by -=Merlin=- Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Merlin szuka beta testa kto jest chentny na testowanie biosu, chcem nowy bios wy testowac z nowymi Modul NVMM 4.94 ktory bios jest nailepszy pod kontem stabilnoscie Merlin :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Hmmm sa jakies scisle wymagania co do... tego testera i jego sprzetu testujacego???:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Hmmm sa jakies scisle wymagania co do... tego testera i jego sprzetu testujacego???:/ 1475203[/snapback] hmmm jak cos sie stanie to czeba zrobic hot flash Merlin :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 A o jakiego Abita w sumie chodzi :?: Wracamy do NF7-S v2.0 :?: :) Jupiii :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 (edytowane) tak abit Nf7-S 2.0 i to bedzie ostatnie :cry: Edytowane 1 Czerwca 2005 przez by -=Merlin=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 (edytowane) no szkoda ze nie epox 8rda+ :wink: Ja testowlem biosy merlina i sa super, ludzie jezeli macie troche jaj to pomagajcie w rozwijaniu biosow Merlina! ja mialem tylko 2 hotflashe ale bylo warto!! :D Edytowane 1 Czerwca 2005 przez wisnia666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 witam sorki ze nie w temacie ale mam pytanko... wgralem wlasnie sobie troszke zmodowany biosik do mojej plyty glownej GiGaByte GA-7VT880L Via KT880 i w zakladce gdzie sa opcje do podkrecania sprzetu doszly mi 2 opcje... jedna z nich to: Disable Unused Clocks - YES (do wyboru mam YES lub NO) a druga to: PCI/AGP Divider - Disabled (do wyboru mam: Disabled; PLL16; PLL20; PLL24; PLL32; PLL40) czy moglby mi ktos napisac co to sa za opcje i do czego moga sluzyc... gdzies kiedys wyczttalem ze ta opcja Divider jest dzielnikiem ktory sie ustawia manualnie po podkreceniu plyty ale nie wiem czy na moej plytce tez do tego to jest... Prosze o informacje co to za opcje do czego moga sluzyc i kiedy uzywac oraz kiedy i co ustawic z tych opcji PLLxx zeby byl dzielnik do magistrali np 180Mhz lub 200MHz (chodzi mi o magistrale peocka FSB) mozliwe ze ktos ko bawil sie roznymi opcjami na roznych plytach do tego z modowanymi biosami mozliwe ze bedzie widzial... Prosze o info... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 (edytowane) no szkoda ze nie epox 8rda+ :wink: Ja testowlem biosy merlina i sa super, ludzie jezeli macie troche jaj to pomagajcie w rozwijaniu biosow Merlina! ja mialem tylko 2 hotflashe ale bylo warto!! :D 1475332[/snapback] wisnia666 - Witam ciebie !!! Merlin :-P Edytowane 1 Czerwca 2005 przez by -=Merlin=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 hmmm jak cos sie stanie to czeba zrobic hot flash Merlin :wink: 1475206[/snapback] Ehhh no to tu mnie blokuje... nie mam z kim hot flashow robic :/. ale zawsze chetnie pomoge :P.... mzoe wyjde cos wiecej niz 272Mhz :P FSB B) B) B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Ja sie moge zgłośić...mam nadzieję że dimek też... Jeśli w grę wchodzi only hot flash to ja jestem za. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Ehhh no to tu mnie blokuje... nie mam z kim hot flashow robic :/. ale zawsze chetnie pomoge :P.... mzoe wyjde cos wiecej niz 272Mhz :P FSB B) B) B) 1475706[/snapback] ja mam napisane nowe module NVMM 4.94 "DFI NF4" i powiny chodziec tez na ABIT NF7-S tak ja licze. NVMM ---> jest nowy nFidia Memory Management i tak jak ja mowie moze byc dobrze albo hot flash na epox 8rda6+ pro jest za stosowany NVMM 4.43 i tez hodzie jezeli ktos sie zglosie to prosze mi wybrac z mojch biosuw naj stabilnieszy bios ktory ja bym mogl Modif. zrobic Merlin :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Te biosy musialyby byc dostosowane do konfigu 2x512 bo zdecydowanie wiecej ludzi ma jz taki konfig, niz wczesniej... A z moich dotychczasowych doswiadczen z biosami i ukladem pamieci 2x512, to bezapelacyjnie najlepiej sprawuja sie biosy Tratsa (aktualnie jade na d27_EDc18 czyli CPC ON i FSB=225 full stable)... Co do HotFlasha to ja nie moge ryzykowac, bo raz - nie mam nikogo do tej "operacji" w razie czego, a dwa ze postanowilem zolzyc WC rev 6.1 i nie otwierac budy przez pol roku co najmniej :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 (edytowane) dawaj merlin zarzuc biosem sprawdze dam znac pozdrawiam.dawno cie niebylo ps. jestes w stanie zmienic w biosie to feezowanie przy zmianie moznika spod windowsa??? Edytowane 1 Czerwca 2005 przez GenetiX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 (edytowane) GenetiX - Poczekaj do wieczora ja robie juz 2 projecty naraz trzeciego nie pokonam juz jestem za stary bedziesz jakos online zebym mogl ciebie zlapac Merlin :wink: Edytowane 1 Czerwca 2005 przez by -=Merlin=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gronek Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Z checia bym ci pomogl ale wlasnie dzisiejszego wspanialego dnia spalilem swojego Abita NF7-S. Przez przypadek zrzucilem szklanke z woda na podloge, pech chcial ze mialem obudowe otwarta i troche wody polecialo na plyte. Takim sposobem ja usmazylem:(. Cale szczescie ze mam jeszcze gwarancje. Takze jak tylko bede mial nowa plyte to nieomieszkam sprawdzic tego BIOSu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Dawaj dawaj Merlin...czekam tylko na paczke z BIOSEm gotowym...bo z Twoimi biosami nie miałem czasu się bawić, a teraz mam to co w podpisie bo mi najlepiej chodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 (edytowane) prosze mi podac mi naj stabilniejszy i najlepszy bios Moj by Merlin Merlin Upload Merlin :wink: Edytowane 1 Czerwca 2005 przez by -=Merlin=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 a co z freezami pod windowsem przy zmianie mnoznika czy dasz rade cos z tym zrobic????wrzuc mi biosa na PW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 (edytowane) a co z freezami pod windowsem przy zmianie mnoznika czy dasz rade cos z tym zrobic????wrzuc mi biosa na PW 1476795[/snapback] GentiX narazie trzeba Merlinowi wysłać najstabilniejszy jego BIOS a potem on zrobi mixa nazwie go inaczej i tyle. On narazei ma tylko to co przygotował.. EDIT: Może przenieśmy się do starego topicu? co Ty na to Merlin? Edytowane 2 Czerwca 2005 przez DaRoN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MORSZCZACHA Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 prosze mi podac mi naj stabilniejszy i najlepszy bios Moj by Merlin 1476420[/snapback] Merlin mam małą prosbę Kiedyś zrobiłeś zaj..efajny programik TaiPan 0.2 Petch który działał super ,tzn przyszpieszenie ładowania systemu było super.Po wgraniu SP2 ale nakładki także wszystko było super ,lecz gdy nabyłem oryginała XP SP2 już nie było tak kolorowo .tzn po wgraniu XPSP2 i twojego programiku ,podczas ładowania systemu pojawia się informacja iż zostało ci 30 s do zamknięcia systemu i tak w kółko ,nie można tego pominąć .Pomoc twoja jest mi potrzebna bo to super programik ,tylko nie chce mi działać teraz. REASUMUJĄC: Wgrywając w ten sposób XP SPSP1 + TaiPan 0.2 Petch + nakładka SP2 -wszystko jest ok i działa [ podejzewam iż kolejnosć wgrywania ma znaczenie Wgrywając XPSP2 + TaiPan 0.2 Petch już nic nie działa. Czy mógłbyś zrobić nowy programik do przyspieszenia systemu, z uwzględnieniem poprawki by działał na XPSP2 Co do biosików -przyłączam się do testowania ale tak jak poprzednicy posiadam 2x512 MB DDR i pod tym kątem jestem zainteresowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 jak ci wyskakuje ramka to wpisze w konsoli "shutdown -a" albo wrzuc to do autostartu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomboy Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Z biosow Merlina to wybrał bym do dalszej modyfikacji Taipan d27 0.3. Ja na nim najwyzsze fsb uzyskałem (CPC OFF) i jest on najbardziej stabilny spośród tych ktore testowałem. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Z biosow Merlina to wybrał bym do dalszej modyfikacji Taipan d27 0.3. Ja na nim najwyzsze fsb uzyskałem (CPC OFF) i jest on najbardziej stabilny spośród tych ktore testowałem. Pozdr. 1477718[/snapback] CPC off :/ a fe :.... ja uzywam Taipana :)... jakos najlepiej mi smiga a wszystkoie by merlin d27.... freezuja mi przy wyzszym fsb... Zreszta pisz rzeczowoe jakie fsb masz :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 niech ktos mi podrzucie ten bios to zrobimy test ktojest hentny i ryzykuje !! Merlin Upload Merlin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 niech ktos mi podrzucie ten bios to zrobimy test ktojest hentny i ryzykuje !! 1478202[/snapback] Witam Merlin. Bawisz sie także w biosy do AN7? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 (edytowane) merlin tu jest topik wez zobacz http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=92493&st=300 wygrywa D26 2.0.5 Taipan i mysle ze ten bedzie najlepszy :] wrzuc bete mi na PW :] zobaczymy Edytowane 2 Czerwca 2005 przez GenetiX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 ok jusz robie !!! Merlin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 w takim razie czekamy :) Witam spowrotem wszystkich sympatykow nf7 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 w takim razie czekamy :) Witam spowrotem wszystkich sympatykow nf7 ;) 1478575[/snapback] No no "moj" biosik :P:P czekam czekam... No i rowniez witam :P.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 merlin tu jest topik wez zobacz 1478496[/snapback]Te wyniki ankiety sa IMHO bardzo zafalszowane, bo nazwy biosow do wyboru zmieniano w trakcie trwania ankiety, brakowalo w niej kilku innych waznych biosow (np. tego na ktorym jade - zdecydowanie najlepszego ze wszystkich innych NA MOIM kompie) i wychodzily nowe biosy w trakcie trwania ankiety... No ale jakis punkt wyjscia to jest... :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...