Skocz do zawartości
Tom0000

Duzy Radiator Na Chipset

Rekomendowane odpowiedzi

Widzial moze ktos jakis radiator na chipset wiekszy niz niebieski zalman ?

(Chodzi o to , aby mial otwory mocujace w odpowiednim miejscu)

Dzieki za info .

1477573[/snapback]

Zdaje mi sie ze chodzi Ci pewnie o takie cudo :ThermalRight NB-1

Zamierzam je niedlugo kupic Jest tez wersja z miedzi, ale niestety bardzo droga. Poszukaj na googlach ThermalRight NB-1.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym ci radził adaptować do tego jakiś stary radiator od procka(nie używany już),w odpowiednich miejscach nawiercić otwory i skcić do kupy całośc.Po co wydawać kase jak mozna wykorzystać coś czego i tak już nie użyjesz do niczego(np radiator z P3 boxowego).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi sie , ze taki radiator powinien byc podobny do zalmana, ale byc dluzszy, na szerokosc powinien miescic sie pomiedzy otworami mocujacymi, dzieki czemu moznaby zastosowac ruchome mocowanie jak w zalmanie.

Daloby to mozliwosc sterowania polozeniem takiego radiatora w sposunku do okolicznych kondensatorow , czy grafiki.

Wydaje mi sie , ze tego thermalrighta nie zmiescilbym na mojej dfi ultra-d.

Idealem bylby niebieski zalman, ale dluzszy, tak samo szeroki, o wszystkich gornych wypustkach dlugich, ale co centymetr przewazonych w celu latwiejszego odlamania ich czesci , jesli byloby to konieczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi