unkes15 Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Kupiłem niedawno SB Live! i mam nastepujacy problem: gdy wlaczam kompa przyciskiem Power winda ME sie nie laduje. Po resecie laduje sie 640x480 w 16 kolorach i mowi, ze uszkodzony ster do grafy. No to znow resecik, winda startuje, znow ten sam komunikat ale juz w 1024x768x32 i dalej jest wszystko git. Uzywam dentek 40.72 Beta, ale jak zainstaluje stare (30.30) to tez nie rusza. Karta dziala bez problemu, ac97 z plyty zablokowalem w biosie. Gdy restartuje kompa pozniej, to jest wsio w porzadku, maszyna nie startuje tylko jak jest zimna (po 1h - 2h nie uzywania). Jak jest ciepła moge nawet ja wylaczyc i wlaczyc powerem i jest git. Probowalem instalowac jeszcze stery kX project, ale oprocz tego ze nie obsluguja EAX nic sie nie zmienilo. Aha, jeszcze cos. Zauwazylem, ze instaluja sie stery WDM z folderu win2k/XP na plycie, a ja mam Win ME. Jak probuje zainstalowac te do win98/me to pojawia sie przy starcie systemu blue screen "Błąd ochrony systemu" i halt. Macie jakies propozycje? Sprzęt jak w podpisie, mam zajete 3 PCI (Live, modem, karta TV). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 1. wywal wszystko oprucz grafy i live, i zobacz co sie dzieje, jak pujdzie to wepnij reszte, i powinno być o'k 2. jak nie to wymień karte (SB-ka) na nową - bo najprawdopodobniej jest uwalona 3. kup sobie relanium - pomaga... (sam się czasem nad tym zastanawiam...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 IMHO czasem stery od muzy i grafy kluca sie i dlatego kaszana jest, a mowiac dalej daj formata i walnij inny system bo ten ME jest sux. Polecam XP Pozdrowka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...