Skocz do zawartości
indywidualista

Przejechana 6210 Wylany Wyświetlacz

Rekomendowane odpowiedzi

znalazłem przejechaną nokie 6210. ma rozbity wyświetlacz i obudowe do wymiany. z telefonu da sie dzwonić działa poświetlanie wibra dzwonki i wydaje sie być ok poza wyświetlaczem i oczywiście obudową. czy jeżeli kupie sobie TO i obudowe to czy będe go w stanie naprawić? (czytaj wymienić ramke i obudowe) przy użyciu dołączonego śrubokręta? i co to jest elastomert? PS. nie jestem mamałygą i umiem sie posługować śrubokrętem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączonym śrubokrętem rozkręcisz 3 telefony <_< (jak zamierzasz zająć sie naprawą telefonów to kup zestaw topex'a za 7zł). Elastometr to jest taka gumka (~2cm) łącząca wyświetlacz ze stykami na płycie głównej. Do zmiany obudowy również potrzebny jest ten śrubokręt.

[Edit]

Napisz skąd jesteś to moze będę mógł ci pomóc :D

Edytowane przez adamm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączonym śrubokrętem rozkręcisz 3 telefony <_<  (jak zamierzasz zająć sie naprawą telefonów to kup zestaw topex'a za 7zł). Elastometr to jest taka gumka (~2cm) łącząca wyświetlacz ze stykami na płycie głównej. Do zmiany obudowy również potrzebny jest ten śrubokręt.

[Edit]

Napisz skąd jesteś to moze będę mógł ci pomóc :D

1477528[/snapback]

nie chce sie bawić w naprawiacza telefonów. chce tylko naprawić tą nokie. chodzi mi głównie o to czy sam dam sobie rade z eymienieniem wyświetlacza razem z tą płytką. elektronika jest przykręcona takimi samymi śrubkami co obudowa? pisałeś że tym śrubokrętem rozkręce 3 telefony. chodziło Ci o to telefony zanim sie rozleci czy o trzy różne telefony? :-P

PS nie jestem z Łomży :D TL <-- za moim miastem (k/Zamościa) wrony juz zawracają :D

Edytowane przez indywidualista

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło o to że końcówka ci sie zjedzie (będzie sie ślizgać na śrubkach i nic nie odkręcisz) :mur:

Jak umiesz obsługiwać się śrubokrętem :lol: to powinieneś sobie poradzić. Pisz do mnie to powiem ci co i jak sie robi

Edytowane przez adamm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi