mnietek Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Mam internet przez kablowke (w tej sieci sa dwa rodzaje modemow: jeden pod usb drugi do sieciowki rj-45 wyjscie) i chce rozdzielic neta na dwa kompy. Za bardzo nie orientuje sie w parametrach routerow wiec chcialbym zebyscie mi doradzili jaki kupic. W tej chwili posiadam modem pod sieciowke ale chcialbym zeby router dziala mi takze pod usb (nigdy nie wiadomo co bedzie w przyszlosci). Z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Borys Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Ciekawe gdzie zanjdziesz taki router zeby dallo sie podpiac dwa kompy i wiecej kompow przez usb??????? Ja bym zarobil tak? Przejdz ise do operatora ( albo lepiej zadzwon) i zapytaj sie ile kompow mozesz podlaczyc. Dlaczego ja tez mam necik przez kablowke i moge kilka kompow podlaczyc naraz uzywajac swich'a. TZN podlanczam switcha do modemu a kompy do switcha. Ale u Ciebie moze nie dzialac. Zalezy od operatora i jego zasad jesli nie masz mozliwosci podlaczenia wiecej niz jednego kompa to zakup najtanszy router podlacz router do modemu i przez rj-45 skonfiguruj go zgodnie z instrukcja i wszystko powinno dzialac. Jesli masz troszeczke wiecej kasy to zakup sobie cos od linksys'a. Linsys LINK A tak wogole to uzyj opcji szukaj o routerach na forum jest naprawde duzy post wiec powienienes zanlesc odpowiedz na wszystkie pytania zwiazane z tematem wlasnie w tym poscie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0nick Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Tez posiadam kablowke - wewnetrznym IP, czy ten ruter http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53093048 bedzie dobry ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Tez posiadam kablowke - wewnetrznym IP, czy ten ruter 1484042[/snapback] Jeżeli masz modem z wyjściem RJ-45 to będzie działać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik84 Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Jak masz kase to inwestuj w Linksys'a, to wkońcu prawie Cisco. Ja osobiście korzystam z BEFW11S4 i WAG54G. Pracują już ponad rok i nigdy sie niezawiesiły. Często też używam ich jako switch'y do lanpartu i też zawsze nie ma z nimi problemu. Jak Cie stać to Linksys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komputerowiec Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 (edytowane) czy to warto kupić? D-Link ADSL Router DSL-502T jak to w ogóle działa? czy idzie z tym wytrzymać na neostradzie? oto jego dane (co on ma w sobie): Router/Internet Gateway; wbudowane Port WAN: 1xRJ11 ADSL; Port LAN: 1x10/100 (RJ45); obsługuje Neostradę Plus i Internet DSL (nie obsługuje SDI); modem ADSL; obsługiwane protokoły routingu: RIP1, RIP2; obsługiwane protokoły VPN: L2TP, PPTP; obsługiwane protokoły: NAT, DHCP, 802.3x flow control, PPPoE, PPPoA; obsługiwane protokoły uwierzytelniania: PAP, CHAP; modem ADSL, Firewall; zarządzanie: WEB mamagement; zastepuje modem USB w usł. Neostrada i zapewnia współdzielenie dostępu do Intern, port USB 1.1 do podłączenie komputera, funkcja DMZ, funkcja Virtual Server Mapping, zasilacz zewnętrzny DC 12V/1A; wymiary: 31 x 142 x 117 mm; masa netto: 0,2 kg cena 299,- w komputroniku POMÓŻCIE !!!!!!!! czy ktoś go w ogóle miał i używał? Edytowane 15 Czerwca 2005 przez komputerowiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...