fred_fn Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 mam w kompie glownom karte K7S5a z AMIBIOS'em 08/11/2003 S ( wiem ze to marny sprzent ). ma ktos do tego POLSKIEGO manuala? prosze o link. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas78 Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 (edytowane) wydaje mi się, że nie ma instrukcji po polsku - na stronie producenta jest tylko po angielsku i chińsku. Jak coś chcesz wiedzieć, to wal na forum, a my ci najwyżej przetłumaczymy. Swoją drogą miałem tą płytkę niedawno w kompie tylko mi padła :cry: możesz poprosić o pomoc także >>tu << Edytowane 1 Czerwca 2005 przez Bartas78 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred_fn Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 a nie ma jakiegos award biosu zgodnego z moim? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas78 Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 wszystkie biosy są mniej lub bardziej podobne, nieważne czy Phoenix bios, czy award czy amibios. Na tym forum jest objaśnionych sporo opcji biosu: FAQ >> Spis tematów >> Bios (ale nie ma wszystkich opcji, jakie można spotkać). Chodziło mi o to, że jeśli nie wiesz do czego służy jakaś opcja w biosie, to podaj tutaj jej nazwę, a my postaramy ci wytłumaczyć do czego służy i jak ją najlepiej ustawić. No i nadal nie wiem jaki właściwie masz problem z tym biosem, tzn. czego konkretnie nie wiesz? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred_fn Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 no chodzi oto, że nie wiem nic poza tym że można w nim porądnie namieszać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Poczytaj tu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladek50 Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Może tu coś znajdziesz i dopasujesz http://ssi.civ.pl/bios/bios.php http://www.isk.w.interia.pl/a/biosall.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred_fn Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! QUOTE(fred_fn @ Jun 2 2005, 11:51) no dobra, ale jak aktywowac klawe pod USB w amibiosie? już raz tam namieszałem i nie mam zemiaru więcej robić no dobra.... wygrzebałem w FAQ link do opisu biosa. klawa usb dziala pod dosem.jestem bobrej myśli co do gier:D:D:D bios mi padł. przy okazji tej aktywacji podkręciłem FSB(chyba) cesora i ram'u opis: -uruchomił sie ponownie, sprawdził dyskietke i zawiesił sie na IDE-0 -uruchomiłem ponownie, sprawdził "checking NVRAM" i włączyłem setup biosu -zamiast setupu wuskoczył migajoncy kursor -uruchomiłem ponownie, wypisał "checking NVRAM" i wiśnoł -uruchomiłem ponownie i zobaczyłem "piękny" czarny monitor -uruchomiłem ponownie pipnoł i zaczoł mielić dyskietką z amibios.rom -uruchomiłem ponownie pipnoł i skonczyl mielić dyskietką z amibios.rom -uruchomiłem ponownie pipnoł i mieliną stacją 3,5" i znów widzę czarny monitor. -i robi teraz za karzdym razem tak samo. MEYDEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas78 Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 (edytowane) spokojnie, jak teraz uruchamiasz kompa bez dyskietki w stacji dyskietek, to nic nie ma na ekranie cały czas od chwili włączenia kompa? bios ci mógł paść jedynie jeśli była przerwa w dopływie prądu podczas aktualizaji biosu (albo chwilowy brak prądu, albo zrobiłeś nie daj boże reset kompa w tym momencie), ale jeżeli skala pokazująca postęp aktualizacji doszła do końca i potem był reset, to powinno być spoko Edytowane 3 Czerwca 2005 przez Bartas78 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred_fn Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 nic nie aktualizowałem. tylko podkręcałem. a, i ostatnio tez mialem klopoty z biosem. tyle że amiboot.rom pomógł. :mur: :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas78 Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 (edytowane) no to spróbuj reset biosu zrobić (reset cmos w instrukcji do płyty głównej). Tylko wyłącz kompa z prądu przedtem. Jak już zrobisz reset to podłącz prąd i spróbuj odpalić kompa Jak dobrze pamiętam, to żeby zresetować bios, musisz w tym celu znaleźć na płycie JP4 (na początku instrukcji znajdziesz schemat płyty głównej) i przestawić zworkę, która na "tym" jest o jeden pin w drugą stronę, a potem spowrotem jak było. Edytowane 3 Czerwca 2005 przez Bartas78 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred_fn Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 dzięki na kolanach :D :D :D . życie(i kompa :D ) mi tym uratowałeś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred_fn Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 a tera mam problema: w grze Etherlords 2 klawiatyra mi nie dziala(a w innych grach {GTA2, Morrownd} dziala). Proszę o pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas78 Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 czyli raczej wina tej gry, a nie klawy... może musisz ustawić sterowanie ("controls" albo coś w tym stylu) ale i tak dziwna sprawa... :wacko: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred_fn Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 sprawdzałem. no i prze chwilą pabła mi myszka ps2. Może serio coś się przepaliło? :cry: :cry: :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas78 Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 no to w takim razie możesz mieć coś takiego jak moja znajoma. U niej w kompie czasami działała myszka i klawa, a czasami nie. Co się okazało, port PS/2 na płycie głównej czasami nie kontaktował - trzeba było dociskać i przez jakiś czas działąło, potem znowu dociskanie - po prostu głupiego robota. Raczej kup płytę główną, bo odradzam własnoręczną naprawę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred_fn Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 jako że jest to już technika, zapraszam >>tu<< za wszystkie posty bardzo dziękuje :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...