dexxter Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Witam! Mam pytanko. Co sadzcie o napieciach i o temeraturze. Konfig jak w opisie. z gory dzieki. L I N K dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr Clon Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Twardziel Ci się z lekka przypieka... średnia górna granica temperatury w czasie pracy wynosi 55"c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexxter Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 eh to co ja mam zrobic? to byly temperatury z otwarta buda :( Taki urok tych Maxtorow. Po 15 zapodam sobie jakies chlodzenie na hdd, bo jak zaczynam kozystac z dysku to tem idzie do 60 stopni :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajkelP Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 eh to co ja mam zrobic? to byly temperatury z otwarta buda :( Taki urok tych Maxtorow. Po 15 zapodam sobie jakies chlodzenie na hdd, bo jak zaczynam kozystac z dysku to tem idzie do 60 stopni :( 1476043[/snapback] Temperaturki OKEJ tylko na dysku za duża! Wiem coś o tym bo sam mam dwa takie maxtorki (sygnaturka) i to w RAIDZIE :D Jednego polozylem na dnie budy a drugi 15 cm nad ! Postawiłem tam wiatrak AC Cooling 80mm i sa lekko cieple :D Polecam ! - Cicho i wydajnie ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
htw Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Witam! Mam pytanko. Co sadzcie o napieciach i o temeraturze. Konfig jak w opisie. z gory dzieki. 1474227[/snapback] Tez mam maxtora i tempetaruki na nim są nie zaciekawe, a o dzwiekach ktore sie z nigo wydobuja mozna by całą synfonie napisać :) U mnie poradził Zalman ZM-2HC2 . Bardzo fajna sprawa !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Tez mam maxtora i tempetaruki na nim są nie zaciekawe, a o dzwiekach ktore sie z nigo wydobuja mozna by całą synfonie napisać :) U mnie poradził Zalman ZM-2HC2 . Bardzo fajna sprawa !! 1476199[/snapback] Ale te napięca - jakieś takie nie przyjemne ;\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsoushi Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 jak bym mial wierzyc w napiecia ze speedfana to by mi komp nie dzialal ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexxter Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 (edytowane) jak bym mial wierzyc w napiecia ze speedfana to by mi komp nie dzialal ;) 1476434[/snapback] no tak jesli ktos chce moge wyslac creen z AbitEQ i tam sa takie same. Moze mam wlasnietego Chiefteca 1136H czy jak tam go zwali ? wlasnie szukalem teog Zalmana ZM-2HC2 i prawie spadlem z krzesla. Trzeba dac za niego ok 110 zl. Mysle ze za chlodznie hdd to troszke za duzo za duzo Edytowane 1 Czerwca 2005 przez dexxter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsoushi Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 napiecia miernikiem trzeba zmierzyc... u mnie trzyma ful stable rowniez w stresie a speedfan pokazuje mi ze 5v=2.69 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
htw Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 no tak jesli ktos chce moge wyslac creen z AbitEQ i tam sa takie same. Moze mam wlasnietego Chiefteca 1136H czy jak tam go zwali ? wlasnie szukalem teog Zalmana ZM-2HC2 i prawie spadlem z krzesla. Trzeba dac za niego ok 110 zl. Mysle ze za chlodznie hdd to troszke za duzo za duzo 1476652[/snapback] Ten Zalman to drogi temat i wg mnie tez troche przeadzają z tą ceną, ale to nie tylko chłodzenie bo swietnie wytłumia wydobywające sie z dysku niechciane szmery, stukania, szurania ..... dla przykładu temp mojego maxtora w tym momence to 35 stopni :) i jest zupełnie niesłyszalny , a jak kazdy wie maxtory sa dyskami dosc glosnymi. To prawda ze treba dosc mocno beknąć za tego ZM-2HC2 ale potem wszystko rekompensuje cisza i temp. ( najlepiej to zapodac na niego jakieos niskoobrotowego dziada i wtedy to juz jest temat w ogole zamkniety ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satorii Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Podobne jaja z napięciami widziałem na Gigabyte 8ipe1100. Jeżeli wszystko ci śmiga to olej te wskazania. No chyba za czujesz potrzebe ich potwierdzenia bądź odrzucenia. Miernik sie kłania. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexxter Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Dzieki wszystkim za udzielanie sie w temacie. Mysle ze na ten tematy wystarczy. Stasznie mi sie podoba to forum :) greetz 4 all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 (edytowane) Ja mam identyczny dysk co Ty. Jest podwieszony w zatoce(5,25) a pod nim został umieszczony wiatrak z boxa od intela puszczony na 5V. Po takiej operacji dysk ma 36*C w idle. Szykuje się do zrobienia bloczku na hdd tylko narazię "miedzi" na miedz nie mam. Edytowane 2 Czerwca 2005 przez Małkoś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...