Slayer Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 Bez wywodów- ktora karta wam się bardziej podoba :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 Jezu znowu R8500 vs GF4 4200. Powiem tak mój MX 200 jest najlebszy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 nie wiem, nigdy nie miałem r8500 ale w tej chwili mam gf200 i poznałem co to ból Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 nie wiem, nigdy nie miałem r8500 ale w tej chwili mam gf200 i poznałem co to ból poprostu nie potrafisz docenić potencjału jak drzemie w mx200 :D :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 Jak bym zobaczył to porównanie w liczbach to bym mógł coś powiedzieć a tak - GeForce groźniej brzmi ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 GeForce groźniej brzmi ;-) taaa pewnie następna karta nvidii bedzie zwać I'm kill you and your famili. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 mialem ten bol - BIERZ TI4200 - najlepiej winfasta tylko ze 128ramu - maja lepsze pamieci moj ti4200 kreci sie na 350core i 620 pamiatki a taki 8500 to qfno i do tego wolne pozatym max texture size w geforsie to 4k x 4k a na radku tylko 2048x2048!!!!!!!!!!!!!! bierz ti4200 nie pozalujesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 O rany......może jaśniej, bo chyba nie zrozumieliście. Za tą samą cenę są 2 karty- moja- jak w opisie i ten Geforce( Pixel View), tyle, że bez DVI i tylko z TV-out. Różnica w cenie to 9 zł( Geforce jest droższy ;)). A win Fast to kosztuje ze 350 zł więcej od tego Radeona. Karty są w tej samej cenie ten Radeon i Geforce Więc pytam się- co byście kupili za identyczną kwotę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 jak to PIXEL VIEW to jabym tego nie qpil :( :( :( ja bym sie w takim razie wstrzymal do nastepnego roq i kupil juz gf5!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Z tych dwu radek zdecydowanie IMO. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Wiesz co Ci powiem? Jeżeli jesteś kimś, kto nie wie, którą z tych kart warto lub nie warto brać, to znaczy, że obojętnie którą weźmiesz, będziesz zadowolony. Niestety, albo sie wie coś o swoim sprzęcie albo się nie wie nic, a opinie tych czy innych użytkowników na forum tylko pomieszają Ci w głowie. Bierz tę, którą chcesz i nie będzie to zły wybór, a moja opinia czy opninia przeciwna do mojej nic ci w wyborze nie pomoże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Decyzję podejmij sam.... Poczytaj w necie i wyciągnij wnioski. Przeciez orientujesz co przemawia za GF4, a co za Radeonem 8500 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Pozatym kazdy bedzie swoje chwalil. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 jak to PIXEL VIEW to jabym tego nie qpil :( :( :( ja bym sie w takim razie wstrzymal do nastepnego roq i kupil juz gf5!!! Mówisz że Twój Winfast jest taki zajebisty ??? To Ci odpowiem LOL !!! Mój Prolink się kreci lepiej od niego i jest zdecydowanie tańszy, a to się liczy ! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlado Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 No i bądź tu mądry i pisz wiersze. Im wiecej czytam postów o grafice tym bardziej głupieję, na którą ciułac kasę. Jak się zdecydowałem na Radka to teraz myślę na GF4 a na dobicie kij wie jaką markę wybrać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiQs Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 jak to PIXEL VIEW to jabym tego nie qpil :( :( :( ja bym sie w takim razie wstrzymal do nastepnego roq i kupil juz gf5!!! Mówisz że Twój Winfast jest taki zajebisty ??? To Ci odpowiem LOL !!! Mój Prolink się kreci lepiej od niego i jest zdecydowanie tańszy, a to się liczy ! 8)dkoladnie, powoli przemijaja czasy "wielkich" firm, ktore daja sie najlepiej podkrecic, to juz nie jest Winfast GF2TI (to bylo cos!!). Mam teraz Pixelviev i jestem zadowolony, jest sporo wydajniejszy od Radeona, ale obraz na Radeonie ladniej wyglada i ma lepszy TV-OUT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 jak to PIXEL VIEW to jabym tego nie qpil :( :( :( ja bym sie w takim razie wstrzymal do nastepnego roq i kupil juz gf5!!! Mówisz że Twój Winfast jest taki zajebisty ??? To Ci odpowiem LOL !!! Mój Prolink się kreci lepiej od niego i jest zdecydowanie tańszy, a to się liczy ! 8)dkoladnie, powoli przemijaja czasy "wielkich" firm, ktore daja sie najlepiej podkrecic, to juz nie jest Winfast GF2TI (to bylo cos!!). Mam teraz Pixelviev i jestem zadowolony, jest sporo wydajniejszy od Radeona, ale obraz na Radeonie ladniej wyglada i ma lepszy TV-OUT Co do wyjścia na moim GF4 Ti4200 - Prolink to jest zajebiste - Philips SAA7108 ! Taka jakosć.... pełny ekran.... wysoka rozdzielczość.... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 jak to PIXEL VIEW to jabym tego nie qpil :( :( :( ja bym sie w takim razie wstrzymal do nastepnego roq i kupil juz gf5!!! Mówisz że Twój Winfast jest taki zajebisty ??? To Ci odpowiem LOL !!! Mój Prolink się kreci lepiej od niego i jest zdecydowanie tańszy, a to się liczy ! 8)no to na ile ci sie kreci - ale wiesz ja jakiegos szitu nie kupuje - nie poto kupilem karte FIRMOWA.... prolinka to ja moge sobie papir toaletowy qpic kurde........ LEADTEK TO FIRMA i nie kituj ze jakis badziewiasty prolink lepszy jest - to jakbys porownywal starego kadeta do omegiV6!!!! pozatym to LOL dla ciebie haha :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 jak to PIXEL VIEW to jabym tego nie qpil :( :( :( ja bym sie w takim razie wstrzymal do nastepnego roq i kupil juz gf5!!! Mówisz że Twój Winfast jest taki zajebisty ??? To Ci odpowiem LOL !!! Mój Prolink się kreci lepiej od niego i jest zdecydowanie tańszy, a to się liczy ! 8)dkoladnie, powoli przemijaja czasy "wielkich" firm, ktore daja sie najlepiej podkrecic, to juz nie jest Winfast GF2TI (to bylo cos!!). Mam teraz Pixelviev i jestem zadowolony, jest sporo wydajniejszy od Radeona, ale obraz na Radeonie ladniej wyglada i ma lepszy TV-OUT Co do wyjścia na moim GF4 Ti4200 - Prolink to jest zajebiste - Philips SAA7108 ! Taka jakosć.... pełny ekran.... wysoka rozdzielczość.... 8) a co do podkrecalnosci leadtekow zalezy jak trafisz niejaki KANE ma takiego gf jak ja i jemu pamiatki ida na 666 stabilnie - u mnie np. kopia sie juz na 620 pare - a u innego goscia na max ida na 580 - haha ale co tam pamieci zobacz sobie ile wycisnalem z GPU 347MHz - ciulu!!! fillrate 1200 - 2560 w multitexturingu - czyli wiecej niz w jakims ti4600 a napewno wiecej niz w 8500 - pozatym w 8500 texturki sa malych rozmiarow i WOGLE 8500 jest zdeka starszy niz gf NO!!!!!!!!!!!!!!!! niech ktos mi pokaze czy wycisnie wiecej z GPU na karcie ti4200!!!no dawajcie jak takie te prolinki dobre - no czekam na wyniki!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Mój Prolink chodzi stabilnie na 305/670 - brak artefaktów ! Pod Windowsem do 700 da się dojść bez artefaktów ! To pokaż mi jakieś różnice na korzysc Twojego Winfasta ??? Co ma lepsze ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Mój Prolink chodzi stabilnie na 305/670 - brak artefaktów ! Pod Windowsem do 700 da się dojść bez artefaktów ! To pokaż mi jakieś różnice na korzysc Twojego Winfasta ??? Co ma lepsze ???Nie wiem czy warto płacić ponad 100 zł za Winfasta, który jest taki sam o ile nie gorszy od Prolinka ! Podkręcanie pamieci daje duuużo lepsze efekty od kręcenia rdzenia ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Mój Prolink chodzi stabilnie na 305/670 - brak artefaktów ! Pod Windowsem do 700 da się dojść bez artefaktów ! To pokaż mi jakieś różnice na korzysc Twojego Winfasta ??? Co ma lepsze ??? WIEKSZY FILL RATE !!!!!!!!!!!!!! mam pecha ze mi pamieci nie chodza tak szybqo - no coz - jak wiadomo prolink to tania chinszczyzna!!!!! i ma gorsze podzespoly a ja sie pytam o krecenie CORE a nie pamieci - pozatym w 1600x1200 i tak nie ma az takiej roznicy a natomiast roznica jest jak krecisz core - bo zwieksza sie wydajnossc geometryczna - haha czyli doom szybciej chodzi!!!!!!!! no coz wiecej nie bede gadal o wyzszosci czegokolwiek nad prolinkami i jakims pixel wiew czy kartami X-POWER - czyli tanim szitem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Mój Prolink chodzi stabilnie na 305/670 - brak artefaktów ! Pod Windowsem do 700 da się dojść bez artefaktów ! To pokaż mi jakieś różnice na korzysc Twojego Winfasta ??? Co ma lepsze ??? WIEKSZY FILL RATE !!!!!!!!!!!!!! mam pecha ze mi pamieci nie chodza tak szybqo - no coz - jak wiadomo prolink to tania chinszczyzna!!!!! i ma gorsze podzespoly a ja sie pytam o krecenie CORE a nie pamieci - pozatym w 1600x1200 i tak nie ma az takiej roznicy a natomiast roznica jest jak krecisz core - bo zwieksza sie wydajnossc geometryczna - haha czyli doom szybciej chodzi!!!!!!!! no coz wiecej nie bede gadal o wyzszosci czegokolwiek nad prolinkami i jakims pixel wiew czy kartami X-POWER - czyli tanim szitem Właśnie widać że ma lepsze podzespoły - gorsze pamięci ! Jakiś przykład lepszego podzespołu..... CZEKAM ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 To nie jest woja Radeon vs Geforce!!!!!!!!! Przecie prosiłem- bez wywodów!!!!!!! Nie mozna napisać np. ,,ATI" albo ,,Geforce"? Kurde....lepiej było zrobić ankietę :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 To nie jest woja Radeon vs Geforce!!!!!!!!! Przecie prosiłem- bez wywodów!!!!!!! Nie mozna napisać np. ,,ATI" albo ,,Geforce"? Kurde....lepiej było zrobić ankietę :DNVIDIA !!! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 [...]ale co tam pamieci zobacz sobie ile wycisnalem z GPU 347MHz - ciulu!!! Jeeez ales ty prymitywny !!!! Jeszcze sie pokloc z Wofkiem ze masz wiekszego albo cos podobnego ! Tez mam Leadteka i gdybym poprzednio sie nie zrazil do Prolinka (moze niektorzy pamietaja ze mi nie chodzil GF3Ti200 na AGP >70) to po tym co uslyszalem tu moze tez bym go kupil. Od dawna wiadomo ze kazdy tu broni swego za wszelka cene nawet jak nie ma racji. Ale k....a chamstwa nie zniese a to co piszesz to jest ponizej krytyki. :evil: To taki maly OT :wink: A co do topica to ja bym tez chyba wzial nVidie ale tylko ze wzgledu na troche wieksza wydajnosc.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 To nie jest woja Radeon vs Geforce!!!!!!!!! Przecie prosiłem- bez wywodów!!!!!!! Nie mozna napisać np. ,,ATI" albo ,,Geforce"? Kurde....lepiej było zrobić ankietę :DNVIDIA !!! 8) a to niby czemu???? jeszcze kilka dni temu zakładałeś topic o tym czy brać herca 8500 czy gf4 4200 wiec juz sie tak szybko przekonałeś???sądze za nawet nie widziałes dobrego radona 8500 na oczy!!! to po pierwsze po drugie-i co z tego ze prolink kreci sie na mem.670-jaka jest z tego wydajnosc???ile masz na deflaucie a ile na podkręceniu rdzenia na ? i mem na 670??? jak masz pamieci 4ns to se je mozesz wykrecic "nawet na 750" tylko co z tego i po co ??-pewnych rzeczy po prostu nie przeskoczysz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 SLAYER , KUP RIVE TNT TO OSTATNI KRZYK MODY :) :) :) :) NA 100% NIE POŻAŁUJESZ. W 3DMARKU TO NAWET 500FPS SIEGA PAMIATKI MA 0,00009 NS I JAK SIE KRECI!!! NA 4HGZ WYCIAGNIESZ BEZ ZAKLADANIA ARTEFAKTOW A PROCEK OJOJ TO JEST COS GF 7 WYMIEKA OSTATNIO NAWET ROZMAWIALEM Z DYRKIEM ATI ZE BOI SIE TEGO ZE JAK WEJDZI NOWA RIVA TNT TO ATI ZBANKRUTUJE ( NIE MOWCIE NIKOMU ALE SZYKUJA PRMIERE RADEONA 29999 Z PIXCEL SHADEREM V 5. ALE SIE BIJA W TYM SWIECIE GRAFIK...... A CO DO KRECENIA GF4 4200 TO JA MAM TEZ TAKIEGO TYLKO ZE Z FIRMY INTEL I WIECIE ILE WYCIAGA GPU??? 666GHZ ( PO WGRANIU NOWYCH DRIVEROW OCZYWISCIE) A KUPILEM TAKIEGO NA TARGU WARZYWNYM U RUSKICH... TO JEST DOPIERO KORPORACJA NA SKALE SWIATOWA. WSZYSTKO MAJA... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Rive TNT to ja już miałem z 1,5 roku temu. Dobra była- sprzedałem za 110 zł. I jeszcze 16 MB!:P Nawet trochę żałuję..dobrej firmy była- STB( ten od 3DFX)kręciła się ładnie( 90/110) na (115/130) i miała wyjście TV....chociaż nigdy z tego nie skorzystałem, bo....jeszcze nie wiedziałem jak :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 WIDZISZ... JA TEZ TAKA MIALEM. PAMIETAM ZE JAK JA KUPOWALEM ( JA KUPOWALEM TNT2PRO ) TO JAK BYLEM ZAJEBISCIE ZADOWOLONY Z PRZESIADKI Z RIVY 128ZX.JAKI WTEDY BYL PRZYROST WYDAJNOSCI. A JAK SIE RIVKI KRECILY... TO BYLY CZASY.. WTEDY PAMIETAM JAK GF 2GTS WCHODZIL JA CIE PIEPRZE 1500ZL ZA KARTEMOI KUMPLE TO BLI TAK NAPALENI ZA O MALO BY SIE W PORTKI NIE ZES.....LI:) :) :) JA WLASCIWIE TEZ SIE WTEDY NAPALALEM:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...