Skocz do zawartości
kawicki

Co Zamiast Abita Kw7?

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

Od dłuższego czasu męcze się z Abitem KW7,ale brak podkręcania męczy mnie bardziej niż bardzo:). Chciałbym ją wymienić na płytę która da mi jakieś większe możliwości podkręcania, lekko ponad FSB200 oraz zmiane mnożnika.

Moim kandydatem jest : Abit NF7-M, bo znalazłem go dość tanio na Allegro.

Ma ktoś jakieś omysły albo sugestie? Aha procek który będzie podkręcany to Athlon 1700+.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nf7-m to niezbyt dobry wybor

moglbys za to zrobic drutmoda na fsb200 i wtedy polecisz troche wiecej np. fsb215

kw7 -fakt ze jest strasznie okrojona z O/C jak na abita i przypomina bardziej gigabyta ,ale i na takich ludzie kreca ,wiec warto sprobowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nf7-m to niezbyt dobry wybor

moglbys za to zrobic drutmoda na fsb200 i wtedy polecisz troche wiecej np. fsb215

kw7 -fakt ze jest strasznie okrojona z O/C jak na abita i przypomina bardziej gigabyta ,ale i na takich ludzie kreca ,wiec warto sprobowac

1476849[/snapback]

O.K. A powiedzcie mi czy do tego Abita moge wgrać Bios od standardowego NF7? Czy na tej płycie będe mógł zmienić mnożnik czy znowu byłoby tak samo jak na KW7?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi