<Lechu> Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Witam wszystkich. Mam taki problem, mianowicie jaki dysk o jak najwiekszej pojemnosci moge podlonczyc do mojej plyty> gigabyte ga-6oxt-a rev1.1 na chipsecie intel 815EP i na mostku poludniowym intel ICH2 a by wszystko bylo OK i dzialalo dobrze i wykrywalo dysk i wogule...zeby poprostu dzialalo bez problemu? Wersja mojego BIOS-u to F8 czyli chyba najnowsza> Tak sobie mysle ze przez to ze mam tak stary chipset nie obsluzy on dyskow powyzej 128 giga, czy mam racje? Czy jestem ograniczony do tych 120 giga max na dysku? Prosze o pomoc i z gory dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 http://global.giga-byte.com/Motherboard/Su...201.1)_More.htm w biosie F5 jest cos napisane o dyskach 137GB :wink: A wystarczylo uzyc http://www.google.pl/ :? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<Lechu> Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 wiem ze mozna uzyc www.google.pl ale tam tez szukalem i zanalazlem stronke gigabyte, tylko powiedzcie mi jak ma to rozumiec "support 137GB HDD"? czy chodzi o to ze dyski do 137 giga czyli wedlug producentow dyskow bedzie to 120 giga wlasnie czy raczej chodzi im o to ze mozna miec dyski powyzej tych 137 giga? moze ktos wie albo sie juz spotkal z takimi problemami? prosze pomozcie :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 To znaczy że bios widzi dyski do max 137 GB. Jeśli chcesz większy możesz go wsadzić ale partycje musisz zrobić na kompie który go całego zobaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<Lechu> Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 aha czyli max dyski moge 120giga tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Tak powinna go obsłużyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...