Skocz do zawartości
Gość

Rozumie ktos Speakera?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich zgromadzonych!

Kupilem nowa plytke MSI kt3 Ultra2. Przy starcie z tego maluskiego glosniczka :) wydobywa sie : "piiii pi pi pi". Czy ktos to moze rozumie? Bo ja nie wiem o co chodzi. Prosze o pomoc.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko docisniete,zmienilem to primary graphic na agp i dalej sie to pojawia. Czasem mi wywala na poczatku,ze cos tam z mysza i zebym wcisnal f1. Ale czasem robi to swoje "piii pi pi pi" i uruchamia sie normalnie. Czasami robi tylko zwyczajne pi jak zawsze przy starcie. Troszke nie rozumiem..

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 długi & 3 krótkie - Problem z kartą grafiki. Zazwyczaj jest to spowodowane złym osadzeniem karty lub jednym z trzech poniższych przypadków:

1) błąd DAC karty grafiki,

2) błąd detekcji monitora,

3) błąd pamięci RAM karty grafiki.

Robie w serwisie i dziennie to sie nasłucham pipczenia i o ile pamiec mnie nie zawodzi to były chyba tylko takie błędy - docisnij karte ew. przeczysc złącza slotu, ustaw agp jako najpierw inicjowano karte; jezeli nie pomoze to juz tylko twoja karta daje ostatni znaki życia :wink:

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DBracked pokazuje wszystkie lampki zielone :) Mowilem,ze pika to na starcie i wszystko normalnie sie uruchamia. Czasem tylko staje i pisze cos o ps2 mouse incorently czy jakos tak. Ale wciskam F1 i dziala. Moze sprobuje z nowym biosem, to live update jest dobre?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xon,a jakiego masz teraz biosa? Tego najnowszego? Chetnie sprobowalbym tego Live Update..

Wyglada na to,ze te dziwne pikanie pojawie sie tylko podczas restartu,bo przy normalnym starcie tego nie mam. Moze przy restarcie tez nie,ale dawno nie restartowalem,wiec trzeba bedzie sprawdzic. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...