indywidualista Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 znalazłem przejechaną nokie 6210. ma rozbity wyświetlacz i obudowe do wymiany. z telefonu da sie dzwonić działa poświetlanie wibra dzwonki i wydaje sie być ok poza wyświetlaczem i oczywiście obudową. czy jeżeli kupie sobie TO i obudowe to czy będe go w stanie naprawić? (czytaj wymienić ramke i obudowe) przy użyciu dołączonego śrubokręta? i co to jest elastomert? PS. nie jestem mamałygą i umiem sie posługować śrubokrętem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolipop Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Ciesz się!!! Reperuj sam, sprzedaj, kasa dla ciebie, a nie dla meneli z komisu. Z tego co wiem to elastomert to tak jak taśma w kompie. Łączy wyświetlacz z płytką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 (edytowane) Dołączonym śrubokrętem rozkręcisz 3 telefony <_< (jak zamierzasz zająć sie naprawą telefonów to kup zestaw topex'a za 7zł). Elastometr to jest taka gumka (~2cm) łącząca wyświetlacz ze stykami na płycie głównej. Do zmiany obudowy również potrzebny jest ten śrubokręt. [Edit] Napisz skąd jesteś to moze będę mógł ci pomóc :D Edytowane 2 Czerwca 2005 przez adamm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
indywidualista Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 (edytowane) Dołączonym śrubokrętem rozkręcisz 3 telefony <_< (jak zamierzasz zająć sie naprawą telefonów to kup zestaw topex'a za 7zł). Elastometr to jest taka gumka (~2cm) łącząca wyświetlacz ze stykami na płycie głównej. Do zmiany obudowy również potrzebny jest ten śrubokręt. [Edit] Napisz skąd jesteś to moze będę mógł ci pomóc :D 1477528[/snapback] nie chce sie bawić w naprawiacza telefonów. chce tylko naprawić tą nokie. chodzi mi głównie o to czy sam dam sobie rade z eymienieniem wyświetlacza razem z tą płytką. elektronika jest przykręcona takimi samymi śrubkami co obudowa? pisałeś że tym śrubokrętem rozkręce 3 telefony. chodziło Ci o to telefony zanim sie rozleci czy o trzy różne telefony? :-P PS nie jestem z Łomży :D TL <-- za moim miastem (k/Zamościa) wrony juz zawracają :D Edytowane 2 Czerwca 2005 przez indywidualista Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 (edytowane) Chodziło o to że końcówka ci sie zjedzie (będzie sie ślizgać na śrubkach i nic nie odkręcisz) :mur: Jak umiesz obsługiwać się śrubokrętem :lol: to powinieneś sobie poradzić. Pisz do mnie to powiem ci co i jak sie robi Edytowane 2 Czerwca 2005 przez adamm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 U mnie w nokii 3510i tylko obudowa była przymocowana na śrubkach. Reszta - na zatrzaskach. W sumie to nie powinno być nic trudnego. Powodzenia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...