aerial Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 No i teraz macie dylemat czy kupic X2P r2 czy ICE ;> chociaz oczywiscie X2P ładniejszy ;> 1555956[/snapback] Najlepsza opcja to by byl ten powerX co go sprzedajesz :banana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Co??!! sprzedajesz tego unikatowego PowerX'a?? czy cię poje... do reszty?? jak można coś takiego zrobić :blink: :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Ladnie wykonany bloczek. Nie sprawia wrazenia ze jest ciezki klocek :). OT. Tylko jakos te slupki nie przemawiaja do mnie. Nie chodzi mi oczywiscie o to ze sa malo wiarygodne, lub zle wykonane, albo cos nie tak z nimi . Podam to na przykladzie: 1. Ferrari kupla jest w stanie osiagnac 291 km/h 1. Ferrari moje (marzenie) osiaga "tylko" 285 km/h I moje F jest gorsze, nie nadaje sie do uzytku ? Inna sprawa by byla gdyby: jeden wynik pomiaru byl z jednej strony wykresu a drugi po przeciwnej stronie. Wtedy mozna mowic ze jeden "gorszy" (mniej wydajny) od drugiego. podrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Wracając do testów.... zauważyliście śtwierdzenie "blok lo-end'owy" ;) do tego jakoś oszczędnie opisany (nie ma uwag o odpryskach i zaśniedziałych gwintach :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Wracając do testów.... zauważyliście śtwierdzenie "blok lo-end'owy" ;) do tego jakoś oszczędnie opisany (nie ma uwag o odpryskach i zaśniedziałych gwintach :P ) 1556483[/snapback] No on napewno nie jest low-endowy - napewno nie wydajnosciowo ;) Fiero zapewne chodzilo o niski naklad produkcji ;) Jakie odpryski, jakie gwinty? Nie pisal o czyms czego nie bylo, Przecierz widziales bloczek na zywo :P W tym momencie problemem bloczku jest sniedziejąca miedz, niektorzy stosuja plyny akrylowe inni rozpuszczalniki, jeszcze inni kwasy. Trzeba sie zastanowic co uzyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 No tak - widziałem i wcale nie uważam że lo-end to jest.... lecz kontynyłując wątek... skoro ten blok jest lo-endowy to w takim razie jak nazwać bloczek który jest wydajnościowo gorszy, ma zaśniedziałek gwinty a na dodatek odpryski w plexi? W sumie możesz stosować pastę kiwi na bazie akrylu - misiek już z powodzeniem stosuje ;) ja natomiast nie będę stosował żadnych izolatorów termicznych )pasta kiwi) - można dokładnie umyć i odtłuścić.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 jasne, mozna umyc, odtluscic i zabezpieczyc folia tylko niestety w czasie uzywania na cpu na spodzie pojawia sie sniedz, to samo jest u ciebie i u innych. moze trzeba bedzie wysylac klientowi buteleczke z kwaskiem zeby od czasu do czasu sobie przeczyscil lusterki ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 jasne, mozna umyc, odtluscic i zabezpieczyc folia tylko niestety w czasie uzywania na cpu na spodzie pojawia sie sniedz, to samo jest u ciebie i u innych. moze trzeba bedzie wysylac klientowi buteleczke z kwaskiem zeby od czasu do czasu sobie przeczyscil lusterki ;> 1556712[/snapback] Mozna zabezpieczyc spód taśma tak jak ja to robie A co do płynu kiwi potem dokładnie czyszcze spód po nim wiec za izolator on nie robi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Sluchajcie - czego musicie sie czepiac takich szczegulow :) - tu caly spod byl zasniedzialy i o tym napisalem. Plexa byla akorat ladniej wypolerowana niz u Misia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 ano byl, bo zapomnialem o tasmie - teraz juz nia oczywiscie zabezpieczam ale na plyn kiwi i tak sie nie skusze, mysle jednak ze on wchodzi w szczeliny miedzi i nie da sie go tak dokladnie usunac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 ano byl, bo zapomnialem o tasmie - teraz juz nia oczywiscie zabezpieczam ale na plyn kiwi i tak sie nie skusze, mysle jednak ze on wchodzi w szczeliny miedzi i nie da sie go tak dokladnie usunac 1556760[/snapback] A tam mi sie go usówa bardzo łatwo zreszta zasiedziały spód wyglada okropnie kiedys zrobie fotki do porównania i zobaczycie :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 mysle ze kazdy wie jak wyglada zasniedzialy spod :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 (edytowane) mysle ze kazdy wie jak wyglada zasniedzialy spod :P 1556769[/snapback] Widac ze nie lutowałes miedzi z mosiadzem bo miedz po lutowaniu ma kolor czerwono-purpurowy i wglada okropnie Edytowane 20 Lipca 2005 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregus Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Witam. Dawno nie zaglodalem na forum, ale kiedys trzeba, zylem w nieswiadomosci, a moich oczach nukleon to bylo marzenie ;) Teraz czasy sie zmienily i wychodza widze bloczki economo i power zarazem ;) Ale jestem tu tez z innego powodu;) Gaz, sprawdz poczte prosze, allegro, czy czasem ktos nie kupil twoich prototypow ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 (edytowane) Misiu wyobraz sobie ze lutowalem i ten ciemny rozowy kolor to nie jest sniedz , to sa efekty spalania. sniedz to zielona warstewka weglanow- powstaje w wyniku dzialania tlenu atmosferycznego na ten metal. gregus tak juz sprawdzilem i odpisalem. Edytowane 20 Lipca 2005 przez gaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Ja moze wtrace cos od siebie, pewnie juz o tym mysleliscie i jest jakis prosty powod dlaczego tego nie robic. Pomyslałem ze zeby zabezpieczyc miedz przed sniedzeniem pokrywajac go warstwa srebra. w koncu srebro nie zmniejszy własciwosci przewodzenia, a niczym sie nie pokryje w tak krotkim czasie............ Tylko za mocno nie krzyczec na mnie jak cos :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Ja moze wtrace cos od siebie, pewnie juz o tym mysleliscie i jest jakis prosty powod dlaczego tego nie robic. Pomyslałem ze zeby zabezpieczyc miedz przed sniedzeniem pokrywajac go warstwa srebra. w koncu srebro nie zmniejszy własciwosci przewodzenia, a niczym sie nie pokryje w tak krotkim czasie............ Tylko za mocno nie krzyczec na mnie jak cos :P 1556927[/snapback] No tylko jak zrobic warstwe srebra? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 (edytowane) Srebrną elektrodą..................... Potem wyszlifowac i wypolerowac.............. Edytowane 20 Lipca 2005 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Srebrną elektrodą..................... Potem wyszlifowac i wypolerowac.............. 1556939[/snapback] Ile to kosztuje i gdzie to kupic Potrzeba cos jeszcze czy tylko ta elektrode? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 (edytowane) Mi to dziadek kupił uhuhuhuhuh dawno dawno, wszasadzie jeszcze tacie. Pływał na statkach dla zagranicznych firm, był pierwszym mechanikiem. A to były takie czasy, ze sie "przywoziło", bo takch rzeczy nie było i moze dalej nie ma. Bardzo ładnie kryja. Nie mam pojecia gdzie to mozna kupic Edytowane 20 Lipca 2005 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Misiu wyobraz sobie ze lutowalem i ten ciemny rozowy kolor to nie jest sniedz , to sa efekty spalania. sniedz to zielona warstewka weglanow- powstaje w wyniku dzialania tlenu atmosferycznego na ten metal. gregus tak juz sprawdzilem i odpisalem. 1556813[/snapback] To dla zainteresowanych przed trawieniem i po trawieniu... http://members.lycos.co.uk/nowaspacer/wytr...ie/IMG_0677.JPG http://members.lycos.co.uk/nowaspacer/wytr...ie/IMG_0678.JPG http://members.lycos.co.uk/nowaspacer/wytr...ie/IMG_0679.JPG Mysle ze widac róznice :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Tańszy i wydajniejszy od konkurencji z forum - gratsy gaz.. ;] Gdybys wydal je 2 miesiace wczesniej... :> A tak siedze na noname'ie.. A i mam nadzieje ze pracujesz juz nad czyms nowym (innowacyjnym).. Bo znudzilo mi sie wszedzie patrzec na te podobne konstukcje.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 misiu15ego > czym wytrawiałeś??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 tylko ja tu widze razace i nagminne lamanie regulaminu a dokladniej paragrafu IV podpunktu 7? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Hmmm a mam do ciebie Fiero takie pytanie... co masz na myśli blok lo-endowy i że nie można się spodziewać dużej dokładności wykonania?? Widziałem blok Gaza i fajnie zrobiony - starannie i schludnie... może nie ma wypolerowanych otworów na śruby i gwintu gdzie się wkręca króćće ale nadal jest to porządnie zrobiony bloczek - przynajmniej nie ma odprysków w plexi i zaśniedziałych gwintów jak w niektórych przypadkach.... (a tam nie napisałeś że blok lo-endowy i mała dokładność) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 ot jak wypolerowa gwint w topie ? :o :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Hmmm a mam do ciebie Fiero takie pytanie... co masz na myśli blok lo-endowy i że nie można się spodziewać dużej dokładności wykonania?? Widziałem blok Gaza i fajnie zrobiony - starannie i schludnie... może nie ma wypolerowanych otworów na śruby i gwintu gdzie się wkręca króćće ale nadal jest to porządnie zrobiony bloczek - przynajmniej nie ma odprysków w plexi i zaśniedziałych gwintów jak w niektórych przypadkach.... (a tam nie napisałeś że blok lo-endowy i mała dokładność) 1558041[/snapback] low endowy - tak jak inny pisali.. nie bedzie wprowadzony na skale produkcji.. Czyli nie będzie sprzedawany w tysiącach sztuk.. nie można się spodziewać dużej dokładności wykonania - nie jest robiony na CNC, czyli są w nim możliwe niedoróbki, błędy itp bo wkoncu blok "skrobie" człowiek a nie maszyna... IMO o to chodzil.. Ale FB wie sam najlepiej co napisał.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 nie no.... wg. mnie (i nie tylko) lo-end to niska jakość - tani sprzęt - tak jak masz np. Prison Eco - wersja dla oszczędnych... potem jest medium-end (takie karty graficzne jak GF6600 czy Radek X600 X700) potem jest hi-end - np. Storm G4 - produkowany na małą skalę - Cathar ma wiecznie kolejkę - bardzo drogi i równie dobry... z ilością to nie ma nic wspólnego Fiero co miałeś na myśli mówiąc lo-end??* *może to najlepszy pomysł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 ot jak wypolerowa gwint w topie ? :o :?: 1558073[/snapback] palnikiem z szeroka dysza, tak zeby nie przytopil pleksy, ale po co i tak gwint uszczelnia sie silikonem lub teflonem i caly efekt szlag trafi :P Kyniek - ok Fiero powinien napisac mid-end i nie byloby problemu :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Jak wszyscy to ja tez - ultratrendyfotosrobek ;] Tymczasem caly czas ide w strone optymalizacji mojej konstrukcji Dwie kolejne sztuki ICE-X beda juz ze spodem grubosci ~1,5mm i frezem ~6,5mm - tak dla porownania czy to wina grubego spodu czy moze krzyz cos `psuje` ;} ale chce takze wykonac ICE-X w wersji z materialu 5mm (1,5~3,5mm) i bedzie to zapewne podstawa pod nowe bloczki z innym topem. Tak wiele pomyslow a tak malo czasu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...