Skocz do zawartości
PeCet99

Jaki Klient Torrenta Najlepszy W Sieci Radiowej ?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie znajduję się w sieci w której jest około 60-70 kompów i (tylko) 2Mbps. z tego mam dla siebie na stałe 256kbps na Download i 64kbps na Upload jest kilka serwerów które na 100% są na linuxie ale nie wiem jak to wszystko jest podłączone. Chciałem zasięgnąć opini osób znajdujących się w podobnych sieciach jakich używacie klientów i co ewentualnie można poustawiać aby pobieranie było możliwie najszybsze przy takim łączu jakim dysponuję. Przy ściąganiu Azureusem plików które mają dajmy na to 50 seedów i 400 downloaderów mam transfery na poziomie 3KB/s :angry: to znaczy z samego początku to chodzi nawet po 20KB ale im dłużej ściągam tym gorzej wszystko idzie (w dodatku nigdy nie ściągam więcej niż jadną rzecz jednocześnie) czasami pod koniec ściągania wlecze się całymi dniami po 0,5KB/s. Net chodzi mi raczej dobrze bo przy ściąganiu plików np z http mam non stop 30KB/s no więc co to może być ?? Poradźcie coś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym nie testowal szybkosci lacza torrentami... za duzo slabych punktow, jestes przeciez uzalezniony od uploadu seedow. mi tez teraz leca jakies torrenty ~20-30kB/s czasem spadna do 5-6kB/s skoro teoretycznie powinny leciec ~120kB/s... tez uzywam azureusa

chyba jedynym wiarygodnym testem predkosci lacza jest sciaganie czegos przez ftp z jakiegos porzadnego serwera, np. uczelnianego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety torrenty śmigają ładnie chyba tylko przy włąsnym zewnętrznym IP (przynajmniej tak można wywnioskować obserwując statusy/transfery podłączonych peerów. Też jestem za natem, przekierowałem porty, a transfery bywają baaardzo różne. Azureus 3 miechy temu praktycznie umarł - przesiadłem się na Bitcometa, którego polecam. Bardzo dużo zależy od ilości seedów i stopnia rozprowadzenia torrenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi