pytan... http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=122272 :mur: :mur: :mur: :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Czytajcie bo istnieje coś takiego jak S Z U K A J-ka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...