gtv Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Witam Taki problem: Miałem linuxa na dysku i xp. zrobiłem fdisk/mbr żeby nie mieć ekranu z wyborem systemu. Potem partycje [brzydkie określenie na linuksa]a sformatowałem na ntfs. Teraz chciałem odpalić Knoppixa ale okazało sie że mimo ustawienia w biosie żeby odpalał z płytki on ładuje system z dysku (XP). Tak samo sie zachowuje przy instalce xp czy innego [brzydkie określenie na linuksa]a, po prostu wogóle nie odpala z płytek. O co chodzi ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawczak Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Na moje, to musisz sformatowac obydwie partycje czy ile ich tam masz... czyli wszystkie partycje na tym dysku i wtedy dopiero zacznie ci bootowac xp'ka z plyty... tak mysle :D ale mi dokonca nie wierz... sam tak mialem, jak mialem 98 i chcialem zainstalowac xp zamiast 98 to musialem sformatowac obydwie partycje :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 ja tez mam taki problem mam xp i fedore i niewiem jak sformatowac dysk zeby wejsc do xp. usuwalem partition magiciem z pod dosa partycje ale to nic niedaje. pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 (edytowane) ranish patrition manager usuńcie wszystkie partycje. Załórzcie od nowa i powinno chodzić. Edytowane 31 Maja 2005 przez Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtv Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Ale wtedy trzeba bedzie format zrobić, a tego bym chciał uniknąc. ranish patrition manager usuńcie wszystkie partycje. Załórzcie od nowa i powinno chodzić. 1474251[/snapback] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Sorek nie doczytałem może boot loadera jakiegoś innego zainstaluj :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...