ntgale Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Mam płytkę ECS K7S5A, załadowałem bios do overclockingu i ustawiłem FSB na 124Mhz nie ruszjąc mnożnika ani napięcia przy standardowym wiartaczku na łożyskach. Nie grzeje się zbytnio - dochodzi przy obciążeniu do 46* - chodził przez godzinę z włączonym CPU stability test, ale jest niestabilny - po tej godzinie padł, a właściwie sam się zresetował. Na 800 się nie ładuje windows - wiesza się przed ekranem powitalnym (Win XP). Proszę o pomoc, co mam z tym zrobić skoro wiem, że ten procek pójdzie nawet 930Mhz. Pozdraw :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeorunner Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Sam miałem taką płytkę i powiem ci wprost na ECS K7S5A nieda się podkręcać miałem ten sam problem i raczej niemasz szans na podkręcenie procka na tej płycie nawet o 100Mhz mi maksymalnie z Durona 800 wyciąhnąłem 880 na wodnym 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 To chyba troszkę słaba płytka jak na OC przez FSB. Lepiej odblokuj proca i kręć mnożnikiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Mam płytkę ECS K7S5A, załadowałem bios do overclockingu i ustawiłem FSB na 124Mhz nie ruszjąc mnożnika ani napięcia przy standardowym wiartaczku na łożyskach. Nie grzeje się zbytnio - dochodzi przy obciążeniu do 46* - chodził przez godzinę z włączonym CPU stability test, ale jest niestabilny - po tej godzinie padł, a właściwie sam się zresetował. Na 800 się nie ładuje windows - wiesza się przed ekranem powitalnym (Win XP). Proszę o pomoc, co mam z tym zrobić skoro wiem, że ten procek pójdzie nawet 930Mhz. Pozdraw :) Na szynie 124 nie wytrzymuja ci inne podzespoly kompa .Puść gp lepiej na szynie 133 lub 138 (może uda się więcej) ale musiałbyś obniżyć mnożnik a co za tym idzie (przy tej płycie :) ) rwać i łączyć mostki L3,L4,L6 na procku albo sprobować podnieść napięcie .Rozkład mostków masz na stroniehttp://www.ocinside.de/go_e.html?/html/workshop/socketa/socketa_resistors.html temp jest ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Wszystko OK, ale co może powodować niestabilność, choć teraz na nim pracuję. Szyna PCI to 31Mhz, AGP 62Mhz więc chyba bardzo nie odbiega od normy tyle tylko, że w dół :( A czy to nie napiięcie jest tu winne? I co z mnożnikiem: jeśli go odblokuję to będę mógł sterować z biosu, czy muszę już na procku ustawić odpowiedni mnożnik. Dzięki za info :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 I jeszcze jedna istotna sprawa: mam 192 MB ramu, ale kość 64 jest 100Mhz - max dla tej kości to coś koło 125Mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Mam płytkę ECS K7S5A, załadowałem bios do overclockingu i ustawiłem FSB na 124Mhz nie ruszjąc mnożnika ani napięcia przy standardowym wiartaczku na łożyskach. Nie grzeje się zbytnio - dochodzi przy obciążeniu do 46* - chodził przez godzinę z włączonym CPU stability test, ale jest niestabilny - po tej godzinie padł, a właściwie sam się zresetował. Na 800 się nie ładuje windows - wiesza się przed ekranem powitalnym (Win XP). Proszę o pomoc, co mam z tym zrobić skoro wiem, że ten procek pójdzie nawet 930Mhz. Pozdraw :) Na szynie 124 nie wytrzymuja ci inne podzespoly kompa .Puść gp lepiej na szynie 133 lub 138 (może uda się więcej) ale musiałbyś obniżyć mnożnik a co za tym idzie (przy tej płycie :) ) rwać i łączyć mostki L3,L4,L6 na procku albo sprobować podnieść napięcie .Rozkład mostków masz na stroniehttp://www.ocinside.de/go_e.html?/html/workshop/socketa/socketa_resistors.html temp jest ok moj 800 chdozi na 8x 133:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...