Skocz do zawartości
pok

Kostki Miedzi W Lublinie

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie kieruje do forumowiczów z Lublina.Musze zakupić 2x miedzianą kostke o wymiatach większych niż 8cm x 8cm x 5cm.Wie ktos moze gdzie to moge kupić w Lublinie?W jakim sklepie, na jakiej ulicy?Jak może być cena orientacyjna tego?A i jeszcze jedno, mianowicie gdzie do h... moge dorwać króćce takie jak są na blokach i szybkozłaczki takie jak np. na X2P?

Z gór dzięki.

Edytowane przez pok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O wow, czyzbysmy robili parownik? :) O ile wiem, w Tabalu nie maja kostek miedzi, mozesz kupic chyba rure miedziana o max. srednicy 8cm. Ewentualnie pojechac na zlom Zadebie i tam sie zapytac, chociaz watpie zebys cos w naszej dziurze znalazl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety nie parownik, ja sie wole nie bawić w eXtremalne chłodzenie, znając moje szczęście to albo by mnie cos zabiło albo przynajmniej pourywało pewne części ciała:)A tak serio to te kostki są mi potrzebne bo projektuje blok wodny na cpu i gpu.Racja w tej dziurze to lecfelków tesców i obi napier... jak w Wawie a i tak nic nie ma:(Może ktoś wie cociaz coś na temat króćców i szybkozłączek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety nie parownik, ja sie wole nie bawić w eXtremalne chłodzenie, znając moje szczęście to albo by mnie cos zabiło albo przynajmniej pourywało pewne części ciała:)

Eee, to po co ci taka gruba miedz? Nie lepiej kupic po prostu plaskownik? W Tabalu maja 80x10mm plaskownik, powinien spokojnie wystarczyc.

Racja w tej dziurze to lecfelków tesców i obi napier... jak w Wawie a i tak nic nie ma:(Może ktoś wie cociaz coś na temat króćców i szybkozłączek?

1478003[/snapback]

Ano niestety... a krocce i szybkozlaczki to w sklepach z pneumatyka (w naszych hydraulicznych maja tylko 1/2'', ciutek duze). Jak wiesz gdzie jest ulica Mila, to wlasnie tam sa dwa sklepy z pneumatyka. 3/8'' na waz 10 kosztuja bodajze 3.50zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Tabal to gdzie?:)Jaka ulica?A dokładniej te wymiary płaskownika możesz podać tzn.Wys. szer. dł.?

1478260[/snapback]

Tabal

Wymiary - wszystkie plaskowniki maja bodajze 2.5m dlugosci, a grubosc i szerokosc rozna - ten 1cm grubosci mial akurat 8cm szerokosci. Ale wytna ci mniejszy kawalek bez problemu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przyklejony by sie przydał taki i każde troche większe miasto tam zamiescić .Mam nadzieje ze wieś zwana lublinem tez by sie tam znalazła.Sory ze nowy topic zakładałem ale starsze mniej ludzi przegląda.Już tak nie bede:)A i taki offtopic:) http://allegro.pl/show_item.php?item=52219932- mam identyczną pompkę z tym ze firmy bosch, jej wydajność to 750-800 l/h a słup wody podnosi na około 1,3-1,5m (wszystko sam sprawdzalem).Pompka jest barrdzo cicha, mam ją teraz podłaczoną (czyści nagrzewnice),gdy zatrzymam wszystkie wiatraki w kompie to wtedy dopiero ją troche słychać a co najważniejsze działa na 12V.I teraz takie pytanie, czy pociągnie układ taki jak; nagrzewnica od astry, blok cpu i gpu no i ewentualnie zasilacz?Niestety nie mam aparatu bo wżucił bym pare fotek całej jak i w częściach.

Edytowane przez pok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio widze jakąś tendencję do szukania wszelkich informacji w necie i bezsensownego pytania sie o wszystko na forach.

Na świecie oprócz internetu są również książki telefoniczne, spisy firm itp.

Ludzie bądźcie troche samodzielni!

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja potrzebowalem fragmentu miedzi o grubosci 20mm. W lublinie nie udalo mi sie czegos takiego dostac... ale zadzwonilem do Bloki.pl i mi sprzedali za bardzo atrakcyjne pieniadze :D...

W lublinie to wlasnie w Tabalu. Swoja droga maja tam fajne profile alu z ktorych mozna zrobic zaj&U(* chlodniczke pasywna :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi