szaraczek Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 hej przyszedl mi do glowy pomysl zrobiania aerografu. poszukalaem na goglach i znalazlem http://www.wcwi.pl/modules.php?name=News&f...rticle&sid=4558 http://www.old.modelarstwo.org.pl/technika...cyjne/aerograf/ ma ktos moze jeszcze jakies pomysly?? aha i w tym 1 projekcie poco jest ta igła?? aha i nierozumie jak to dziala przeciez ta farba sie bedzie caly czas lala do tego dlugopisa i sie wkoncu zatka nie :/?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erforumek Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Kiedyś dostałem takie "długopisy" które jak się w nie dmuchało z jednej, z drugiej leciał tusz... były rewelacyjne, ale mi gdzieś je wcięło :( A ta igła to pewnie do przetykania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 witam jako ze temat ma dobra nazwa podwiesze sie :P no to zaczyamy chce sobie kupic areograf, niestety jestem totalnei zielony w tym temacie, mysle ze znajda sie na forum osoby ktore korzystaja z tego wlasnei urzadzenia. mysle nad zakupem takiego http://www.allegro.pl/item168323334_aerogr...gwar_f_vat.html teraz tak: -jakimi to sie farbami maluje ? gdzies widziałem ze nalezy to mieszac z rozpuszczalnikiem ? jak to wyglada -czy do pracy tego aerografu co podałem neizbedny jest kompresor ? i czy w ogole niezbedny tdo pracy jakiegokolwiek aero jest potrzebny ? wiem ze jest ale czy tez sa takie co nei potrzebuja ? i bardziej taka prosba, jak ktos zna jakis serwic/forum o aerografi to prosiłbym o link badz tez jakies wskazowki na priv z gory dzieki, pozdro, bielski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Aerograf domowej roboty! Miłego czytania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Piotralek: aerograf domowej roboty mnie nie interesuje :P mysle ze nie bedzie on tak dokładmy jak gotowy. poza tym za duzo zachodu ze zrobieniem wlasngo. Srona ktora podałes do lektury moze i dobra jednak odpowidzi na moje pytanania nie znalazłem :P chyba ze len ze mnei i nie znalazłem xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 (edytowane) -jakimi to sie farbami maluje ? gdzies widziałem ze nalezy to mieszac z rozpuszczalnikiem ? jak to wyglada -czy do pracy tego aerografu co podałem neizbedny jest kompresor ? i czy w ogole niezbedny tdo pracy jakiegokolwiek aero jest potrzebny ? wiem ze jest ale czy tez sa takie co nei potrzebuja ? ad1) zależy co chcesz malować ja malowałem modele kupowałem farbki w sklepach modelarskich mieszałem je, generalnie jest zasadakupujesz kolor i białą farbę, jak kolor jest za ciemny to rozjaśniasz biała farbą, trzeba dużo praktyki żeby wyczuć. Oczywiście farby miesza się, ale nie z rozpuszczalnikiem, a rozcieńczalnikiem najlepiej firmowanym taką samą nazwą jak producent farby ad2) Oczywiście, że potrzebny jest kompresor można kupić już za 300 zł nówke, albo poszukać jakiejś używki. osoby ktore korzystaja z tego wlasnei urzadzenia. mysle nad zakupem takiego http://www.allegro.pl/item168323334_aerogr...gwar_f_vat.htmlGeneralnie na początek możesz kupić ten shit, ale nie liczyłbym na jakieś super efekty porządny aerograf kosztuje 500-900 zł i dopiero takim sprzętem można osiągnąć piękne efekty i precyzje. Takim czymś też można nakładać, ale tylko jak zaczynasz zabawę ich dysze szybko się zatykają i psują, nie są precyzyjne. Profesjonalny aerograf kosztuje około 1500-2000 zł, ale to już trzeba zarabiać na życie żeby coś takiego kupować jak mówie 500 zł i ma się naprawdę solidny sprzęt do amatorskiego tworzenia. ad3) nie ma aerografów, które nie potrzebują kompresora, owszem można zastąpić kompresor sprężonym powietrzem w butlach, ale jest to drogie i mało wydajne także według mnie jedynym sensownym wyjściem jest zaopatrzenie się w kompresor. Edytowane 3 Marca 2007 przez sztandar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 tak myslalem, droga zabawka :P no nic, albo trzeba zbierac kase, albo zabrac sie za cos innego xD dzieki Sztandar za wyjasnienei Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 A najtańszy w miare trwały pistolet lakierniczy to.. ? :P Czy te na allegro do 100zł daja rade? Do typowo amatorskich zastosowan ale dosyć czestych [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Tak jak pisałem wyżej na początek zabawy z aerografem wystarczy. Jednak jeśli chcecie kupować te tanie to polecam te rosyjskie one są najlepsze z najgorszych :D. A tak jak mówiłem na początek taki aerograf za 100 zł spokojnie wystarczy żeby się nauczyć jak tym się posługiwać, ale jak sięwciągniecie to sami zobaczycie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bozz74 Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 witam Mam do Panów pytanie , chciałbym zakupic aerograf cos takiego http://www.euro-fashion.com.pl/skleppliki1...p;nr_rodzica=47 prosze o pomoc od was jako znawców w temacie, czy ten sprzet nadaje sie do prac zdobniczych blacharki samochodowej itp. konkretnie czy nadaje sie do farb samochodowych Prosze o odpowieź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...