daru Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Karta to R9550XT sporo podkręcony. Problem polega na zawieszaniu kompa po jakies godzinie gora dwoch grania - DOOM 3. W 3 DMarkach zjawisko nie wystepuje. Inne podzespolz sa na pewno ok. A wiec przyczyna jest krecenie karty. <_< Czyzbz karta sie przegrzewala, ale chlodzenie to radiatory od Pentium 3 + dwustronny nadmuch, organoleptycznie radiator na GPU jest mniej goracy niz radiator z CPU ktory w grach dochodzi do 60 stopni C. ?????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Problem wiec moze lezec po stronie ustawien, sterow lub samej gry. Sprobuj na innych sterach. Ewentualnie zapusc jakas inna nowosc, ktora da karcie wycisk. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 (edytowane) moze to kres mozliwosci karty? zmniejsz troche taktowanie pamieci i gpu i sprawdz Edytowane 31 Maja 2005 przez 4ever_anarchy_soldier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreamek Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 powiem ci, ze tez tak mam z doom`em 3 :( ale nie martw się, to jest coś z ta grą, ponieważ wszystko inne mi działa bez problemowo !!! np riddick niewazne ile gram - działa ! medal pacyfic, yager, brothers in arms, ut 2004 tez, więc wina jest gry <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daru Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 (edytowane) Przyczyną niestabilności systemu były jednak ustawienia taktowania karty. Po obniżeniu paru Mhz na pamięciach grafa przestała się wieszać. Było 550/770 a jest 550/756. W sumie dziwne bo karta ze starymi ustawieniami chulała, żadnych artów i nagle bach- zwis. Ale co tam teraz jest ok. a cała zabawa raczej warta była zachodu (choć przez chwilę byłem innego zdania, zresztą nie pierwszy raz). W przykładowym DOOM 3 +9 klatek - 30,8 : 39,6 klt/s (400/600 : 550/756 MHz) 800x600 high quality :D Edytowane 1 Czerwca 2005 przez daru Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...