Skocz do zawartości
daru

Zwisy Grafy Po 1 - 2 Godzinkach Giercowania

Rekomendowane odpowiedzi

Karta to R9550XT sporo podkręcony. Problem polega na zawieszaniu kompa po jakies godzinie gora dwoch grania - DOOM 3. W 3 DMarkach zjawisko nie wystepuje. Inne podzespolz sa na pewno ok. A wiec przyczyna jest krecenie karty. <_<

Czyzbz karta sie przegrzewala, ale chlodzenie to radiatory od Pentium 3 + dwustronny nadmuch, organoleptycznie radiator na GPU jest mniej goracy niz radiator z CPU ktory w grach dochodzi do 60 stopni C. ??????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem ci, ze tez tak mam z doom`em 3 :( ale nie martw się, to jest coś z ta grą, ponieważ wszystko inne mi działa bez problemowo !!! np riddick niewazne ile gram - działa ! medal pacyfic, yager, brothers in arms, ut 2004 tez, więc wina jest gry <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyczyną niestabilności systemu były jednak ustawienia taktowania karty. Po obniżeniu paru Mhz na pamięciach grafa przestała się wieszać. Było 550/770 a jest 550/756. W sumie dziwne bo karta ze starymi ustawieniami chulała, żadnych artów i nagle bach- zwis.

Ale co tam teraz jest ok. a cała zabawa raczej warta była zachodu (choć przez chwilę byłem innego zdania, zresztą nie pierwszy raz). W przykładowym DOOM 3 +9 klatek - 30,8 : 39,6 klt/s (400/600 : 550/756 MHz) 800x600 high quality :D

Edytowane przez daru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...