mpp Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Mam taki problem i pytanie zarazem. Jak to dokladnie jest z tymi modulami pamieci, dokladnie w obsadzaniu ich na plycie pod AMD64 (mam Asus A8V deluxe) Posiadam Venice 3200+ (jak wiadomo ma poprawiony kontroler pamieci), pamieci to 2x512 Geil i wszystko dziala jak nalezy... dziwne zeby bylo inaczej. Dolozylem jeszcze dwa moduly 2x256MB Micron i oczom nie wieze ale dalej system zachowal sie jak przypadku Winchester'a.... obnizyl czest. pamieci do 166MHz/333DDR... Nie wiem co jest grane... probowalem ustawiac w BIOS na "sztywno" 200 dla ram ale to nic nie daje wciaz jest 166/333DDR... Moze to jest przyczyna tego ze 2x512 sa dwustronne a 2x256 jednostronne ale nie wiem tego na 100% nie mam jak sprawdzic na dodatkowych dwoch modulach 2x512 (niemniej wiadomo ze ma dzialac OK przy 4x512 dwustronnych). Jak ma ktos jakis pomysl tudziez rozwiazanie problemu to bardzo prosze i z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lopfast Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Witam, znalazlem posta na temat wiec dolaczam sie z pytaniem, potrzebuje dobrac pamieci pod porcesor A64, plyta gigabyte KNF8 ultra 9. chcialbym podkrecic procka, wczesniej na pamieciach Kingstona 400Mgz, calosc moglem podkrecic z fsb 200 Mgz do ok. 213 Mgz, pozniej pamiec sie wieszala. Chcialbym kupic pamieci taktowane troche wyzej np. 533 Mgz i pusic je na 266 Mgz, Mam pytanie, czy ktos juz tak probowal? co sadzicie o pamieciach DDR 2, maja wyzsze taktowanie ale tez wieksze CL, czy beda w sumie wolniejsze? czy dac sobie spokoj z podkrecaniem i kupic pamieci na 400 Mgz ktore beda mialy male CL, czy moze w tej opcji caly komp bedzie chodzil szybciej? dzieki za odpowiedz i mam nadzieje ze mpp nie obrazi sie ze dolaczylem sie z zapyaniem. :) pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 (edytowane) 1. Kontroler pamięci nie został poprawiony jakos super, tak jak na winchesterze obniża taktowanie pamięci, ale chyba przy 4 kościach mozna mieć 1T 2.Jak chcesz wsadzic ddr2 do swojej płyty?? ONE NIE PASUJĄ FIZYCZNIE :mur: Możesz mieć każde pamięci, byle byś obniżył im taktowanie jak zwiększasz FSB, poczytaj trochę w FAQ o podkręcaniu Edytowane 13 Czerwca 2005 przez Siuwar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lopfast Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 (edytowane) Witaj Siuwar, oki, masz racje ddr 2 faktycznie nie pasuje do tej plyty pozdrawiam Edytowane 13 Czerwca 2005 przez Lopfast Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...