oldskul Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Nie rozumiem, z tego co wiem mam PS 2.0 i Vs też 2.0... A w info w 3D Mark 01 se mi tak pisze i w Empire Earth 2 mam tak samo. Ktoś mi to wyjaśni, z góry thx... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
udam_u Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Nie rozumiem, z tego co wiem mam PS 2.0 i Vs też 2.0... A w info w 3D Mark 01 se mi tak pisze i w Empire Earth 2 mam tak samo. Ktoś mi to wyjaśni, z góry thx... 1473038[/snapback] To normalne, że w 3DM01SE masz napisane PS 1.4 i VS 1.1 - ten benchmark może korzystać z takich maxymalnie, wynika to z tego, że był tworzony pod DX8.0/8.1 (kod shaderów 1.4 był tworzony dla Radeonów 8500-ale FX'y moga wykonywać dłuższe programy shaderowe niż GF3Ti i GF 4Ti dla ktorych były w tym 3DM PS 1.0 dlatego więc korzysta z rozszerezenia ATI. W teście Advanced pixel shader przy ustawieniu na ps 1.0 potrzeba 2 przejść by wygenerować obraz, na 1.4 obraz jest generowany w 1 przejsciu :) ) zobacz sobie info w 3DM03-będzie na pewno PS 2.0 i VS2.0 Pozdrawiam!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 CO nie oznacza, ze wszytko( każda gra) będzie działała na DX.9 z tą kartą. Bo jak popularnie wiadomo FX ma problemy z poprawną obsługą( już nie pamiętam) vertexów albo pixel shaderów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
udam_u Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 CO nie oznacza, ze wszytko( każda gra) będzie działała na DX.9 z tą kartą. Bo jak popularnie wiadomo FX ma problemy z poprawną obsługą( już nie pamiętam) vertexów albo pixel shaderów. 1473298[/snapback] FX ma problemy z wydajnością w PS 2.0 - dlatego autorzy niektorych gier na sile uszczesliwiaja posiadaczy FX'ow i daja domyslnie, by gra dzialala na DX 8.1 FX jest z DX 9.0 w pełni zgodny-jego możliwości (np. długość programów shaderowych) nawet wykraczaja poza pierwsza pecyfikacje DX 9.0 Pozdrawiam!!! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Dzieki chłopaki za wyjaśnienie, kumam już bazę, moja karta to qpa jednym słowem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Dzieki chłopaki za wyjaśnienie, kumam już bazę, moja karta to qpa jednym słowem... 1474594[/snapback] Racje masz.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 duza kupa i do tego 256mb - ile zaplaciles za to cudo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 spylon... prosze cie nie mowi ile..... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawnOfSun Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Dlaczego nie? :> Też jestem ciekaw, choć czuje że uśmiech zagości na mej twarzy... ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 spylon!!! nie probuj mowic!!! :) slyszysz!!! <megaLOL> a chlopaki jak tacy ciekawi jestescie to na forum jest post w ktorym ktos napisal ile dal za to badziewie.... wiec poszukajcie sobie w ramach pokuty za ciekawosc :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 tjaa nie powiem ile dałem :D mozesz byc spokojny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 pare sekund szukania :twisted: dalem za ta nieszczesna karte dokladie 689 zł 23 stycznia 2004 :twisted: hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 no wlasnie.... juz nie chcialem ulatwiac i dodawac ze to sam spylon sie wygadal..... buhahahaha :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...