slayne Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Szukam programi dzięku któremu bede mogł narysować modele baz: konceptualny i relacyjny. Przerobiłem juz visio, ale nic ciekwego nie wchodzi w visio potrzebuje taki program zeby mi na modelu zaznaczał licznośc relacji czyli czy jest 1:1 1:n n:n w visio wyszło cos takiego visio a potrzebuje cos takiego konceptualny relacyjny pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Jest coś takiego jak Visual UML. Trial jest dostępny na stronie producenta (15 albo 30 dniowy). Pozwala zaznacza liczność i wiele innych (głównie związanych z UMLem jak nazwa wskazuje). Może będzie Ci odpowiadał. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 w sumie juz znalazłem taki co mi odpowiada a jest to power designer sybase'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 w visio masz prawie gotowe zrób sobie obrazek z tego - wybierasz przeciez w jakim formacie ma być zapisany pozamieniaj strzalki na odpowiednie oznaczenia (chociaz jak wiadomo strzalka wskazuje rowniez relację) i masz poza tym te przykladowe to byly robione "na kolanie" w paincie chyba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...