Skocz do zawartości
Kantor

Nero - Audio Cd - Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym wypalić płytę CD - Audio z Mp3 które mam na twardym ale cały proces nagrywania zatrzymuje się po 2-3% całkowicie zawieszając cały system.Za każdym razem muszę restartować kompa.Mp3 i filmy wypala bez problemu.

Zniszczyłem już 9 płytek przy zapisie x8 (TDK,Verbatim) Tak samo jest jesli chcę nagrać całą płytę (np 76min) jak i 2-3 kilkuminutowe tracki.

Nero próbowałem już trzech wersji, nagrywara ma 6 mieś ,na partycji systemowej mam wolnego 2,5 giga. Może chodzi o bufor pamięci ,może przy konwersji z mp3 jest jakaś porażka?

Poradźcie gdzie szukać przyczyny.

PIII 450,256

Win98

Asus 5232-AS - pod sec. master

Nero 6.6.0.3

DMA wszędzie włączone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Przejedz scandiskiem partycje z tymi mp3 - moze pliki sa walniete.

2. Sprawdz pliki, ktore chcesz nagrac - moze gdziesz w w srodku sa krzaki, ktore powoduja wywalenie sie programu przy konwersji - np jesli slychac trzaski i inne nietypowe dzwieki podczas odtwarzania. Sprobuj je przepakowac - program CDEx, opcja ReConvert (mp3 ->mp3) czy jakos podobnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym spróbował nagrać taką płytkę z innych plików niż mp3. np. wav, vorbis, wma...

Możliwe ze w jakiś sposób biblioteka dekodująca mp3 powoduje zaieszenia systemu... Wykluczysz tą możlowość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi