Winchester Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 (edytowane) Witam. Jakis czas temu - okolo 2 miesiecy, pojawil mi sie na monitorze - z jego lewej strony, czarny pasek, ktory drga. Zorientowalem sie po krotce, ze jego drgania zaleza od tego w jakiej odleglosci monitor znajduje sie od kompa. Sadze ze maja na to wplyw drgania wentylatora z zasilacza.... . Ale ja sie nie znam wiec diagnoza jest jaka jest. Po jakims czasie monitor mi padl - z kazda zmiana czestotliwosci wszystkie ustawienia sie kasowaly i trzeba bylo ustawiac jeszcze raz. Zawiozlem go do naprawy i tam mi wyminiono pamiec i tranzystor. Mialem nadzieje ze paska tez juz nie bedzie.... ale jednak sie mylilem. Jakies rady? fota tutaj Edytowane 31 Maja 2005 przez Winchester Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Myślę że to pole magnetyczne od komputera. postaw obudowę niżej i zobacz czy jest poprawa fotka nie działa :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Fota juz dziala, no pole magnetyczne... a jak sobie z tym poradzic? Czy jedynym wyjsciem jest trzymanie kompa 3 metry od monitora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Pewnie że pole, postaw kompa pod biurkiem i rozmagnesuj monitor. Efekt powinien być widoczny za kilka dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Ni ;] zekranować np jakąś grubą blachą ;] [; tak nei :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 I lipa... minelo pare tygodni a nie ma zadnych zmian :((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Jaki monitor? Fotka nie działa, wrzuć na imageshack.us (i tak pewnie nic na niej nie widać) Pasek po lewej / prawej stronie ekranu to w monitorach CRT objaw złej filtracji napięcia sieciowego i/lub podłączenia monitora pod inną fazę (gniazdko) niż komputer. Może taki objaw powodować również uszkodzony kabel sygnałowy i zasilacz typu Codegen / Megabajt (harmoniczne przedostające się do sieci). Podobny objaw daje uszkodzona karta graficzna. Moja rada - sprawdź jak działa komp z innym monitorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...