DudiTheMaster Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Witam! Mam płytkę główną Mercury KOB 266a fdsx i proc Duron 1300MHz. Razem z tym sprzętem dostałem też wentylator (strasznie głośne badziewie - 5400 ob.). Chciałem go sobie wymienić na większy, cichszy i z regulacją obrotów do temp. Jednak gdy wsadzę ten nowy to komp chodzi 3 sekundy i się wyłącza. Taki sam objaw jest gdy całkiem odłącze wentylator lub gdy zatrzymam ten mały hałaśliwy palcem. Według mnie to jest zabezpieczenie przed spaleniem procka. Ten nowy kręci się na początku bardzo wolno i dlatego komp wyłącza się. Jak wyłączyć, usunąć to zabezpieczenie ??? Z góry dziękuję :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 poszukaj jakiejs opcji w biosie dotyczacej wiatraczka i ja wylacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DudiTheMaster Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Tylko wlasnie nie moge jej znalezc... podpwiedzcie cos ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 CPU FAN FAIL WARRNING albo cos takiego - wylacz to i nie powinno byc problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DudiTheMaster Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Choropa.. nie widze zadnej takiej opcji w biosie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Choropa.. nie widze zadnej takiej opcji w biosie... 1478025[/snapback] Coś mi sie nie chce wierzyć że radiator jest w stanie sie tak szybko nagrzać.Wez dla pewności jeszcze raz ściągnij to chłodzenie z proca i po sladzie z pasty zobacz czy dobrze przylegało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DudiTheMaster Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Coś mi sie nie chce wierzyć że radiator jest w stanie sie tak szybko nagrzać.Wez dla pewności jeszcze raz ściągnij to chłodzenie z proca i po sladzie z pasty zobacz czy dobrze przylegało... 1478352[/snapback] Nic sie nie nagrzewa. Tu chodzi o to ze komp sie wylacza jak wentyl nie ma odpowiedniej ilosci obrotow. Zabezpieczenie przed spaleniem. Nadal nie wiem jak to wylaczyc. Zadnej opcji w biosie nie widze.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...