darth maul Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Chciałbym dowiedzieć się ile by kosztowało założenie małej sieci LAN na około 4 osoby. Chodzi mi tu o wykup łącza 0.5 mbit/s, sprzęt do tego potrzebny itd. A i czy to prawda, że od września TP chce zwiększyć każdą usługę na dwukrotnie szybszą np. z 0.5 mbit/s do 1mbit/s za tą samą cene. Łącze to DSL czekam na odpowiedi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 allegro i cennik tpsa ??? nie podales jakie masz odleglosci miedzy kompami czy ma to byc kabel radio czy jeszcze cos innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 A i czy to prawda, że od września TP chce zwiększyć każdą usługę na dwukrotnie szybszą np. z 0.5 mbit/s do 1mbit/s za tą samą cene. Łącze to DSL czekam na odpowiedi. A i czy to prawda że na google.pl można sie dowiedzieć czego tylko dusza zapragnie? i to za tą samą cene co pisanie takich postów jak Twój... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 1m kabla kat. 5e około 1zł switch 5 portowy około 80zł dsl ->www.internetdsl.pl do tego zaciskarka i robota :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 To ja może tu zapytam... Chcę wraz z 2 kumplami zrobić sieć lan (+rozdzielenie NEO 2MB/s). Mieszkam na lekkim wzniesieniu, kumple niżej, w linii prostej jeden ok 250 m od mojego domu, drugi 50 m dalej. Jako że zielony jestem w tych sprawach to zapytam - łączyć radiowo czy kablem i jaki mniej więcej sprzęt by był do tego potrzebny ?? Budżetu mamy jakieś 900 zł max (ewentualnie 100 mogę dorzucić ale wtedy goodbye GTA SA :|). Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 To ja może tu zapytam... Chcę wraz z 2 kumplami zrobić sieć lan (+rozdzielenie NEO 2MB/s). Mieszkam na lekkim wzniesieniu, kumple niżej, w linii prostej jeden ok 250 m od mojego domu, drugi 50 m dalej. Jako że zielony jestem w tych sprawach to zapytam - łączyć radiowo czy kablem i jaki mniej więcej sprzęt by był do tego potrzebny ?? Budżetu mamy jakieś 900 zł max (ewentualnie 100 mogę dorzucić ale wtedy goodbye GTA SA :|). Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. :) 1482270[/snapback] Z tego, co się orientuje, to kablem można łączyć komputery oddalone od siebie o nie więcej niż 120m. Więc chyba tylko radio ci zostaje. A co do ko0sztów, to nie mam pojęcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Też się skłaniam ku radiowemu połączeniu... I właśnie bym chciał wiedzieć jaki sprzęt polecacie, co dobre co złe...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...