Skocz do zawartości
unkes15

SB Live! i kłopoty z kompem

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem niedawno SB Live! i mam nastepujacy problem: gdy wlaczam kompa przyciskiem Power winda ME sie nie laduje. Po resecie laduje sie 640x480 w 16 kolorach i mowi, ze uszkodzony ster do grafy. No to znow resecik, winda startuje, znow ten sam komunikat ale juz w 1024x768x32 i dalej jest wszystko git. Uzywam dentek 40.72 Beta, ale jak zainstaluje stare (30.30) to tez nie rusza. Karta dziala bez problemu, ac97 z plyty zablokowalem w biosie. Gdy restartuje kompa pozniej, to jest wsio w porzadku, maszyna nie startuje tylko jak jest zimna (po 1h - 2h nie uzywania). Jak jest ciepła moge nawet ja wylaczyc i wlaczyc powerem i jest git. Probowalem instalowac jeszcze stery kX project, ale oprocz tego ze nie obsluguja EAX nic sie nie zmienilo. Aha, jeszcze cos. Zauwazylem, ze instaluja sie stery WDM z folderu win2k/XP na plycie, a ja mam Win ME. Jak probuje zainstalowac te do win98/me to pojawia sie przy starcie systemu blue screen "Błąd ochrony systemu" i halt. Macie jakies propozycje? Sprzęt jak w podpisie, mam zajete 3 PCI (Live, modem, karta TV).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. wywal wszystko oprucz grafy i live, i zobacz co sie dzieje, jak pujdzie to wepnij reszte, i powinno być o'k

2. jak nie to wymień karte (SB-ka) na nową - bo najprawdopodobniej jest uwalona

3. kup sobie relanium - pomaga... (sam się czasem nad tym zastanawiam...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...