qolec Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Mam tego typu problem. Mam w tej chwili antene satelitarną z 1 konwerterem ustawionym na Astre podłączoną do telewizora. Planuje kupić karte Skystar 2, oraz drugi konwerter z zezem i DiseQ i ustawić ten konwerter na Hotbirda i podłączyć do Skystara. Jak mógłbym podłączyć to wszystko tak ażeby na Skystarze odbierać też Astre? Czy da się ten 1 konwerter podłączyć też do Skystara tak ażeby dalej był też podłączony do telewizora? Ja to sobie wykombinowałem tak. Pierwszy konwerter podłączyć do jakiegoś rozdzielacza z którego jeden kabel poszedłby do telewizora a drugi do przełącznika Diseq. Do Diseqa podłączyć też kabel z 2 konwertera i potem jednym kablem z Diseqa podłączyć to już do karty Skystar 2. Powiedzcie proszę czy to się tak da zrobić. W szczególności chodzi mi o to czy da się sygnał z tego pierwszego konwertera rozdzielić na 2 tunery? Czy są wogóle przełączniki które mają 1 wejście a 2 wyjścia? Z góry dziękuję za pomoc. Mam nadzieję, że opis problemu jest wystarczająco jasny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aregh24 Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Nie znam sie wogole na tych sprawach ale wydaje mi sie ze do jednego konwertera nie mozna podlaczac 2 tunerow. Musisz chyba kupic konwerter typu twin. Wpisz w google lub allegro konwerter twin a dowiesz sie wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G_U_M_A Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 odnosnie SS2 proponuje zapytac tutaj http://users.nethit.pl/forum/forum/dvbworld Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...