Skocz do zawartości
...user...

Fan Pro Tc & Arctic Fan 3 Tc

Rekomendowane odpowiedzi

ja tez mam obydwa, cichszy jest pro tc, ale roznica jest niewielka, za to 3 jest duzo wydajniejszy.

wczesniej mialem pro tc na procku i teraz po zalozeniu 3 tc temperatury w idle sa nizsze o 4-5 stopni :D

w tym momencie: 29procek, 25 obudowa ;)

Edytowane przez greg505

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez mam obydwa, cichszy jest pro tc, ale roznica jest niewielka, za to 3 jest duzo wydajniejszy.

wczesniej mialem pro tc na procku i teraz po zalozeniu 3 tc temperatury w idle sa nizsze o 4-5 stopni :D

w tym momencie: 29procek, 25 obudowa ;)

1477636[/snapback]

Sorry za offtop ale jaki masz radiator pod tym 3tc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czarodziej, Czarodziej już jakoś go sprytnie usadowie  B)

1478371[/snapback]

To jak już to zrobisz to w miare możliwości pstryknij pare fotek i podziel sie z kolegami.Mam taki wenty i mi leży w szafie właśnie ze względu na to że za bardzo hałasował.Jak mi zdradzisz sposób jak go usprawnić to będę wdzięczny :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fakt faktem że nie mam cyfraka ale coś już wymyśle :]

no chyba że zapomne o zamieszczeniu tu opisu  :blink:

1478391[/snapback]

No jak nie masz aparatu to albo porzycz albo postaraj sie to jakoś dokładnie zrelacjonować.Naprawde jestem bardzo ciekawy czy to sie da bezkonfliktowo ze sobą połaczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do usprawniania 3 TC jezeli ma byc na procu to proponuje wyciąć termistor i przedłużyć mu kabelki i wsadzic go w radiator Dołączona grafika

:D bo w innym wypadku to ta regulacja obrotów nic nieda bo na zdrowy chłopski rozum on wtedy reaguje na temp. w budzie a nie na radiatorku ja mam 3 x pro TC , 2 w budzie i jeden w zasilaczu i tego 3 TC na procu i jest cicho :lol: i niewiem jakos nie zauwazyłem żeby 3 tc był głosniejszy dlamnie niema różnicy w chałasie jedynie w wydajności.

Edytowane przez Koral_wz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W to ci chyba nikt nie uwierzy. Co płyta to inne odczyty temperatury.

1478834[/snapback]

z tym sie zgodze ze na kazdej plycie jest inaczej ;)

ale dalem to do porownania, wczesniej byl Fan pro tc i siegala 48-50 a teraz na fan 3 tc jest nizsza, wiec prorownanie dwoch wiatrakow( przy podobnej predkosci) na tej samej plycie i procku jest chyba wiarygodne ;)

Edytowane przez greg505

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie myślę o czymś co by miało za zadanie tylko i wyłącznie wietrzyć moje ramki, na 2,9v+ są już nieprzyjemnie ciepłe ;) myślałem o tym ac 3 bez tc ale jak słyszę nie jest z nim za dobrze,

kto mi powie - jak się sprawuje na 5v i 7v ?? głośność / wydajność

co do montowania czegoś takiego w radiator - da radę :D nie wiem tylko czy nie lepiej by było ~92mm i na górę machnąć jak w większych pantkach...

w zalmana 7000 (trochę większego) jak by się trochę dołamało normalnej 80tce obudowę to weszło by no problemo :> 3ójka może się nadać na pentka - obetnie sie jej ramkę,, jak się śmigło zmieści w radiatorze to zamocowanie tego na tych "nogach" powinno być banalne (czytaj - cyjanopan to twój przyjaciel)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi