duke48 Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 (edytowane) Witam. A wiec rzecz sie dzieje: Moj PROBLEM Przy starym kompie: Duron 1600+ ECS VIA K7VTA3 256 DDR GooD RAM nVidia GeForce mX 440 64 mb/128 bit zasilacz: CODEGEN 300 W mialem Bluescreany. zrobiłem UPGRADE kompa nastepująco: Duron 1600+ ECS VIA K7VTA3 512 DDR Kingston PC-400 nVidia GeForce mX 440 64 mb/128 bit NeoTEC X3800 No-Noise Series 380W Jakotako nie mam BLUESCREENA TERAZ !! (po UPGRADE) na pracowaniu w WINDZIE przy GG, muzie etc ... Przed miałem same te [ciach!]a ... Pokazywały mi sie następujące błędy: tcpip.sys - Adress F821F18Bwin32k.sys - Adress BF814300x0000008E0x00000050PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREAi te wszystkie NAJPOPULARNIEJSZE C!@zzz kazał mi zrobic SCREAN programu SpeedFan oto ON: bOLI MNIE TO JUŻ Bardzoo :cry: Gdy odpale sobie CoD mam po 2 minutach NADAL (po UPGRADE) BLUESCREEN :cry: Sprzęt NIE BYŁ KRĘCONY !!! ZAprzyjaźniłem sie z C!@zzzem - podpowieada mi ... NAPRAWDĘ PROSZE O POMOC :( Mam tego ODSYC !!! Prosze jeżeli chcecie osobiście to moje GG -> 7669590 Edytowane 31 Maja 2005 przez duke48 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duke48 Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Aktualny SCREAN o godzinie 22:21 POMOCY :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Podczas tego blue screena pojawia ci sie caly czas ten blad: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA ??? Jesli tak to najprawdopodobniej bedzie to wina sprzetu... Przyczyna tego bledu moze byc wadliwa: pamiec RAM, pamiec cache, karta grafiki, sterowniki. Odinstaluj tez wszelkie oprogramowanie antywirusowe, firewalle i inne programy ktorych wczesniej nie miales... B. ciezko jest ustalic co jest przyczyna zwisów kompa zwlaszcza jesli wina lezy po stronie jakiegos podzespolu. Trzeba to robic metoda prob i bledow, podmieniac sprzet na inny testowac....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duke48 Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA pokazało sie raz max. 2 razy ... zawsze sie pokazuje IRQL_ ... Zrobie format i zobacze ... Dla mnei to karta grafiki i stery - warto zainstalowac troche strsze :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Nyny spójrz na śliczne napięcia burdl taki że mało :|. Widzę że zasilacz jest porządny ale mimo to zmierz napięcia. Może Mobo nie wytrzymało codegena:>? sprawdź kondensatory, memtest. Bios na ustawienia fabryczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duke48 Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 duzo pokazywało mi się błędów 0x000000d1 !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Takimi programami to zadne pomiary napiec nie sa... Najlepiej to zrobic miernikiem. Watpie zeby w kolegi przypadku winny byl zasilacz skoro juz raz go wymienil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 (edytowane) ja sie nie znam ale pozwolcie ze sie wypowiem... tylko bez jechania prosze :) ja tez mailem problemy z blue screen gdy mialem plyte ECS, pozniej zmienilem na MSI i to samo - zaryzykowalem i jeszcze raz zmienilem na aktualnego Gigabyte (z podpisu) i jak reka odjal... zero problemow, zadnego zawieszania sie czy czegokolwiek gdzie na ECS-ie i na MSI same mialem problemy... na MSI nie bylo tragicznie ale byly problemy z grafika i dzwiekiem a teraz jest super... jedyny minus to, to ze ostatnio zaczalem bawic sie w krecenie i bardzo mi sie to sposobalo i chcialbym podkrecic procka ale niestety plyta nie jest za dobra do krecenia... ale powiem szczerze ze tak stabilnego kompa nigdy jeszcze nie maielm a to moj juz 4 czy nawet 5 (w chacie aktualnie mam 3 kompy i z tym jedynym nie mam problemow :)) Edytowane 30 Maja 2005 przez Szpakos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duke48 Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 gdy odpalam CoD po 2 min Blue Screan i opis: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL 0x000000d1 :cry: HELP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 kingston + ecs >>> sprawdz inne memki na moj nos to one sa tutaj problemem BTW jesli masz takie napiecia jakie pokazuje ten program to wymien zasilator ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soyo2 Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 http://www.microsoft.com/technet/prodtechn...801292ec6d.mspx Poczytaj sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duke48 Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 wymieniłem zasilacz z Codeshita na TeoTEC 380 W Wtedy gy mailem CODESHITA i 256 DDR GooD ram prz normalnym uzywaniu kompa: internet (przegladanie) & Mozaa & GG maielm RESA ... Teraz przy nowym sprzęcie 512 Kingston & NeoTEc nie ma czegos TAKIEGO !!! tylko jak włączam CoD mam błąd !! :cry: Moj brachol pograł dzisiaj sobie troche w mafie i nagle mu sie zaczęły textury J*bać :| Drogi nie było, ludzi tez znikało na 2 sec co 5-6 sec :| dal mnei ot jest GRAFIKA ... PROSZE PISZCIE I MI POMÓŻCIE ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 wymieniłem zasilacz z Codeshita na TeoTEC 380 W Wtedy gy mailem CODESHITA i 256 DDR GooD ram prz normalnym uzywaniu kompa: internet (przegladanie) & Mozaa & GG maielm RESA ... Teraz przy nowym sprzęcie 512 Kingston & NeoTEc nie ma czegos TAKIEGO !!! tylko jak włączam CoD mam błąd !! :cry: Moj brachol pograł dzisiaj sobie troche w mafie i nagle mu sie zaczęły textury J*bać :| Drogi nie było, ludzi tez znikało na 2 sec co 5-6 sec :| dal mnei ot jest GRAFIKA ... PROSZE PISZCIE I MI POMÓŻCIE ! 1474124[/snapback] no to sproboj jesio przeinstalowac drivery od grafy i chipsetu najlepiej postaw OSa na nowo i wtedy sprawdz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duke48 Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 noo właśnie czy radzicie mi przeinstalować WINDOWSA zeby cos wyeliminowac ?? Wiem ze przy instalce driverów do grafy zawsze troche starsze ... kompatybilnijesze. JKezeli bede musiał zainstaouje NVIDA 61.11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas78 Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 nie wiem czy to pomoże ale... IRQ to przerwania sprzętowe - jeśli dwa urządzenia dzielą jedno przerwanie, to mogą być konflikty sprzętu. Najczęściej wystarczy przełożyć którąś kartę rozszerzeń do innego gniazda PCI na płycie głównej, albo w biosie przestawić IRQ odpowiednio (o ile tak opcja jest) - przyznam, że nie wiem jak to się robi :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerimek Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 z tymi przerywaniami to bywa roznie - sam kiedys mialem problemu z kompem i grafika i sieciowka dzialaly mi na IRQ 16 czyli teoretycznie powinny byc przez to konflikty - ale nie to byla wina czegos innego. Jesli zdarzaja ci sie uciekanie tekstur etc. to nie stawialbym na drivery od razu... moze ci sie karta przegrzewa? przeczysc radiator i wentyl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Mam dokładnie to samo co kolega,nawet te same blue screeny :(.Zaczęło się to dziać po zmianie sprzętu i płyty z MSI na Abita.Kombinowałem już chyba ze wszystkim,pół roku się z tym męczyłem i nic.Teraz się z tym pogodziłem i już.Zmieniam kompa na laptopa i się nie będę musiał martwić :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duke48 Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 a jednak :cry: 3 razy pod rzad po włączeniu kompa wyskoczył mi bład: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA 0X00000050 win32k.sys :sad: i następujące błędy po włączeniu: oraz HELP !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Obstawiam na 99% ze jest to wina jakiegos podzespolu. I czuje ze bez odatkowego sprzetu i zaplecza nie zdiagnozujesz nigdy tej usterki. To moze byc grafa, mobo, procek, praktycznie wszystko... Moze zanim zaczniesz cos kombinowac przeinstaluj jeszcze system, zainstaluj do niego wszystkie najnowsze laty jakie istnieja. Sproboj poszukac tez na supporcie objawy jakie wystepuja u ciebie z moze bedzie jakis artykul na ten temat: http://search.microsoft.com/search/results...N_NONPAGED_AREA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duke48 Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 częste błędy nadal sie powtarzają :cry: 0x00000050 win32k.sys Ostatnio wyskoczyły mi nowe: PFN_LIST_CORRUPT 0x0000004E & 0x000000c5 & 0x000000d1 & 0x0000008E win32k.sys Błagam Was POMÓRZCIE !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL dodam ze ostatnio przy tym bledzie okazalo sie ze fiksuje tablica alokacji w moim HDD... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duke48 Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL dodam ze ostatnio przy tym bledzie okazalo sie ze fiksuje tablica alokacji w moim HDD... 1496309[/snapback] Noo czesto przed bluescreanem mi hdd zaczyna warczec i mysli ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Miałem przez ostatnie trzy dni podobnie. Po kilku minutach cieszący oko niebieski ekran. Podejżewałem Adobe Acrobat 7, po którego instalacji tak się zaczęło dziać. Jednak nie mogłem go odinstalować nawet w trybie awaryjnym. Wywalało błędy i po chwili bluescreen. W końcu udało się go wywalić ale nadal to samo. Dobrałem się do bebechów kompa. Powyjmowałem co się dało i powkładałem. Włączam kompa i co ! Nic! Mało tego - żaden obraz nie wyswietla się na ekranie, poprostu czarny (jak wyłączony) monitor. No ładnie myślę, to teraz jeszcze grafa! Okazało się że nie docisnąłej jednej z kości ramu, hehe ładny lol. W końcu, po tych potyczkach, zacząłem od odinstalowania sterów do grafy. Zainstalowałem je ponownie i o dziwo wszystki śmiga juz dwa dni :) nie zapeszając oczywiście. Takie wku[ciach]ce g[ciach]no a takie proste rozwiązanie. Może komuś pomoże to co napisałem, chociaż jednak myślę, że Twój problem jest bardziej skomplikowany. Daj znać gdy już dasz sobie z nim radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duke48 Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Nie ram mam nowy (nie całe 2 mc) i był wciskany przez Informatyka (przy okazji wymiany zasilka). Wiec to nei jest "dociśnięcie" sprzętu ... Nadal mam problemy i nie moge się nich pozbyć ... Ostatnio taki błąd mi wyskoczył: H3LP :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Sprawdzić pamięci memtestem, ściągnąć od producenta dysku program do testowania, odłączyć dźwiękówkę, sieciówkę, zainstalować goły system tylko z directxem i sterownikami tylko do mobo - niech pochodzi cały dzień .. Masz dwie kości ramu? Spróbuj wyjąć jedną .... Bios na default? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Mi sie takie coś działo, jak pogrzebałem w kompie (a mam mała obudowe) i kabelek od dysku mi nie stykał do końca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duke48 Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Nie kostke ramu mam jedną: 512 DDR Kingston a dysk od czasu do czasu odłączam jak ide do kumpla i zawsze przedmucham kabelki od niego i mocno docisne ... Dzisiaj mi wyskoczył nowy bład: 0x0000007E kmixer.sys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIGOLSEN Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Nie kostke ramu mam jedną: 512 DDR Kingston a dysk od czasu do czasu odłączam jak ide do kumpla i zawsze przedmucham kabelki od niego i mocno docisne ... Dzisiaj mi wyskoczył nowy bład: 0x0000007E kmixer.sys 1542429[/snapback] Wygląda to , na nieprawidłowe zrzucanie danych z kości pamięci operacyjnej . Albo jest uszkodzona , albo niekompatybilna z płytą główną . Ewentualnie przetaktowana za mocno . Pożycz sobie inną kość , albo najlepiej kilka od kolegów i podmień . W ten sposób sprawdzisz jeden z podzespołów . Miałem kiedyś podobne objawy po zbyt ostrym przetaktowaniu pamięci i procesora . Po obniżeniu timingów , alarmy ustały . Pozdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szulima Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Jak już ktoś wcześniej napisał: przeskanuj pamięć memtestem. Na 99% to błąd pamięci :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salaciarz Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 a 57°C na dysku to nie sporo ? Spróbuj może jakoś obniżyć. Proponuje też wejść w edycje boot.ini i zmienić linijke /noexecute na /execute . Może to konflikt sprzętowy , ale na tle niekompatybilności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...