...user... Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Panowie doradźcie którego zakupić, który cichszy i wydajniejszy? Arctic Cooling - Fan PRO Termal Control czy Arctic Cooling - ARCTIC FAN 3 TC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recall1982 Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Nie chce sie czepiac, ale jakbys poszukal na forum, to napewno bys znalazl cos na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mici Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 mam obydwa i ta 3 coś mi buczy więc polecam Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 (edytowane) ja tez mam obydwa, cichszy jest pro tc, ale roznica jest niewielka, za to 3 jest duzo wydajniejszy. wczesniej mialem pro tc na procku i teraz po zalozeniu 3 tc temperatury w idle sa nizsze o 4-5 stopni :D w tym momencie: 29procek, 25 obudowa ;) Edytowane 2 Czerwca 2005 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomboy Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Mi 3 TC sie nie spodobał. Głośniejszy od wersji pro tc, ale fakt wydajniejszy. Ja kupiłem sobie najpierw 2x 3 tc ale szybko sie ich pozbyłem i wstawiłem 2x pro tc przewiew w budzie wystarczajacy a duzo ciszej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 ja tez mam obydwa, cichszy jest pro tc, ale roznica jest niewielka, za to 3 jest duzo wydajniejszy. wczesniej mialem pro tc na procku i teraz po zalozeniu 3 tc temperatury w idle sa nizsze o 4-5 stopni :D w tym momencie: 29procek, 25 obudowa ;) 1477636[/snapback] Sorry za offtop ale jaki masz radiator pod tym 3tc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...user... Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 więc na procka kupie sobie 3 bo w moim pentagramie QC-80 Cu już starasznie wyje jakoś wyczruje i go tam wsadze :] a co do budy to wezme sobie zwykłe pro czyba że ktoś ma lepszy pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Tylko powiedz jak go chcesz tam zamontować, bo mnie to berdzo ciekawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...user... Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Czarodziej, Czarodziej już jakoś go sprytnie usadowie B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Czarodziej, Czarodziej już jakoś go sprytnie usadowie B) 1478371[/snapback] To jak już to zrobisz to w miare możliwości pstryknij pare fotek i podziel sie z kolegami.Mam taki wenty i mi leży w szafie właśnie ze względu na to że za bardzo hałasował.Jak mi zdradzisz sposób jak go usprawnić to będę wdzięczny :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...user... Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 fakt faktem że nie mam cyfraka ale coś już wymyśle :] no chyba że zapomne o zamieszczeniu tu opisu :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 fakt faktem że nie mam cyfraka ale coś już wymyśle :] no chyba że zapomne o zamieszczeniu tu opisu :blink: 1478391[/snapback] No jak nie masz aparatu to albo porzycz albo postaraj sie to jakoś dokładnie zrelacjonować.Naprawde jestem bardzo ciekawy czy to sie da bezkonfliktowo ze sobą połaczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Ja mam w obudowie ARCTIC COOLING - ARCTIC FAN 3 ma on 1900 obrotów, fakt że jest bardzo wydajny ale do najcichszych nie należy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Sorry za offtop ale jaki masz radiator pod tym 3tc? 1478343[/snapback] GlacialTech, nie pamietam dokladnie modelu, ale ma miedziana podstawke;) w stresie temp nie przekracza 43-45 stopni na 3tc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koral_wz Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 (edytowane) Co do usprawniania 3 TC jezeli ma byc na procu to proponuje wyciąć termistor i przedłużyć mu kabelki i wsadzic go w radiator :D bo w innym wypadku to ta regulacja obrotów nic nieda bo na zdrowy chłopski rozum on wtedy reaguje na temp. w budzie a nie na radiatorku ja mam 3 x pro TC , 2 w budzie i jeden w zasilaczu i tego 3 TC na procu i jest cicho :lol: i niewiem jakos nie zauwazyłem żeby 3 tc był głosniejszy dlamnie niema różnicy w chałasie jedynie w wydajności. Edytowane 3 Czerwca 2005 przez Koral_wz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 GlacialTech, nie pamietam dokladnie modelu, ale ma miedziana podstawke;) w stresie temp nie przekracza 43-45 stopni na 3tc 1478736[/snapback] W to ci chyba nikt nie uwierzy. Co płyta to inne odczyty temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 (edytowane) W to ci chyba nikt nie uwierzy. Co płyta to inne odczyty temperatury. 1478834[/snapback] z tym sie zgodze ze na kazdej plycie jest inaczej ;) ale dalem to do porownania, wczesniej byl Fan pro tc i siegala 48-50 a teraz na fan 3 tc jest nizsza, wiec prorownanie dwoch wiatrakow( przy podobnej predkosci) na tej samej plycie i procku jest chyba wiarygodne ;) Edytowane 3 Czerwca 2005 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 właśnie myślę o czymś co by miało za zadanie tylko i wyłącznie wietrzyć moje ramki, na 2,9v+ są już nieprzyjemnie ciepłe ;) myślałem o tym ac 3 bez tc ale jak słyszę nie jest z nim za dobrze, kto mi powie - jak się sprawuje na 5v i 7v ?? głośność / wydajność co do montowania czegoś takiego w radiator - da radę :D nie wiem tylko czy nie lepiej by było ~92mm i na górę machnąć jak w większych pantkach... w zalmana 7000 (trochę większego) jak by się trochę dołamało normalnej 80tce obudowę to weszło by no problemo :> 3ójka może się nadać na pentka - obetnie sie jej ramkę,, jak się śmigło zmieści w radiatorze to zamocowanie tego na tych "nogach" powinno być banalne (czytaj - cyjanopan to twój przyjaciel) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 do ramkow wystarczy Fan pro TC i przy tym bedzie nieslyszalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...