Skocz do zawartości
Winchester

Pasek Na Monitorze!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jakis czas temu - okolo 2 miesiecy, pojawil mi sie na monitorze - z jego lewej strony, czarny pasek, ktory drga. Zorientowalem sie po krotce, ze jego drgania zaleza od tego w jakiej odleglosci monitor znajduje sie od kompa. Sadze ze maja na to wplyw drgania wentylatora z zasilacza.... . Ale ja sie nie znam wiec diagnoza jest jaka jest. Po jakims czasie monitor mi padl - z kazda zmiana czestotliwosci wszystkie ustawienia sie kasowaly i trzeba bylo ustawiac jeszcze raz. Zawiozlem go do naprawy i tam mi wyminiono pamiec i tranzystor. Mialem nadzieje ze paska tez juz nie bedzie.... ale jednak sie mylilem. Jakies rady? fota tutaj

Edytowane przez Winchester

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość aTaSerwis

Jaki monitor? Fotka nie działa, wrzuć na imageshack.us (i tak pewnie nic na niej nie widać)

Pasek po lewej / prawej stronie ekranu to w monitorach CRT objaw złej filtracji napięcia sieciowego i/lub podłączenia monitora pod inną fazę (gniazdko) niż komputer. Może taki objaw powodować również uszkodzony kabel sygnałowy i zasilacz typu Codegen / Megabajt (harmoniczne przedostające się do sieci). Podobny objaw daje uszkodzona karta graficzna. Moja rada - sprawdź jak działa komp z innym monitorem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi