Kantor Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Witam. Chciałbym wypalić płytę CD - Audio z Mp3 które mam na twardym ale cały proces nagrywania zatrzymuje się po 2-3% całkowicie zawieszając cały system.Za każdym razem muszę restartować kompa.Mp3 i filmy wypala bez problemu. Zniszczyłem już 9 płytek przy zapisie x8 (TDK,Verbatim) Tak samo jest jesli chcę nagrać całą płytę (np 76min) jak i 2-3 kilkuminutowe tracki. Nero próbowałem już trzech wersji, nagrywara ma 6 mieś ,na partycji systemowej mam wolnego 2,5 giga. Może chodzi o bufor pamięci ,może przy konwersji z mp3 jest jakaś porażka? Poradźcie gdzie szukać przyczyny. PIII 450,256 Win98 Asus 5232-AS - pod sec. master Nero 6.6.0.3 DMA wszędzie włączone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 1. Przejedz scandiskiem partycje z tymi mp3 - moze pliki sa walniete. 2. Sprawdz pliki, ktore chcesz nagrac - moze gdziesz w w srodku sa krzaki, ktore powoduja wywalenie sie programu przy konwersji - np jesli slychac trzaski i inne nietypowe dzwieki podczas odtwarzania. Sprobuj je przepakowac - program CDEx, opcja ReConvert (mp3 ->mp3) czy jakos podobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wu Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Ja bym spróbował nagrać taką płytkę z innych plików niż mp3. np. wav, vorbis, wma... Możliwe ze w jakiś sposób biblioteka dekodująca mp3 powoduje zaieszenia systemu... Wykluczysz tą możlowość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...