.::FreeMan::. Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 w konce sie zapytam :) a co to wlasciwie sa te timingi??? troche lamerskie pytanko ale albo nie wiem co to jest albo znam pod inna nazwa :roll: na forum szukalem ale nie pisza co to jest (albo przeoczylem)... czy ktos moze krotko opisac :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 to inaczej ustawienia pamiecia: np. Cas Latency :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.::FreeMan::. Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 to inaczej ustawienia pamiecia: np. Cas Latency :P a co one daja ciekawego ??? tzn. zmiana ich??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 tu masz wszystko http://pl.tomshardware.com/howto/01q3/0107...0725/index.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 to inaczej ustawienia pamiecia: np. Cas Latency :P a co one daja ciekawego ??? tzn. zmiana ich??? zwiekszaja wydajnosc kompa, im ostrzejsze tym lepiej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.::FreeMan::. Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 czyli im mniejszy timing tym wieksza wydajnosc ??? zalezy to tez od modulu czyli jak powinienem ustawic w swoim ramie (kingston 256 ddr333 = niestety nie wiem na jakich kosciach i sprawdzic nie moge narazie :cry: ) . a i czy sa jakies skutki uboczne ??? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 czyli im mniejszy timing tym wieksza wydajnosc ??? zalezy to tez od modulu czyli jak powinienem ustawic w swoim ramie (kingston 256 ddr333 = niestety nie wiem na jakich kosciach i sprawdzic nie moge narazie :cry: ) . a i czy sa jakies skutki uboczne ??? :P coz to zalezy konkretnie od pamieci, nawet od konkretnego egzemplarza, u mnie wszystko chodzi na max tylko musial troszeczke napiecie podniesc do 2,6V na pamieci skutkow ubocznych to raczej nie ma zadnych, jak za bardzo zaostrzysz to albo komp nie wstanie (wtedy reset biosu) albo bedzie sie wieszal/restartowal, no chyba ze jak dasz na pamieci ponad 3V by byly stabilne to wtedy moga sie spalic po jakims czasie :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyczek Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 U mnie przy FSB 133 Mhz i najszybszych timingach mialem takie same wyniki w 3DMarku 2k1 jak przy FSB 145 i najgorszych timingach. Te wyniki same za siebie mówia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.::FreeMan::. Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 czyli timingi na maksa (czyli na najnizsze te cyferki w biosie :) ) i sprawdzic jak dziala... a wrazie czego resecik biosu... chyba kumam :twisted: wielkie dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...