Skocz do zawartości
by -=Merlin=-

Abit Bios Mod

Rekomendowane odpowiedzi

Te wyniki ankiety sa IMHO bardzo zafalszowane, bo nazwy biosow do wyboru zmieniano w trakcie trwania ankiety, brakowalo w niej kilku innych waznych biosow (np. tego na ktorym jade - zdecydowanie najlepszego ze wszystkich innych NA MOIM kompie) i wychodzily nowe biosy w trakcie trwania ankiety... No ale jakis punkt wyjscia to jest... :unsure:

1479671[/snapback]

Ja nie wiem ale Dla mnie... Taipan najlepszy dla koboosa...(pozdro)... ktory ma Tyci lepsze fsb niz ja 272 Mhz (276mhz przy mnozniku 8x)... najlepszt jest :) dlatego jetem za nim :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie wiem ale Dla mnie... Taipan najlepszy dla koboosa...(pozdro)... ktory ma Tyci lepsze fsb niz ja 272 Mhz (276mhz przy mnozniku 8x)... najlepszt jest :) dlatego jetem za nim :P

1480214[/snapback]

IMHO to bedzie bios do bicia rekordu FSB a nie do uzytku codziennego - ale tobie faktycznie sie przyda :wink: ...

Po prostu BARDZO duzo osob ma juz konfig 2x512 i taki bios bylby najbardziej potrzebny... a ty masz 1x256 - wiadomo, ze wycisniesz z tego wiecej niz ja, ale o stokroc wolalbym miec swoje 2x512 i 220@11-4-3-2,5 niz 1x256 i nawet 270@11-2-2-2 - to bezsens...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dimek a przepraszam na którym biosiku bywasz w tej chwili :?:

1480485[/snapback]

Od dluzszego czasu mam Trats'a d27_EDc18 (wiec CPC ON)... ale w sumie olewam juz teraz maxymalne OC - jade standardowo na FSB=200x13 @11-3-3-2,5, najnizsze mozliwe napiecia Vcore, Vdd i Vddr, wiatraki powylaczane gdzie sie da i ciesze sie cisza B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć!

Mam takie pytanko, jaki bios jest najlepszy waszym zdaniem, bo ja się właśnie zastanawiam czy sobie nie wgrać któregoś z biosów Merlina - pod kątem stabilności i lekkiego o/c ;) czy może bios TicTaca np. D26 MANTA RAYS XT. Mieliście może styczność z tymi biosami? I czy w wypadku biosów modowanych reguła najnowszy=najlepszy się sprawdza? :)

Co możecie mi polecić? :) Oczywiście Abit Nf7-s 2.0 ;)

ps. Czy opcję Enable S.M.A.R.T. dla dysków można zobaczyć tylko w biosach zmodowanych (bo u siebei na standardowym biosie wogole tego nie ma)?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO to bedzie bios do bicia rekordu FSB a nie do uzytku codziennego - ale tobie faktycznie sie przyda  :wink: ... 

Po prostu BARDZO duzo osob ma juz konfig 2x512 i taki bios bylby najbardziej potrzebny... a ty masz 1x256 - wiadomo, ze wycisniesz z tego wiecej niz ja, ale o stokroc wolalbym miec swoje 2x512 i 220@11-4-3-2,5 niz 1x256 i nawet 270@11-2-2-2 - to bezsens...

1480388[/snapback]

No co racja to racja.... ale u mnie i tak najleije sie spisuje (w single channel) tak ogolnie.... w dualu jakos wszystkie ktore testwoalem szly podobnie :).

Ale za jakies 4 tygodnie zdam obszerna relacje z tego co jeszcez narobilem... o ile cos nie splonie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w takim razie czekamy z niecierpliwoscia gdyby nie ta sesja :|

1481448[/snapback]

Dokladnie dokladnie gdyby nie sesja...

Jak juz wstepnie przebadzcie moge go zpaodac na mojego Abitka i zobaczymi jak z FSB na nim pojdzie :).

Edit... now lasnie tez mis ie zdwalo ze TaipaNow d27 bylo do 0.3.... mi wszystkie freezowaly troszke :).

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli już to Merlina zastaniecie na HSLAB i tylko tam. Tutaj ogłosił, że został MODem na HSLAB'ie i tam się czasami odzywa => ciągle jest zapracowany, ale coś kombinuje z nowym BIOSem dla NF7 :D

Powiedział, że chce wymienić nVidia Memory Management i że to może być bardzo ciekawe i dobre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... Na razie to Merlin dał mi coś co było skopane i w ogóle nie było przez flashery traktowane jako BIOS. Teraz znów jest zajęty, więc trzeba czekać...

Wiem, że bazuje na BIOSie Tratsa 619R2 :D Dlatego nie mogę się doczekać!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... Na razie to Merlin dał mi coś co było skopane i w ogóle nie było przez flashery traktowane jako BIOS. Teraz znów jest zajęty, więc trzeba czekać...

Wiem, że bazuje na BIOSie Tratsa 619R2 :D Dlatego nie mogę się doczekać!!!

1495344[/snapback]

oOOOTO DOBRZE Tratsy tez cudnie u mnie chodza (270 Mhz FSB napewno jest - dlaje niestety nie sprawdzalem ale podejrzewam ze poszloby dalej :)

Heh mi sie tylko marzy zamkniecie licznika na Abicie NF7 (300mhz)... ale by to bylo :) :), niewazne czy T1 czy T2 ale sam fakt... mniam :P

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja Ci powiem ze masz konkurencje juz ;) ale wyscig ciagle trwa ;]

1495536[/snapback]

NO BA :) Trwa trwa :)...i dlatego jest tak ciekawie :).. narazie mam troche nauki (sesja)... ale ja siezaliczy to....wakacjee :] to wkoncu sie bedzie mialo troszkeczasu :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi