Skocz do zawartości
mikolaj2277

O So Chozi?

Rekomendowane odpowiedzi

hmm :unsure: mam pytanie -odpalilem superip 8M razem z wlaczonym windows task managerem i ku mojemu zdziwieniu przy testowaniu CPU poziom wykorzystania procesora (CPU usage) maksymalnie wynosil 54%!!!!!.wiec moje pytanko do was czy wy macie to samo ? dziwna sprawa- jest to test CPU wiec obciazenie powinno byc max a nie ledwo ponad polowe. :mur:

Edytowane przez mikolaj2277

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz wlączone HT?

jesli tak to moze dlatego ze jeden wątek wykorzystuje.

Ale czy nie powinny być dwa oddzielne wykresy dla każdego rdzenia logicznego??

1473138[/snapback]

nio HT jest w ustawieniu domyslnym-wiec pewnie jest wlaczone(nie bardzo wiem czy da sie je wylaczyc), ale mimo wszystko cus tu nie halo dlatego ze czsami przy uruchomieniu wielu aplikacji obiazenie CPU jest wieksze ok 70% . Jak to jest u Was Centrinowców:)??ktos patrzyl na stopien wykorzystania CPU podczas testu super ip? :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale centrino nie ma HT!

w biosie winnes miec mozliwosc wylaczenia HT

a zeby zrobic 100% wykorzystanie to sciagi seti sobie i uruchom 2 wątki to winno CI zjesc calego proca :)

1473732[/snapback]

masz racje Pageup wyloczylem HT i calego procka mi wcielo :D ale co zauwazylem : wynik super ip nie zmienil sie po wylaczeniu HT!!! -czy jest on wogole wykorzystywany ,czy jest to tylko kolejna funkcja malo potrzebna w "praniu" a bardziej w marketingu???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

super pi ma jeden wątek. Daje to jak np włączysz 2 wątki czyli np zrób sobie super Pi przy włączonym HT i w tle np winamp i to samo zrób przy wyłączony HT i zobaczysz różnice :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...